Στημένα με τον… θεό V.A.R.

Αθλητισμός
Μοιραστείτε το:

Όλα στην Γκραικυλία, πρωτίστως τ’ αρνητικά και αντιλαϊκά έρχονται κακέκτυπα, καθυστερημένα και χυδαία, εκτός του ότι η εδώ εφαρμογή τους έχει πολλές φορές και ανάλογο πειραματικό χαρακτήρα για νέες μελλοντικές χρήσεις στον παγκόσμιο όχλο.

«Είπανε του Εβραίου να χέσει κι αυτός ξεκωλώθηκε»!-κατά λαϊκή θυμοσοφία. ΟΧΙ, «δεν άδειασε ο Ολυμπιακός μετά την υπερπροσπάθεια με την Τότεναμ»! ΟΧΙ, δεν ήταν «κάτι κουρασμένα παλικάρια»! ΟΥΤΕ ο «Παναθηναϊκός ήταν μαχητικός»! ΟΥΤΕ «ο Άρης μπλόκαρε τον ΠΑΟΚ»- και άλλες μαλακίες, που γράφουν τα πάσης φύσεως παπαγαλάκια, υπάλληλοι Ποδοσφαιρικών Ανώνυμων Εταιρειών!

Άλλωστε είναι οι πρώτοι διδάξαντες. Εδώ και χρόνια μεταφέρθηκε η… τέχνη τους, η ξενόδουλη πολιτική σκηνή μετατράπηκε σε ποδοσφαιρική αλάνα, όχι γήπεδο! Στήθηκαν τρία παιχνιδάκια της 4ης Αγωνιστικής της Α’ Εθνικής Κατηγορίας (Super League 1, την βάφτισαν οι αγγλοβάρβαροι φασουλήδες, κατά την λαϊκή παροιμία: «Και η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες»). Κάποιοι τα κονόμησαν χοντρά από το ανά την υφήλιο ποδοσφαιρικό στοίχημα. Οι πέτρες του σκανδάλου ή του εγκλήματος, διαλέγεται και παίρνετε:

  • Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-1
  • ΠΑΟΚ – Άρης 2 -2
  • Λαμία – Πανιώνιος 1-1

Τρεις ολόχρυσες ισοπαλίες, που ήρθαν… εντελώς τυχαία και με τον τρόπο, που τις φέρανε οι εμπλεκόμενοι. Εγώ το μυρίστηκα, έπαιξα ένα τάλιρο τις δυο πρώτες και κέρδισα 74,06 ευρώ (παραθέτω ντοκουμέντο). Φαντασθείτε τώρα πόσα μηδενικά πρόσθεσαν οι… ειδήμονες! Πώς είπατε; Και βέβαια δεν υπάρχουν στημένα παιχνίδια! Πιπέρι στο στόμα όποιος το λέει! Στημένα είναι όνο αυτά, που δεν στήνονται από την ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ, ΕΠΑΕ, ΕΠΟ, τις ανά τον κόσμο ομάδες και πάσα αρμόδια υπηρεσία!

Λέμε πολλές φορές τα ίδια πράγματα, αλλά τί να κάνουμε, που πέφτουμε μέσα, όταν δεν πάμε στον… κουβά! Και πώς στήνονται -λέμε τώρα- καλύτερα και πιο ασφαλώς;

Και για αυτό έγκαιρα είχε προειδοποιήσει η συνωμοσιολόγα Κασσάνδρα! Με το V.A.R., με την καινούρια αθλιότητα, που είναι η χαριστική βολή στο λαϊκό ποδόσφαιρο. Με το πρόσχημα να μην γίνονται αδικίες, εκτελούνται εγκλήματα στα γήπεδα του κόσμου και κανείς δεν μιλάει, διότι το είπε ο ΘΕΟΣ, η τεχνολογία!

ΑN, λέμε ΑΝ, γίνονταν μόνο οι μισές από τις αδικίες, που στήνονται με το V.A.R. στο εγχώριο και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο τα δυο τελευταία χρόνια, που φοριέται το καινούριο μοντελάκι, αν τις πανάθλιες και εγκληματικές αποφάσεις του V.A.R. τις σφύριζαν διαιτητές, θα καίγονταν γήπεδα, θα είχαμε νεκρούς ανά τον κόσμο.

Με το V.A.R. και την τεχνολογία (το φέρετρο του ανθρώπου!) ουδείς μιλάει! Ρε τί κι αν διακόπτονται σε κάθε υπό έλεγχο φάση για 3-6 λεπτά οι αγώνες και το κοράκι- διαιτητής πάει να δει τηλεόραση για να πάρει γραμμή πώς θα στήσει το ματσάκι! Ρε τί κι αν χάνουν ο παίκτης και η ομάδα τον ρυθμό και θέλουν… ξαναζέσταμα με τόσες άσκοπες διακοπές!

Ρε τί κι αν οι διαιτητές τώρα πια για ψύλλου πήδημα πάνε στο V.A.R. για να μην έχουν παραμικρή ευθύνη και όλα είναι μια γελοιότητα! Το είπε η τεχνολογία. Να ένα ακόμα δείγμα γιατί επιβιώνει ο άθλιος καπιταλισμός! Γιατί οι φονιάδες των λαών Αμερικάνοι έχουν φορέσει ατσαλένιες χειροπέδες τεχνολογίας στον γήινο όχλο! Μένουν ζωντανοί ο ιμπεριαλισμός και το κεφάλαιο με αντάλλαγμα να κάνουν τον άνθρωπο πίθηκο, ψηφιακό. Ακόμα και στον αθλητισμό.

Είχαμε ποδοσφαιράκι να εκτονώμεθα, πάει, το κατάστρεψε, το έκανε λούνα παρκ ο καπιταλισμός, όπως την Φόρμουλα 1, όπως τον Στίβο (με τις ντόπες), όπως κι άλλα αθλήματα. Ξέρετε που οφείλεται η μαζική απήχηση του ποδοσφαίρου; Είναι απλό, θεαματικό, απρόβλεπτο, πολύτροπο, υποκειμενικό, ενίοτε βρώμικο, άδικο, όπως η ζωή. Ήταν αυθεντικό, που δεν είχε μπει η βάρβαρη ηλιθιότητα της εικονικής «πραγματικότητας». Και τώρα ήρθε η χαριστική βολή, η ταφόπλακα.

Εν αρχή ήταν η μετατροπή των ερασιτεχνικών ομάδων σε επαγγελματικά σωματεία, άρα πακτωλός χρημάτων με το δεδομένο ότι πολύ γρήγορα η μπάλα έγινε το πρώτο και καλύτερο πλυντήριο μαύρου, γκρι, και λοιπών χρωμάτων χρήματος.

Μετά μπήκε το στοίχημα, άρα όργιο κερδών, αφανών και αφορολόγητων. Το παμπάλαιο ποδόσφαιρο έγινε στον καπιταλισμό αποτελεσματικότατο όπιο του όχλου, ανώτερο από την θρησκεία, αλλά και βιομηχανία νόμιμου ξεπλύματος πάσης φύσεως οικονομικών εγκλημάτων και απολαβών!

Ποιος σας είπε, ρε ηλίθιοι της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ, με τα τσανάκια σας, ότι η ζωή είναι τηλεοπτική εικόνα καρέ-καρέ; Η ζωή, το σύμπαν είναι μόνο κίνηση! Όλα στην ροή οφείλουν την ύπαρξη! Πηδάνε δυο παίχτες να πάρουν την μπάλα και λένε οι… σοφοί του V.A.R., υπάρχει επαφή, άρα πέναλτι!

Ποιος έσπρωξε πιο πολύ, πόσο; Ποιος κάνει θέατρο; Ποιος, στην ροή της φάσης είχε την ποδοσφαιρική ευφυΐα να κερδίσει πόντους στο χωροχρόνο; Έστω… βρώμικα!

Μόνο ηλίθιοι ή πουλημένα τομάρια, που έχουν συμφέρον, μπορούν να μετράνε την ζωή, κάθε έκφανσή της, όπως το ποδόσφαιρο με το μοιρογνωμόνιο του καρέ-καρέ! Πού υπάρχει, άθλιοι, αυτό στο σύμπαν; Χώρια που δείχνουν επιλεγμένα καρέ στην οθόνη, από συγκεκριμένη κάμερα, που συμφέρει για το στημένο αποτέλεσμα, να διαμορφωθεί το επιθυμητό σκορ, να φάει το κουτόχορτο ο όχλος. Το πάρτι γίνεται στο «οφσάιντ», καλύπτεται δεν καλύπτεται ο επιτιθέμενος ποδοσφαιριστής;

Ακόμα και η περίφημη γραμμή, που δείχνουν στο γήπεδο είναι υποκειμενική, επισφαλής, αλλιώς φαίνεται αν την δεις από ύψος, από δεξιά, από αριστερά. Στο V.A.R. δείχνουν ό,τι συμφέρει για να βγει το αποτέλεσμα, που θέλουν… οι αρμόδιοι! Το προβάλλουν πολλές φορές, γρήγορα και αργά για να θολώνει το μάτι και το μυαλό του θεατή και να λέει: Δεν μπορεί, αφού το δείχνει η τεχνολογία έτσι είναι!

Έχουμε δώσει ντοκουμέντα από την αλητεία του V.A.R., που με πρόσχημα την δικαιοσύνη (διάβασε: το δίκαιο του ισχυρού, του καπιταλισμού, της κονόμας) γίνεται τάφος του ποδοσφαίρου. Σας έπιασε, φασουλήδες της ΦΙΦΑ,, πόνος για την αδικία στην μπάλα; Το ποδόσφαιρο είναι μόνο θέαμα, τίποτα άλλο. Κι αν γίνουν κάποιες αδικίες, ποιο το πρόβλημα; Όλα τα άλλα θεάματα είναι… δίκαια;

Όταν βλέπετε μάπα θεατρικό έργο, τιμωρείται τον σκηνοθέτη ή τον ατάλαντο ηθοποιό; Αντίθετα στο ωραίο έργο δεν λέτε: Μπράβο στον σκηνοθέτη, το έστησε όμορφα! Τέτοιο πάθος για δικαιοσύνη, μόνο στην μπάλα, από τον άθλιο καπιταλισμό, που εγκληματεί σε βάρος της ανθρωπότητας;

Πολύ σωστά! Είναι ο φερετζές του πούστη! Πατάει επί πτωμάτων, βασανίζει καθημερινά πάνω από 3 δισεκατομμύρια άτομα αλλά, κάτσε καλά! Το ποδόσφαιρο θα είναι «δίκαιο», να τα κονομάνε χοντρά με το στοίχημα, να είναι αποτελεσματικό «όπιο του όχλου», να ξεπλένεται υπογείως, πλην… δικαίως, μαύρο χρήμα!

Τί ψάχνετε τώρα στην Γκραικυλία; Ούτε προσχήματα τηρούν! Δεν υπάρχει πλέον φιλότιμο, προπαντός αισθητική! Πολύ καλά κάνουν, εφόσον ο όχλος δεν αντιδρά, τα καταπίνει αμάσητα και μάχεται όχι για το μεροκάματο και την μόρφωση των παιδιών του, σκοτώνεται όχι για να ανατρέψει το άθλιο καπιταλιστικό σύστημα, αλλά για τον δείνα παράγοντα της τάδε ποδοσφαιρικής ομάδας!

Δεν θα τελείωνε ο αγώνας στην Τούμπα, θα παίζανε ακόμα, αν δεν ισοφάριζε ο ΠΑΟΚ, καλά που μπήκε στο 98’! Έβαλε δεύτερο γκολ η Λαμία, συνεχίστηκε για 4-5 λεπτά το παιχνίδι και μετά πήγε ο διαιτητής στο V.A.R., με θεία έμπνευση το ακύρωσε. Στο τέλος μπήκε κι εδώ η ισοφάριση!

Τί να πεις για το καραγκιοζιλίκι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός! Με ξένα κοράκια, παρακαλώ! Το ανύπαρκτο δεύτερο πέναλτι, εντολή V.A.R., έφερε στα ίσα το αποτέλεσμα, το πρώτο πέναλτι «γκρίζο», το κοράκι διέταξε επανεκτέλεση, έβγαλε κίτρινη κάρτα στον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, πέντε λεπτά τηλεόραση και τα πήρε όλα πίσω! Φυσικά λησμόνησε να κατεβεί στο γήπεδο ο Θρύλος, αλλά ήταν προφανώς σύμπτωση!

Να το έως τώρα ανθολόγιο V.A.R., γιατί πρέπει να μένουν στην αιωνιότητα-πώς το γράφει ο Θουκυδίδης; Κτήμα εσαεί- τα επιτεύγματα της βλακείας:

  • Άκρως επιτυχής η πρεμιέρα V.A.R. στα προημιτελικά του Champions League. Δολοφόνησαν Παρί και Ρόμα με ανύπαρκτα πέναλτι στην εκπνοή των αγώνων. Μόνο το V.A.R. τα είδε και τα πουλημένα κοράκια της ΟΥΕΦΑ. Το τρίτο γκολ του Άγιαξ «ήρθε» από πλάγιον άουτ και χέρι του παίκτη του, που δεν δόθηκαν. Τρία στα τέσσερα…
  • Μάντσεστερ Γιουνάιντετ-Μπαρτσελόνα 0-1, πέτσινο γκολ οφσάιντ, έδειξαν στην οθόνη (V.A.R.) την στιγμή, που καλύπτονταν ο Σοάρες, ο βοηθός έχει σηκώσει σημαία., Όσες φορές είδαμε την φάση σε ροή κάνει μπαμ το οφσάιντ.
  • Τότεναμ-Μάντσεστερ Σίτι 2-0, πέτσινο πέναλτι υπέρ της Σίτι, το ένα γκολ της Τότεναμ είχε βγει η μπάλα πλάγιον άουτ (Champions League).
  • Ουρουγουάη-Περού, το V.A.R. ακύρωσε δυο γκολάρες της πρώτης, που κατόπιν αποκλείστηκε στα πέναλτι (Copa America).
  • Χιλή-Κολομβία, δυο κανονικές γκολάρες της Χιλής «έφαγε» το V.A.R, αλλά η Χιλή στάθηκε πιο τυχερή, πέρασε στα πέναλτι. (Copa America).
  • Μάντσεστερ Σίτι-Τότεναμ 2-2, στο 92’ κανονικό γκολ της Σίτι ακυρώνεται με το V.A.R. Έτσι το είχαν στήσει οι… αρμόδιοι (Premiere League 17-8-2019).
  • Ατρόμητος-Λάρισα 1-1, έγινε η φάση πέρασαν δυο λεπτά, γύρισε με το V.A.R. την φάση πίσω και έδωσε αμφισβητούμενο πέναλτι.
  • Λάρισα-Ολυμπιακός 0-1, ο νικητής έβαλε τρία γκολ, αλλά λόγω V.A.R. μόνο ένα μέτρησε (1-9-2019).
  • Άρης-Λάρισα 2-3. Άλλη επιτομή στημένου παιχνιδιού. Ένα πέναλτι δεν δόθηκε υπέρ του Άρη, δεν το είδε το VAR. Στο 98ο λεπτό, δίνει πέναλτι υπέρ του Άρη και μετά με το VAR το βγάζει επιθετικό φάουλ! Το παιχνίδι συνεχίστηκε μέχρι το 102!, δώδεκα λεπτά καθυστερήσεις. Α, προέχει το δίκιο της συμμορίας του παγκόσμιου ποδοσφαίρου (28 Σεπτεμβρίου 2019!.
  • ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-2, κανονικότατο γκολ της ΑΕΚ ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ. Μίλησε και πάλι το διαβόητο V.A.R. Τέτοιο φάουλ στην Αγγλία θα γελούσαν και τα τσιμέντα! Ο Γερμανός θα το σφύριζε στην χώρα του; Εδώ, όμως το σφύριξε μέσω VAR προφανώς γιατί τα… είχε πάρει. Τώρα στο κρανίο τα είχε πάρει; Στην τσέπη τα είχε πάρει; Θα σας γελάσω, είναι θέμα Πουαρώ ή Φρόιντ (29 Σεπτεμβρίου 2019)!

Όλα τα είχαμε στην Γκραικυλία, έλειπαν οι ξένοι διαιτητές! Αλλά οι κατακτητές της αποικίας πρόλαβαν και έλυσαν αυτήν την αρρυθμία, ιδιαίτερα τώρα με το V.A.R.

Τ’ αποτυχημένα και μέτρια κοράκια της ΟΥΕΦΑ κάνουν παχυλά εξτραδάκια στην Γκραικυλία. Μάθανε ότι γαμιόμ@στ@ πλακώσαν και οι νεοναζί Γερμανοί και άλλα βάρβαρα ευρωπαϊκά σκουλήκια ακόμα και στο ποδόσφαιρο! Έχει τρελή κονόμα!

Τώρα φωτιά στα μπατζάκια των προπονητών και των παικτών! Ψάχνουν τρόπους να περιορίσουν το V.A.R. στα παιχνίδια, πράγμα, που μεταξύ άλλων σημαίνει, όσο το δυνατόν πιο λίγες φάσεις εντός μεγάλης περιοχής, δουλειά στα στημένα (κόρνερ, φάουλ, κ. λπ.) και στον αιφνιδιασμό. Και ό,τι άλλο προκύψει…

29 Σεπτεμβρίου 2019

Πηγή: mousapolytropos.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged