ΚΑΠΗ Αγίας Βαρβάρας: Εορτασμός της «Παγκόσμιας Ημέρας για την Τρίτη ηλικία»

Aγία Βαρβάρα
Μοιραστείτε το:

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Α΄ ΚΑΠΗ, με την συγκίνηση να είναι περισσότερο εμφανής στα πρόσωπα των παρισταμένων, πραγματοποιήθηκε χθες, παρουσία του Δημάρχου κ. Λάμπρου Μίχου, ο εορτασμός της «Παγκόσμιας Ημέρας για την Τρίτη ηλικία» με την συμμετοχή των μαθητών του 2ου Δημοτικού σχολείου.

Στην ομιλία του ο κ. Μίχος τόνισε τον σημαντικό, την ανεκτίμητο ρόλο των παππούδων και γιαγιάδων στην οικογένεια και την μεγάλη τους συμβολή στην ανατροφή των παιδιών.

Ακόμη, επανέλαβε την δέσμευσή του για την βελτίωση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι». Άμεσα, ανέφερε, παρελήφθη ο εξοπλισμός και ξεκινά η λειτουργία ιατρείου με εθελοντή ιατρό (τον ιατρό εργασίας κ. Βαγγέλη Ζαχαρία) στο ΚΕΠ Υγείας. «Σε δύο μήνες, το πολύ, θα  προσπαθήσουμε να λειτουργήσει ΤΟΜΜΥ ώστε όλοι να έχουν πρόσβαση σε ιατρό παθολόγο και παιδίατρο.»

Επίσης, η υπηρεσία φροντίζει για την άμεση επισκευή των οχημάτων που εξυπηρετούν το πρόγραμμα και η προηγουμένη διοίκηση είχε εγκαταλείψει, ενώ είπε ότι ο Δήμος καταβάλει προσπάθειες για την αύξηση του προσωπικού. Στο σημείο αυτό, εξήρε την αυταπάρνηση των ανθρώπων που εργάζονται στο πρόγραμμα και οι οποίοι αν και καθυστερούν να λάβουν τον μισθό τους, συνεχίζουν αγόγγυστα, με αυταπάρνηση να προσφέρουν τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες τους. Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι η επίλυση των προβλημάτων μισθοδοσίας τους είναι από τις πρώτες προτεραιότητες της διοίκησης.

Ο κ. Μίχος, τόνισε ότι η σημερινή διοίκηση έχει ως στόχο της κανένας δημότης της Αγίας Βαρβάρας να μην αισθανθεί μόνος. Ειδικώτερα, οι ηλικιωμένοι, οικονομικά αδύναμοι και με προβλήματα υγείας δημότες, αποτελούν πρώτη μέριμνα της νέας δημοτικής αρχής. «Δεν θα μείνει κανένας χωρίς την φροντίδα του Δήμου. Χωρίς την φροντίδα όλων μας. Γιατί Δήμος δεν είμαι εγώ. Δήμος είμαστε όλοι μας.», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπροσθέτως, ο Δήμαρχος της πόλης, εξήγγειλε την έναρξη μαθημάτων σε ηλικωμένους προκειμένου αυτοί να εξοικειωθούν με την χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, ώστε να μπορούν μόνοι τους να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους και να ενημερώνονται.

Ακόμη, συνεχάρη τους διοργανωτές της εκδήλωσης για την συμμετοχή των μαθητών του 2ου Δημοτικού σχολείου, γιατί, όπως ετόνισε, η παρουσία τους εκεί, είχε και εκπαιδευτικό περιεχόμενο καθώς με δράσεις όπως αυτή, δημιουργούνται δίαυλοι επικοινωνίας και κατανόησης των γενεών.

Μοιραστείτε το:
Tagged