Κώστας Ασπρογέρακας: «Πανηγυρική» πρώτη απόπειρα συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Χαϊδαρίου

Χαϊδάρι
Μοιραστείτε το:

Στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Χαϊδαρίου, μεταξύ των άλλων, τέθηκε και το θέμα της «απευθείας ανάθεσης σε ιδιώτη (εργολάβο) της αποκομιδής μπαζών και ογκωδών αντικειμένων, δαπάνης 24.000 ευρώ».

Ύστερα από παρέμβαση των εργαζομένων στον Δήμο, σοβαρότατες αντεγκλήσεις μεταξύ του νυν Δημάρχου Β. Ντηνιακού, του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, πρώην Δημάρχου Μιχάλη Σελέκου, και συμβούλων του, αναβλήθηκε η συνεδρίαση, δίχως να ληφθεί απόφαση.

Νόμος της παρούσης Κυβέρνησης, ύστερα από τις εκλογές που έγιναν με το σύστημα της απλή αναλογικής, ουσιαστικά απαγόρευσε την συμμετοχή στην πιο πάνω επιτροπή και στην «επιτροπή ποιότητας ζωής» στις παρατάξεις που δεν συγκέντρωσαν ποσοστό 6% των ψήφων, αφήνοντας μας μόνον το «δικαίωμα λόγου» σε αυτές, και σε καμιά περίπτωση ψήφου.

Η πρώτη προσπάθεια της παρούσας Δημοτικής Αρχής, δείχνει τις προθέσεις της και ανοίγει τον «ασκό του Αιόλου» στην «ιδιωτικοποίηση του συνόλου των παρεχόμενων υπηρεσιών στους δημότες από τον Δήμο».

Σ΄ αυτήν την φιλοσοφία της και τις πρακτικές που, είναι βέβαιο ότι θα προχωρήσει στην συνέχεια, που είναι υποταγμένες στις λογικές του «ιδιωτικού συμφέροντος» και στην ανεξέλεγκτη οικονομία της αγοράς, θα μας βρει απέναντί της με όσα και όποια μέσα και δυνάμεις διαθέτουμε.

Τα κοινωνικά αγαθά και οι υπηρεσίες, δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφεθούν στα χέρια των οποιωνδήποτε δίνουν «όρκους πίστης» και υπηρετούν το δικό τους και μόνον ιδιωτικό συμφέρον, και το συμφέρον της όποιας αγοράς .

Σας καλούμε να συσπειρωθείτε και να συνταχθείτε με τις ζωντανές δυνάμεις της πόλης μας, ώστε να αποτρέψουμε τα χειρότερα, που όπως όλα δείχνουν, έχουν δρομολογηθεί και μεθοδεύεται η σταδιακή υλοποίησή τους.

Κώστας Ασπρογέρακας

  • Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Χαϊδαρίου
  • Επικεφαλής Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης
Μοιραστείτε το:
Tagged