ΠΑΜΕ: «σιγοντάρει» τις αμερικανικές αιτιάσεις κατά των κινεζικών επενδύσεων;

Απασχόληση
Μοιραστείτε το:

Κατά τα άλλα προστατεύουν τις επενδύσεις! … με την εξαίρεση του ΠΑΜΕ;

Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα (ή μήπως λόξα;) τραβά. Τι άλλο να σκεφτείς όταν μαθαίνεις ότι μόλις 16 νοματαίοι, μέλη του ΠΑΜΕ που ελέγχεται από το ΚΚΕ, έχουν κλείσει από την είσοδο στο λιμάνι και απαγόρευσαν την πρόσβαση, επειδή έτσι τους αρέσει, εκατοντάδων εργαζομένων στη δουλειά τους.

Κι επειδή η συγκεκριμένη επένδυση ανήκει στους Κινέζους, αναγκαστικά θα μπούμε στον πειρασμό να κάνουμε δυο διαφορετικές “συνωμοτικές” σκέψεις. Η πρώτη είναι, ότι και η κυβέρνηση Μητσοτάκη που υποτίθεται ότι θα προστατεύει τις επενδύσεις από τις αυθαιρεσίες των λίγων σε βάρος των πολλών, κάθεται με τα χέρια σταυρωμένα και δεν δείχνει τον ίδιο ζήλο, όπως με τους κάθε είδους “μπαχαλάκηδες” στα Εξάρχεια.

Τι κι αν από τους εργαζόμενους στον Πειραιά, στην επένδυση της COSCO, κάποιοι γνωστοί και μη εξερεταίοι, θεωρούν πως έχουν το δικαίωμα να στερήσουν το δικαίωμα να αποφασίσουν από μόνοι τους αν θα συμμετάσχουν σε μια απεργία ή όχι! Ποιος νοιάζεται! Πάμε όμως και στη δεύτερη, ακόμα πιο πολύ “συνωμοτική” σκέψη.

Μήπως ο λόγος που δεν παρεμβαίνουν, είναι ακριβώς επειδή η επένδυση είναι κινέζικη; Επειδή στο πλαίσιο του ανταγωνισμού των ΗΠΑ με τη Ρωσία και την Κίνα, κάθε δραστηριότητα των χωρών αυτών στην Ελλάδα δεν είναι καλοδεχούμενη στην Ουάσιγκτον; Να τονιστεί ότι δεν παίρνουμε θέση επ’ αυτού, καθώς το πρόβλημα είναι σε άλλο επίπεδο. Στο επίπεδο των συμβολισμών.

Από τη μία ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντά πανίσχυρα κεφάλαια στις ΗΠΑ υποσχόμενος ένα ιδανικό περιβάλλον επενδύσεων στην Ελλάδα και από την άλλη προκύπτουν στην ειδησεογραφία μπλοκάρισμα μιας επιχείρησης με εκατοντάδες εργαζομένους, από 16 συνδικαλιστές!

Επεκτείνοντας λίγο τον συλλογισμό, έχει πραγματικά ενδιαφέρον να εμφανίζεται το ΠΑΜΕ και κατ’ επέκταση το ίδιο το ΚΚΕ να εξυπηρετεί με τις πράξεις του τα αμερικανικά συμφέροντα και τις (γεω)πολιτικές επιλογές! Τη δυσαρέσκεια των ΗΠΑ εν προκειμένω, για την κινεζική παρουσία σε έναν στρατηγικό τομέα της ελληνικής οικονομίας!

Κατά συνέπεια, το ερώτημα αναδιατυπώνεται ως εξής: Έχει συναίσθηση το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ ότι παίζει το αμερικανικό παιχνίδι με τον τρόπο που συμπεριφέρεται, ή… κατά βάθος, ως ένα βαθύτατα “συστημικό” κόμμα, ξέρει πολύ καλά τι κάνει; Δηλαδή, δημόσιες σχέσεις με τον δήθεν “αντίπαλο”; Προφανώς, η απάντηση που θα λαμβάναμε, θα ήταν κάτι σε “είμαστε απλά ο εαυτός μας”! Είναι πειστική;

Μόνο που από αυτό τον εαυτό, υποσχέθηκε να προστατεύσει την κοινωνία η νέα κυβέρνηση προεκλογικά. Για να μη νομίζουν ορισμένοι, ότι επειδή η στάση μας προεκλογικά ήταν θετική έναντι της προοπτικής να αλλάξει ο τόπος κυβέρνηση, σημαίνει ότι θα γίνουμε και απολογητές τους.

Πηγή: defence-point.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged