Ναρκωτικά στα σχολεία: Ανήλικοι μαθητές «ντίλερ» με 1.000 ευρώ κέρδος την ημέρα

Κοινωνία Υπουργείο Παιδείας
Μοιραστείτε το:

Άνιση η μάχη της Δίωξης Ναρκωτικών χωρίς την συνδρομή της εκπαιδευτικής κοινότητας

Δεκάδες είναι οι προσαγωγές από την Δίωξη ναρκωτικών μετά από επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν έξω από σχολεία της Αθήνας. Το πρόβλημα, όπως έχει κατ’ επανάληψη γράψει, είναι πλέον ιδιαίτερα οξύ και σοβαρό, έχει απλωθεί σχεδόν σε όλα τα σχολεία της Β/θμιας τουλάχιστον εκπαίδευσης και η αντιμετώπισή του, όπως έχει κατ’ επανάληψη γράψει το Vukentra.com, απαιτεί την συνεργασία Διευτθυντών και εκπαιδευτικών σχολείων με τις αρρμόδιες διωκτικές αρχές, που προς το παρόν για διαφόρους λόγους, παραμένει γράμμα κενό.

Η εκπαιδευτική κοινότητα διστάζει να απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές και προτιμά, όπως και οι γονείς να κρύψει το «πρόβλημα» κάτω από το χαλί, παρά να το αντιμετωπίσει ριζικά. Τα κυκλώματα, όμως, της διακίνησης, πέρασαν πλέον από το απλό «χόρτο» στην διακίνηση χασισέλαιου, τσιγάρων που φαίνονται μεν φυσιολογικά αλλά είναι εμποτισμένα με αυτή την ουσία, ακόμη και μειγμάτων ηρωϊνης και κοκαΐνης, χρησιμοποιώντας ανήλικους μαθητές των σχολείων σαν βαποράκια, που συνήθως επιτηρούνται από κάποιο από τα ηγετικά στελέχη, ενήλικο ή τελοιόφητο του μαθητικού συμβουλίου.

Το βρώμικο χρήμα είναι πολύ και μοιράζεται πλουσιοπάροχα, δημιουργώντας φανατικά  στελέχη διακίνησης ναρκωτικών ουσιών μέσα στα σχολεία. Η κατάσταση βένει επιδεινούμενη διαρκώς, με τους Διευθυντές των σχολείων και τους εκπαιδευτικούς να «κάνουν ότι δεν βλέπουν», προκειμένου να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.

Πρωτεργάτες στο σύστημα μικρές πολύ σφικτά συνδεδεμένες μεταξύ τους ομάδες μαθητών, παραβατικού χαρακτήρα κατά κανόνα, εντός και κυρίως εκτός σχολικής ζωής, που αντιμετωπίζονται εσφαλμένα λόγω του πολύ νερού της ηλικίας τους ως απλώς μη κοινωνικοποιημένα παιδιά, παρότι η σιωπούσα κοινωνία και ειδικότερα ο κοινωνικός περίγυρός τους, αλλά και οι εκπαιδευτικοί τους έχουν άλλες και τις περισσότερες φορές δύσκολες «εμπειρίες» απ’ αυτά.

Η στήλη τα έχει γράψει κατ’ επανάληψη, αλλά παρόλη την πολύ σοβαρή εργασία που επιτελούν τα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών, το πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί, αφού ακόμη και στις περιπτώσεις που τα ανήλικα βαποράκια αλλά και οι χειριστές τους συλλαμβάνονται επ’ αυτοφόρω, ο Ποινικός Κώδικας τους αφήνει ελεύθερους, με αποτέλεσμα ο κύκλος της διακίνησης να επαναλαμβάνονται στα σχολεία.

Μπορεί να πέρασε ουσιαστικά απαρατήρητο, αλλά δεν αποτελεί το μοναδικό περιστατικό, μπορεί δεν να ποτυπωθεί ως «το μοντέλο» που χρησιμοποιείται από τους διακινητές των ναρκωτικών στα σχολεία. Πρόκειται για «αστυνομικό» συμβάν τον Οκτώβριο του 2018, κατά το οποίο μετά από αστυνομική επιχείρηση, εντοπίστηκε και συνελήφθη σε εξωτερικό χώρο σχολικού κτιρίου στην Ηλιούπολη, 17χρονος από την Αλβανία, τη στιγμή που πωλούσε ποσότητα κάνναβης στον 15χρονο Αιγύπτιο και στους δύο 16χρονους Έλληνες

Πέντε ανήλικοι, εκ των οποίων οι τρεις ήταν Έλληνες και οι δύο αλλοδαποί (Αιγύπτιος και Αλβανός), συνελήφθησαν στην Ηλιούπολη, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, έξω από σχολικά συγκροτήματα της Ηλιούπολης και του Υμηττού.

Οι δύο από τους τρεις Έλληνες ήταν 16 ετών και ο άλλος 17χρονος, ενώ ο Αιγύπτιος 15 ετών και ο Αλβανός 17 ετών. Το Τμήμα Ασφάλειας Ηλιούπολης συγκρότησε ειδική ομάδα και κατάφερε να εξακριβώσει τη δράση των συλληφθέντων και να ταυτοποιήσει τα στοιχεία τους. Μετά από αστυνομική επιχείρηση, εντοπίστηκε και συνελήφθη σε εξωτερικό χώρο σχολικού κτιρίου στην Ηλιούπολη, ο 17χρονος από την Αλβανία, τη στιγμή που πωλούσε ποσότητα κάνναβης στον 15χρονο Αιγύπτιο και στους δύο 16χρονους Έλληνες. Στην ίδια περιοχή εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο 17χρονος Έλληνας να κατέχει μικροποσότητα κάνναβης.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες για έξι μήνες, τουλάχιστον, προμηθεύονταν και διέθεταν προς πώληση, ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα κάνναβης, σε ανήλικους μαθητές σχολείων, κυρίως γύρω από σχολικά συγκροτήματα, στις περιοχές της Ηλιούπολης και του Υμηττού.

Στην κατοχή τους, καθώς και μετά από έρευνες στα σπίτια τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, ποσότητα κάνναβης βάρους 94 γραμμαρίων και 3 ζυγαριές ακριβείας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Ανηλίκων Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στο Ανακριτικό Τμήμα Ανηλίκων.

Σε μάι άλλη περίπτωση στην Κέρκυρα, το Δεκέμβριο του 2018 εξαρθρώθηκε από την τοπική ασφάλεια συμμορία ανηλίκων, ακόμα και μαθητών σχολείων, που διακινούσε κάνναβη “Εγκέφαλος” θεωρείται από τις αρχές ένας 17χρονος, ο οποίος κανόνιζε την εισαγωγή των ναρκωτικών από την Αλβανία και είχε μοιράσει τους ρόλους σε κάθε μέλος του κυκλώματος.

Άν και θα χαρακτηρισθεί ως «πολιτικά μή ορθόν», να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, οι ανήλικοι «ντίλερ», όπως και οι επιτηρητές τους είναι κατά κανόνα είτε αλοδαπής υπηκοότητας, είτε αλλοδαπής ιθαγένειας, που συνήθως τυγχάνουν ιδιαίτερης προστασίας από τους «δικαιωματιστές», ενώ κάθε αντιρρησίας σ’ αυτό, προβοκάρεται σαν «ρατσιστής».

Διαβάστε στην συνέχεια τα όσα γράφει το  in.gr για το θέμα, μέσα από την εξομολόγηση ενός ανήλικου μαθητή «ντίλερ» ναρκωτικών ουσιών στους συμμαθητές τους και αναλογισθείτε τις εξελίξεις που έρχονται.

——————————

Η αποκάλυψη ενός ανήλικου dealer σοκάρει. Αποκαλύπτει ότι έβγαλε 1.000 ευρώ σε μία μέρα

Δεκάδες είναι οι προσαγωγές από την δίωξη ναρκωτικών μετά από επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν έξω από σχολεία. Τα κυκλώματα ναρκωτικών στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν των αρχών, «απλώνουν τα πλοκάμια» τους ακόμα και στις πιο αθώες ψυχές, άτομα υπεράνω υποψίας, ανήλικους μαθητές.

Ανήλικος dealer μιλώντας στην Κατερίνα Ρίτσα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του star, αποκαλύπτει ότι «από 12 χρόνων κάνω τέτοιες δουλειές. Και δεν είναι ότι δίνουμε μόνο μπάφο. Μπορεί να δώσουμε και κοκαΐνη, xαπάκια, ecstasy, τριπάκια» και σοκάρει.

Η ταυτότητα του 14χρονου διακινητή δεν αποκαλύπτεται για ευνόητους λόγους. Πηγαίνει καθημερινά στο σχολείο, όχι όμως για να παρακολουθήσει το μάθημα.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Έρχονται εδώ τα παιδιά βλέπουν ποιοι είμαστε, τους κλείνουμε το μάτι. Μας ζητάνε τάλιρο, που δεν τους δίνουμε και το καλύτερο με τάλιρο κι έχουμε και το 10άρικο που μπορείς να βρεις skunk , μπορείς να βρείς amnesia».

Amnesia: άκρως επικίνδυνο κοκτέιλ ναρκωτικών

Το amnesia αποτελεί ένα εξαιρετικά επικίνδυνο κοκτέιλ ναρκωτικών, από ηρωίνη και κάνναβη που μπορεί να προκαλέσει μέχρι και παράλυση στα ανήλικα θύματα. Ο 14χρονος dealer δηλώνει πως είναι πρώην χρήστης.

Κοκαΐνη έκανε στα 13 του χρόνια.

«Ένας καλός μήνας στα 10.000-8.000 ευρώ»

Ο τρόπος που τα κυκλώματα προσεγγίζουν τα ανήλικα παιδιά και κατόπιν τα «στρατολογούν» είναι μέσω των χρημάτων. «Εγώ τα παίρνω από έναν γνωστό μου. Δίνω 800 – 850 ευρώ και παίρνω 1 κιλό. Μια φορά είχα βγάλει τη μέρα 1.000 ευρώ. Ένας καλός μήνας πάει στα 10.000  – 8.000 ευρώ. Τι μένουν σε εσένα και τι παίρνει το κύκλωμα; Σε εμένα περίπου τα μισά» αποκαλύπτει.

Η δίωξη έχει προχωρήσει σε ελέγχους τεσσάρων περιοχών Άγιος Παντελεήμονας,  Αμπελόκηποι, Καισαριανή και Παγκράτι και στην προσαγωγή 29 ατόμων για διακίνηση. Το έργο όμως, των αρχών αποδεικνύεται δύσκολο καθώς όπως αναφέρει και ο ανήλικος διακινητής, τα κυκλώματα έχουν «εκπαιδεύσει» καλά τα ανήλικα βαποράκια.

«Δυο φορές που είμαστε τώρα έχει έρθει (η αστυνομία). Είχα κάτι πάνω μου το έκρυψα γρήγορα και δε με έχουν πιάσει» περιγράφει.

Πηγή: in.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged