«Ζώντας Καλά με την Άνοια» – Δομές φροντίδας στο Δήμο Περιστερίου

Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

Η 21η Σεπτεμβρίου κάθε έτους έχει ορισθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ και ο Σεπτέμβριος,  Παγκόσμιος Μήνας της νόσου αυτής.

Το 5,4 των ανθρώπων μετά την ηλικία των 65 ετών, προβλέπεται να εμφανίζει

 κάποια μορφή άνοιας.

Τα άτομα με άνοια, υπολογίζονται παγκοσμίως σε 50 εκατομμύρια  και το 2050 αναμένεται να έχουν ανέλθει σε 131,5 εκατομμύρια.

Στην Ευρώπη οι πάσχοντες υπολογίζονται σε 10.500.000 και στην Ελλάδα 200.000.

Η δαπάνη αντιμετώπισης των πασχόντων στην Ελλάδα κοστολογείται στο ποσόν των 3 δισεκατομμυρίων ετησίως.

Ως εκ τούτου λοιπόν, αναφερόμαστε σε ένα μείζον Ιατρικό, Κοινωνικό και Οικονομικό πρόβλημα.

Το ΚΕΠ Υγείας (Κέντρο Πρόληψης) του Δήμου Περιστερίου, με Υπεύθυνο τον Εντεταλμένο Σύμβουλο για τα θέματα Υγείας, Καρδιολόγο κ. Γεώργιο Μπεκιάρη και με την συμπαράσταση εκλεκτών λειτουργών, συνεργάζεται με την Ελληνική Εταιρεία Αλτσχάιμερ Αθηνών, για την οργάνωση και λειτουργία ειδικών δομών, σε σχέση με τα άτομα που πάσχουν από άνοια.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Μπεκιάρης, τονίζει:

«Ο Δήμος Περιστερίου με πρωτοστάτη και συμπαραστάτη τον Δήμαρχό μας,  Ανδρέα Παχατουρίδη, έχει ιδιαίτερα ευαισθητοποιηθεί ως προς την αντιμετώπιση του προβλήματος και έχει δημιουργήσει δομές φροντίδας, οι οποίες  παρέχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες προς τους πολίτες που τις έχουν ανάγκη.

Στόχος μας είναι να επεκτείνουμε τις δράσεις μας αυτές, με πολλούς και διαφόρους τρόπους και με κυρίαρχο το Σύνθημα: «Ζώντας καλά με την άνοια».

Μοιραστείτε το:
Tagged