Η αποθέωση του ψεύδους… Έτσι δεν είναι Αλέξη;

Γνώμες
Μοιραστείτε το:

Αναλγησία: Το νέο όπλο της Τσιπραϊκής αντιπολίτευσης

Η τριπλή ήττα των εκλογικών αναμετρήσεων του φετινού Ιουνίου και Ιουλίου αντί να συνετίσει τον εθισμένο στα ψέμματα, αδίστακτο πρώην πρωθυπουργό, απεναντίας τον εξόπλισε, στον αντιπολιτευτικό του λόγο και την πολιτική συμπεριφορά του, με μία νέα ασύμβατη προς τα κοινοβουλευτικά ήθη τακτική, που ονομάζεται ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ.

Δηλαδή, απουσία και του τελευταίου ίχνους μεταμέλειας για τα κυβερνητικά ημαρτημένα 4,5 ετών. Και επιπλέον, σωρηδόν νέα ψέμματα για δήθεν, ανεπανάληπτη περίοδο κοινωνικοοικονομικής ευημερίας, στο ίδιο αυτό το διάστημα των τρίτου και τετάρτου ολέθριων Συριζαικών μνημονίων.

Είναι άξιο απορίας, από πού ο θρυλικός καταληψίας των λυκείων αυτή την ψυχική ευφορία και αναλγησία. Δεν σέβεται στοιχειωδώς τα εκατομμύρια μικρομεσαίων εισοδηματικώς Ελλήνων, που από υποδειγματικοί καταθέτες του μισθού τους στις ελληνικές τράπεζες, εν μια νυκτί μετατράπηκαν σε επαίτες μερικών εκατοντάδων ευρώ στις ουρές των τραπεζικών ΑΤΜ, ή και στις άλλες ουρές για την αποπληρωμή σε.. δόσεις των δαπανών για το ηλεκτρικό ρεύμα και βάλε;

Μας παραπέμπουν ή όχι αυτές οι εικόνες στα τελευταία χρόνια της δικτατορίας του  Νικολάε Τσαουσέσκου, όπου οι Ρουμάνες και οι Ρουμάνοι αγόραζαν με δελτίο βασικά είδη διατροφής, ή έμεναν στα κρύα του λουτρού από τις διακοπές (για λόγους λιτότητας) του ηλεκτρικού ρεύματος;

Το σαρδόνιο χαμόγελο

Tour of the President of the main opposition SYRIZA party Alexis Tsipras at the pavilions of the 84th Thessaloniki International Trade Fair (TIF), Thessaloniki, Greece on September 14, 2019. / Περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στα περίπτερα της 84ης ΔΕΘ, Θεσσαλονίκη, 14 Σεπτεμβρίου 2019

Παρόλα αυτά, ο Αλέξης Τσίπρας, για να αναστήσει την πολιτική του ανυπαρξία, μετά την τριπλή εκλογική αποδοκιμασία, επιβεβαιώνει την μετεκλογική αναλγησία του, με το Σαρδόνιο χαμόγελο.

Από τις ομηρικές και τις μεταγενέστερες φιλολογικές μαρτυρίες, προκύπτει ότι το περιπαικτικό και κυνικό αυτό γέλιο οφείλεται στη χρήση του ενδημικού φυτού της Σαρδηνίας σαρδάνη η οenanthe crocata. (Οινάνθη σε χρώματα κρόκου).

Το μάσημα αυτής της οινάνθης προκαλεί σύσπαση των μυών του προσώπου, προκαλώντας τη στρέβλωση και το χαρακτηριστικό κατεψυγμένο, κυνικό χαμόγελο…

Η αποθέωση του ψεύδους

Όσοι, έστω και με το στανιό παρακολούθησαν τη συνέντευξη του Αλέξη στο Βελίδειο της Θεσσαλονίκης, ασφαλώς και θα συνεκράτησαν την έμμεση ικεσία του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην επιδιώξει την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας με την πλειοψηφία των 150 αλλά των 180 ψήφων του βουλευτικού σώματος, διότι έτσι αυτό υπαγορεύεται από τον σεβασμό προς τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Η ικεσία αυτή έχει τη σφραγίδα του ψεύδους και της κουτοπονηριάς. Διότι πρώτος αυτός, ο πρώην πρωθυπουργός, με την οριακή πλειοψηφία των 151 ψήφων της Συριζαϊκής κουρελούς, νομιμοποίησε τη μειοδοτική (α)Συμφωνία των Πρεσπών, αφού προηγουμένως και χωρίς καμμία συνεννόηση με την αντιπολίτευση συνομολόγησε, εν κρυπτώ, πίσω από τις πλάτες του ελληνικού λαού, το ιταμότερο ξεπούλημα της ελληνικής εθνικής ταυτότητας και οικονομικών συμφερόντων στους Σκοπιανούς.

Με το ίδιο κυνικό Σαρδόνιο γέλιο, ο Αλέξιος ο Μικρός διατυμπανίζει ως κατόρθωμα την καταβαράθρωση της δημοκρατικής υπερηφάνειας ενός λαού που είναι άξιος μιας πιο αξιοπρεπούς μεταχείρισης από οποιαδήποτε πολιτική ηγεσία…

Press conference held by the president of the main opposition SYRIZA party, Alexis Tsipras, during the 84th Thessaloniki International Fair (TIF) in Thessaloniki, Greece on September 15, 2019. / Συνέντευξη τύπου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κατά την διάρκεια της 84ης ΔΕΘ, Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019.

Δεν κάνει το ράσο τον παπά…

Χωρίς ίχνος ντροπής, ο Αλέξης Τσίπρας αποπειράθηκε να κατακρίνει ως αντιεργατική την πολιτική της κυβέρνησης, όταν η ίδια αυτή κυβέρνηση έχει ήδη συντάξει νομοσχέδιο-μαύρη λίστα για τους κακούς εργοδότες, που μεταξύ άλλων προβλέπει:

  • Προσαύξηση 12% για κάθε επιπλέον ώρα αδήλωτης εργασίας
  • Βαρύτατα πρόστιμα, σε όσους έχουν αδήλωτους εργαζομένους
  • Δημιουργία μητρώου παραβατών των υποχρεώσεων, προς τους εργαζόμενους
  • Δικαίωμα ετήσιας άδειας για τους μερικώς απασχολούμενους με αποδοχές και επίδομα αδείας, με βάση τις αποδοχές, που θα ελάμβαναν, εάν εργάζονταν κατά τον χρόνο της άδειάς τους.
  • Βαρειές καμπάνες σε εργοδότες που απασχολούν ανασφάλιστους εργαζόμενους. Το πρόστιμο των 10.500 ευρώ θα διπλασιάζεται σε περίπτωση υποτροπής μέσα σε 3 χρόνια και θα αυξάνεται κατά 200% για κάθε νέα παράβαση (Πηγή: Τα Νέα 12.09.19)

Συμπέρασμα: Η επαιρόμενη, για φιλεργατική πολιτική, αμαρτωλή προηγούμενη ψευδοαριστερή κυβέρνηση, δεν εφάρμοσε ούτε ένα από τα μέτρα που εξήγγειλε η νέα.. «συντηρητική» κυβέρνηση!

Επομένως, η Συριζαική ανακολουθία λόγων και έργων επιβεβαιώνει το ότι ο Τσιπραικός ΣΥΡΙΖΑ με τις ψευδοεπίγραφες προφάσεις «πρώτη φορά Αριστερά», «ηθικά πλεονεκτήματα της Αριστεράς», στην κυβερνητική διαδρομή των 4,5 χρόνων, εφάρμοσε την πιο ανάλγητη ολιγαρχική πολιτική, μετατρέποντας αποφοίτους ΑΕΙ με διδακτορικές διατριβές σε σερβιτόρους της «βαρειάς βιομηχανίας» του τουρισμού κ.ο.κ.

Όμως έτσι, ούτε τα ψευδοσοσιαλιστικά εμβλήματα της Κουμουνδούρου, ούτε τα λαοπλάνα ψευδοκομμουνιστικά μανιφέστα εξαγνίζουν το σημερινό πολυσυλλεκτικό φαυλοκρατικό μόρφωμα-κουρελού της Κουμουνδούρου.

Άρα «δεν κάνει το ράσο τον έντιμο παπά» αλλά οι πράξεις του.

Έτσι δεν είναι Αλέξη;

Μακρής Πέτρος

Πηγή: tovima.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged