Το Ελληνικό, ο επενδυτής και η αγωνία του Αλέξη για το που θα βρεί λεφτά…

Επιχειρηματικότητα
Μοιραστείτε το:

Το Ελληνικό και η «ανησυχία» του κ. Αλέξη Τσίπρα για την χρηματοδότηση της επένδυσης

Είναι πράγματι εντυπωσιακό να ακούς πρωην Πρωθυπουργό, ο οποίος επιμένει ότι ήταν αυτός που ήθελε τις επενδύσεις, να επιτίθεται εναντίον της κυβέρνησης γιατι …επιτρέπει σε μια μεγαλη επιχείρηση να επιδιώξει να λάβει δάνειο από τράπεζες για να υλοποιήσει μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Ο κ. Τσιπρας, με ρητορική του 2014, επιτέθηκε στην Lamda  συμφερόντων της οικογένειας Λάτση, επειδή -όπως είπε- θα δανειστεί από τράπεζες και έτσι ο «λαός είναι αυτός που θα χρηματοδοτήσει την επένδυση τους στο Ελληνικό».

Το ότι η κοινοπραξία θα αναζητήσει δανεισμό όχι μόνο από ελληνικές αλλά και από ξένες τράπεζες, δεν ταίριαζε στο αφήγημα και ετσι έμειναν στην ομιλία μόνο οι ελληνικές…

Προφανώς τα μαθήματα του επιχειρείν και του χρηματοπιστωτικού τομέα δεν διδάσκονται στο Πολυτεχνείο αλλά όποιος πέρασε από το Μέγαρο Μαξίμου όλο και κάτι θα πήρε το αυτί του.

Ο πρωην πρωθυπουργός δεν μπορεί να μην γνωρίζει ότι καμιά επιχείρηση στον κόσμο ολόκληρο δεν λειτουργεί χωρις τραπεζικό δανεισμό πολύ περισσότερο όταν μάλιστα πρόκειται για επένδυση αρκετών δισεκατομμυρίων ευρω.

Πιθανόν ένας παλαιοαριστερός να σκέφτεται ότι ο Λάτσης είναι  πλούσιος, και αφού είναι  πλούσιος κάθεται σε ένα τσουβάλι με δολάρια και επομένως ανοίγει το σεντούκι και βγάζει 9 δις και τσουπ φτιάχτηκε το Ελληνικό.

Αλλα αυτό δεν επιτρέπεται για τον  κ. Τσιπρα. Που και έχει διαβάσει  και έχει ασχοληθεί και γνώρισε επενδυτές στην διάρκεια της θητείας του ως πρωθυπουργός. Και δεν εννοούμε επιχειρηματίες όπως ο κύριος με τα Βοσκοτόπια, που αυτος κι αν έπαιρνε δάνεια από τράπεζες αλλα στο τέλος δεν κατάφερε να βρει δάνειο, ουτε για τα έργα του αυτοκινητόδρομου προς Πύργο, στα οποία έγινε τέτοια κατάτμηση  για πάρτη του, που θα μπορούσε να πάρει το έργο και ο μπετατζής της γειτονιάς…

Το ερώτημα περί δανεισμού γιατί δεν ειχε τεθεί όταν ο κ. Καλογριτσας ζητούσε δάνεια για να πάρει μάλιστα δημόσια έργα; Μέχρι τώρα το «εμπόδιο» δεν ήταν ο τραπεζικός δανεισμός για το Ελληνικό, που έθεσε χθες ως ιδεολογικό-ταξικό επιχείρημα ο κ. Τσιπρας. Ηταν, το πάρκο, οι γείτονες, τα θαλασσοπούλια, ο ουρανοξύστης και όταν δεν έφθαναν αυτά έπεφτε και μια προσφυγή για τα Αρχαία.

Και όλα παραπέμπουν σε μια εμμονή που φθάνει στα όρια της παρεξηγήσεως για τους λόγους που η προηγούμενη κυβέρνηση υπονόμευε την συγκεκριμένη επένδυση, ή μάλλον τον συγκεκριμένο επενδυτή.

Γιατι ως γνωστόν Διαπλοκή δεν είναι μόνο η σκανδαλώδης στήριξη ενός επιχειρηματία, αλλά και η υπονόμευση ενός επιχειρηματία, για λογαριασμό κάποιου άλλου…

Κι αν ανησυχεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία των Τραπεζών  ας αναφέρει ποιοι από όσους φόρτωσαν τις επιχειρήσεις τους με θαλασσοδάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων  ευρώ, πήγαν τα τελευταία πέντε χρόνια φυλακή ή πλήρωσαν μέρος των χρεών με την προσωπική  περιουσία τους..

Μάλλον οι λογογράφοι του πρώην πρωθυπουργού πρέπει να ξαναδούν τα τσιτάτα της προ 2015 περιόδου. Γιατι όλοι καταλαβαίνουν ότι δεν είναι ο καπιταλισμός η αιτία του ξεσπάσματος του  κ. Τσίπρα…

Αλλού είναι η αιτία της εχθρότητας για την επένδυση στο Ελληνικό και όχι στο που θα βρει τα λεφτά ο επενδυτής, που όπως φαίνεται δεν έχει και τέτοιο προβλημα…

Νίκος Μελέτης

Πηγή: hellasjournal.com

Μοιραστείτε το:
Tagged