Ένωση Διευθυντών ΠΕ: Διασφάλιση της υγιεινής και καθαριότητας στις σχολικές μονάδες

Α/θμια
Μοιραστείτε το:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., με αφορμή την πραγματοποίηση υγειονομικών ελέγχων στις σχολικές μονάδες, λόγω της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, επαναφέρει για μια ακόμα φορά, το εξαιρετικά σημαντικό πρόβλημα της υγιεινής και καθαριότητας των σχολικών μονάδων, και  έχει να επισημάνει τα εξής:

Οι εργαζόμενες στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων αγωνίζονται καθημερινά και μέσα σε αντίξοες συνθήκες, εδώ και πολλά χρόνια, ώστε οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να διαβιούν σε ένα υγιεινά καθαρό σχολικό περιβάλλον. Η μεγάλη όμως πλειοψηφία των καθαριστριών, απασχολούνται σήμερα με συμβάσεις μίσθωσης έργου με πολύ χαμηλή αμοιβή, και αναλαμβάνουν καθήκοντα μετά τη λήξη των μαθημάτων, τη στιγμή που οι ανάγκες των σχολείων σε καθαριότητα είναι μεγάλες καθόλη τη διάρκεια λειτουργίας τους, ιδιαίτερα σε δημοτικά και νηπιαγωγεία. Έτσι, τις πρωινές ώρες στα περισσότερα σχολεία δεν υπάρχει καθαρίστρια και οι τουαλέτες ήδη μετά το πρώτο διάλειμμα παρουσιάζουν ένα ανθυγιεινό αποκρουστικό θέαμα και πολλές φορές δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τα παιδιά.

Με βάση τα παραπάνω:

Καλούμε τα Υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών να προχωρήσουν άμεσα στην κάλυψη όλων των σχολικών μονάδων με μόνιμο προσωπικό καθαριότητας,  με πλήρη εργασία και πλήρη δικαιώματα.

Τα σχολεία έχουν ανάγκη από  προσωπικό καθαριότητας πλήρους απασχόλησης καθόλη τη διάρκεια λειτουργίας τους, και όχι μόνο μετά τη λήξη των μαθημάτων,  γιατί μόνο έτσι μπορεί να διασφαλιστεί η σωστή τήρηση εφαρμογής των κανόνων υγιεινής και καθαριότητας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

            Ο Πρόεδρος                                                                   Ο Γεν. Γραμματέας

       Τηλέμαχος Κουντούρης                                                    Νικόλαος  Μακεδών

Μοιραστείτε το:
Tagged