«ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ»: Καλή σχολική χρονιά σε ΟΛΟΥΣ !!!

Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Περιστερίου «ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ»

Ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς 2019-2020, η Πρόεδρος κα Ουρανία Ν. Σαγιάκου, το Διοικητικό Συμβούλιο και η Επιστημονική Ομάδα του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Περιστερίου «ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ», θα ήθελε να ευχηθεί καλή δύναμη και μια δημιουργική παραγωγική χρονιά με όσο το δυνατό λιγότερα προβλήματα.

Το Κέντρο Πρόληψης δίνει έμφαση στον τομέα της εκπαίδευσης, θεωρώντας ότι τα παιδιά αποτελούν την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο και χρειάζεται να ενισχυθούν όλοι, γονείς-μαθητές-εκπαιδευτικοί, ώστε να συνυπάρχουν αρμονικά και να εξελίσσονται δημιουργικά.

Κατά την σχολική περίοδο 2018-2019, το «ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ» πραγματοποίησε μια σειρά δράσεων, τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Πιο συγκεκριμένα υλοποιήθηκαν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση προγράμματα που αφορούσαν στη μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο, την επίλυση συγκρούσεων στο χώρο της τάξης, τη φιλία, τα συναισθήματα, την ανάπτυξη ενδοπροσωπικής νοημοσύνης κα.  Επίσης, οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν Βραχείες Παρεμβάσεις στα Γυμνάσια με βάση διάφορους θεματικούς άξονες, όπως πχ η Πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών στην εφηβεία: Ο ρόλος του σχολείου. Στα πλαίσια της Θεματικής Εβδομάδας, που οργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας, πραγματοποιήσαμε ομιλίες. Σε σχέση με τα Λύκεια του Δήμου μας, πραγματοποιήθηκαν Ομάδες Εφήβων, Βραχείες Παρεμβάσεις κα.

Θεωρώντας ότι η πρόληψη αφορά όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στους εκπαιδευτικούς και γονείς, όπου έγιναν Ομάδες Εκπαιδευτικών, Ομάδες Γονέων για θέματα που αφορούν την ενδοσχολική βία, την εξάρτηση από το διαδίκτυο, τις σχέσεις γονέων-παιδιών, την επικοινωνία κα.

Ο αριθμός των ατόμων, από όλες τις κοινωνικές ομάδες, που επωφελήθηκαν από τα προγράμματα που Κέντρου μας, ήταν 4.000 περίπου.

Μεγάλης σπουδαιότητας αποτελεί για το Κέντρο, το αντικείμενο της Συμβουλευτικής. Μόνο κατά την διάρκεια της περσινής χρονιάς ανταποκριθήκαμε σε 300 αιτήματα περίπου.

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Περιστερίου «ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ», στη διαδρομή της πρόληψης συνάντησε και ευελπιστεί να συνεχίσει να συναντά συνοδοιπόρους, ώστε να αντιμετωπίζουμε δυσκολίες, να χτίζουμε σχέσεις, να οραματιζόμαστε… να χαιρόμαστε την ζωή.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Περιστερίου «Οδοιπορικό», μπορείτε να επικοινωνείτε με το τηλέφωνο του Κέντρου 2105786888, φαξ 2105723734 και email [email protected]

Καλή σχολική χρονιά σε ΟΛΟΥΣ !!!

Η Πρόεδρος, τα Μέλη του Δ.Σ. & η Επιστημονική Ομάδα του Οδοιπορικού

Μοιραστείτε το:
Tagged