Το «εθνικό» της Ιστορίας, η αριστεία, ο σκοταδισμός, η Κεραμέως και οι πεφωτισμένοι του Συριζα

Ελληνική Γραμματεία
Μοιραστείτε το:

Η κ. Νίκη Κεραμέως, υπουργός Παιδείας, τόλμησε να μιλήσει για το «εθνικό» παιδαγωγικό ρόλο της διδαχής της Ιστορίας στην Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση, όπως επίσης και για το αγαθό της αριστείας, και δέχθηκε μίακαταιγίδα επιθέσεων από τους «πεφωτισμένους» και όχι μόνο Συριζαίους, με ποιο αισχρή αυτή από τον συνήθη ύποπτο Παύλο Πολάκη που μίλησε για «μίξη βαλκανικής και ορθόδοξης ταλιμπανικής ακροδεξιάς», ενώ και ο πρώην ΥΠΘ σοφός κατά τα άλλα Κ.Γαβρόγλου, «αγνοώντας» ότι αυτό ήταν πρόταση της επιτροπής του ΙΕΠ που αυτός σύστησε, μίλησε για σκοταδισμό και άλλα φαιδρά.

Και μπορεί η υπουργός να μην ασχολήθηκε μαζί τους, -η καλύτερη απαξίωση όσων αλλύχτησαν-, ο Γιάννης Σιδέρης, με άρθρο του στην ιστοσελίδα liberal.gr, τους «κάνει με τα κρεμμυδάκια», κατά την κοινή λαϊκή έκφραση, αναδεικνύοντας την δυγλωσσία τους, την απάτριδα νοοτροπία που καλλιεργούν, τον σκοταδισμό που τους διέπει και τον πνευματικό και πολιτιστικό φασισμό τους. Διαβάστε στην συνέχεια το άρθρο του κ. Γιάννη Σιδέρη και δείτε πέραν των άλλων τα «σκοτεινά συνεφάκια» της μισαλοδοξίας και αγραμματοσύνης στα οποία ενβοιούν τα παπαγαλάκια της αντιπολίτευσης…

——————-

Εθνική ταυτότητα: Στο πυρ το εξώτερον

του Γιάννη Σιδέρη

Τι φταίνε τα troll διαδικτύου, όταν η Αυγή πρωτοσέλιδα κατηγορεί την υπουργό Παιδείας Κεραμέως για πορεία ολοταχώς προς το 1950, και κάνει κύρια πρωτοσέλιδη είδηση, παραλλαγμένο το γνωστό σύνθημα ως «Πατρίς – Θρησκεία – Ν. Δημοκρατία»;

Τι φταίνε τα troll όταν ο Πολάκης, αναρτά στο αγαπημένο του βήμα, το Face book, « (..)

«-ΟΧΙ κυρία Κεραμεως. Δεν είστε φιλελεύθερη αστός πολιτικός. Ειστε μίξη βαλκάνιας ορθόδοξης ταλιμπανικης ακροδεξιάς με το νεοφιλελευθερισμό της Θάτσερ!!!

Ο κρότος θα είναι μεγάλος… γιατί επιστροφή στην εποχή της «διάπλασης των Παιδων» ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ!!!»

Ο δε «διανοούμενος» πρώην υπουργός, Ευκλείδης Τσακαλώτος, πάντα πιο αβρός, σημειώνει πως η Κεραμέως κάνει «τον αγώνα για διαφωτισμό επίκαιρο ξανά». Εξίσου έντονα αντέδρασαν και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κάποιοι φιλελεύθεροι στο διαδίκτυο!

Η χλαπαταγή έγινε για την φράση της Κεραμέως, στο τέλος μιας ραδιοφωνικής συνέντευξης ότι το μάθημα της Ιστορίας δεν πρέπει να έχει κοινωνιολογικό χαρακτήρα, αλλά να αναπτύσσει την εθνική συνείδηση.

Όλοι τρόμαξαν για τον… ορθόδοξο ακροδεξιό βαλκανικό νεοφιλελευθερισμό που ελαύνει ακάθεκτος! Λες και δεν γνωρίζουν το άρθρο 16 του συντάγματος που με τόσο πάθος υπερασπίστηκαν οι Συριζαίοι (και το οποίο δεν θα αναθεωρηθεί εξαιτίας τους), το οποίο γράφει στη β’ παράγραφο: «Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδηση και τη διάπλασή τους ως ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες».

Δεν είναι ότι δεν «πρόκαμαν» να το διαβάσουν γιατί έδιναν τον ανειρήνευτο αγώνα για τη διατήρησή του επειδή αφορούσε τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Και εντάξει το σύνταγμα είναι κατασκεύασμα της αστικής τάξης που έχει την κυριαρχία και καταπιέζει τον λαό. Ένας απλός νόμος που λέει και το ΚΚΕ. Αλλά θυμούνται να το υπερασπιστούν μόνο κατά πως τους συμφέρει, επιλέγοντας εδάφια κατά το δοκούν.

Είναι επειδή στην Ελλάδα, και ειδικά στην αριστερά, υπάρχει πολιτικός και θεσμικός στραβισμός. Επιλέγονται και προβάλλονται μόνο όσα εξυπηρετούν την πολιτική ρητορική τους.

Και καλά το αστικό σύνταγμα. Την επιτροπή του δικού τους Γαβρόγλου δεν την είδαν; Πώς να τη δουν αφού την ξεχνά και ο ίδιος και πιπιλίζει την καραμέλα του σκοταδισμού (όρος που ενδείκνυται δια πάσαν χρήσιν).

Η επιτροπή Γαβρόγλου μεταξύ άλλων αποφαίνεται: «Η διδασκαλία της ιστορίας στοχεύει επιπλέον στην καλλιέργεια της εθνικής ταυτότητας, δηλαδή του αισθήματος του ανήκειν σε µια εθνική κοινότητα η οποία έχει διαμορφωθεί μέσα από ιστορικές διαδικασίες. Βασικός στόχος είναι η ανάπτυξη της κριτικής συλλογικής αυτογνωσίας, ώστε οι µαθητές-τριες να κατανοούν το παρόν µέσα στο οποίο ζουν και το περιεχόµενο της εθνικής τους ταυτότητας να κατανοήσουν δηλαδή ότι και η εθνική τους ταυτότητα έχει ιστορία (…) Η διδασκαλία της ιστορίας έχει, εποµένως, ως κύριο στόχο να καλλιεργήσει µια πλουραλιστική και ανεκτική εθνική ταυτότητα, η οποία θα είναι απαλλαγμένη από µμισαλλοδοξία και ξενοφοβία. Αυτό συνδυάζεται µε την καλλιέργεια της δημοκρατικής συνείδησης και την καλλιέργεια ανθρωπιστικών αξιών».(Αυτά ξαναλέμε γράφει η επιτροπή Γαβρόγλου – η υπογράμμιση δική μας!).

Έγινε σάλος για τη φράση της υπουργού, επειδή άλλοι από εθνομηδενιστική σκοπιμότητα και άλλοι από αμορφωσιά, μπερδεύουν την αναγνώριση της εθνικής ταυτότητας ( που είναι η ιδιαίτερη ταυτότητα ανθρώπων με κοινά γνωρίσματα, αλλά όχι ανώτερη των άλλων), με τον εθνικισμό (που βασική του παραδοχή είναι ο διαχωρισμός ανώτερων και κατώτερων εθνών και η επιβολή των ανώτερων στα κατώτερα).

Βέβαια μετά μεγάλης προθυμίας ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει κάθε τι που αναφέρεται σε ελληνική ταυτότητα, αλλά υπερασπίζεται μετά πάθους την εθνική και θρησκευτική ταυτότητα, καθώς και τις παραδόσεις, των άλλων λαών – και δη των μεταναστών. Ακόμη και όταν έρχονται από την σκοτεινή πλευρά της ιστορίας ( ο νεωτεριστής κ. Τσακαλώτος δεν μάθαμε να πρότεινε – όπως στην Κεραμέως – να χαρισθεί κανα… εγχειρίδιο διαφωτισμού, προκειμένου να συμβάλει στη φεμινιστική χειραφέτηση των μεταναστριών που έρχονται και φοράνε μαντήλα ή τσαντόρ, από χώρες που τις λιθοβολούν για τη μοιχεία!).

Απλώς, ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατώντας να κρίνει τα ουσιαστικά της κυβερνητικής πολιτικής (και δικαίως γιατί είναι νωρίς ακόμη, η κυβέρνηση κυρίως διακηρύξεις και κάποιες νομοθετήσεις έχει), αντιπολιτεύεται βγάζοντας προς τα έξω αυτό που είναι: Ένα γκρουπούσκουλο που έγινε εξουσία, αλλά στη νοοτροπία παραμένει τέτοιο.

ΥΓ:  Αυτή ενέπνευσε και τον αντιφασιστικό αγώνα. Εκτός αν νομίζουν ότι τη δεκαετία του 40, οι αγρότες και οι τσοπάνηδες της Ελλάδας που πήγαιναν «με το χαμόγελο στα χείλη» να πολεμήσουν, (ή τα αντίστοιχα παιδιά τη Δύσης και της Ρωσίας), δεν έβλεπαν μπροστά τους αλλοεθνείς κατακτητές, αλλά είχαν μελετήσει πολιτικά συστήματα και ήξεραν τι εστί φασισμός και ναζισμός!

Πηγή: liberal.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged