Τα παράξενα του Δήμου Περιστερίου και τα ασυμβίβαστα των δημοτικών συμβούλων

Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

Μερικές ώρες μετά την καταμέτρηση των ψήφων στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, μη εκλεγόμενος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, αγωνιούσε για την σωστή καταμέτρησή τους που τον έθετε εκτός δημοτικού συμβουλίου, επαναλαμβάνοντας ότι υπήρχε λάθος και ο ίδιος ήταν οποσδήποτε μέσα στην λίστα των εκλεγμένων.

Πιθανόν, να ήξερε περισσότερα απ’ όλους τους άλλους, αφού λίγο πριν την πρόσφατη ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου, στο Άλσος Περιστερίου, ένα λιτό δημοσίευμα στην τοπική ιστοσελίδα Peristeri News, έδωσε την είδηση: «ο συγκεκριμένος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, θα αντικαθιστούσε τελικά, άλλον επιτυχόντα που δεν μπορούσε να ορκισθεί γιατί είχε πλέον το ασυμβίβαστο της εκλογής».

Σε το συνίστατε το ασυμβίβαστο του εκλεγέντα και μη ορκισθέντα τελικά; Σύμφωνα με το όχι πολύ κατατοπιστικό δημοσίευμα, αυτός είχε προσληφθεί σε χρηματοδοτούμενο από τον Δήμο πρόγραμμα, δηλαδή μισθοδοτούνταν από τον Δήμο, όντας δημοτικός σύμβουλος, γεγονός που απαγορεύεται από τον νόμο.

Τα βασικά ερωτήματα που προκύπτουν στην συγκεκριμένη περίπτωση, έχουν να κάνουν με την «διαφάνεια» των ενεργειών του δήμου και την ετοιμότητα των ελεγκτικών μηχανισμών για την τήρηση των όσων ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία. Ειδικότερα:

  • Πότε και πως προσλήφθηκε στο Δήμο ο παραιτηθής δημοτικός σύμβουλος ενώ ήταν εν ενεργεία;
  • Γιατί ουδέποτε δεν ανακοινώθηκε αυτή η πρόσληψη;
  • Για ποιο λόγο ανακήρυξε το πρωτοδικείο ως νόμιμη την υποψηφιότητά του ενώ εκ των πραγμάτων αποδείχθηκε ότι είχε κώλυμα;
  • Πως τελικά έγινε αντιληπτό ότι πράγματι είχε κώλυμα εκλογιμότητας με αποτέλεσμα να μην επικυρωθεί η εκλογή του;
  • Για ποιο λόγο δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση για την μη επικύρωση της εκλογής του «παραιτηθέντος’ συμβούλου;

Αυτά τα ερωτήματα και άλλα που θα τεθούν στο αμέσως προσεχές χρόνο, χρήζουν αν μη τι άλλο μίας επίσημης απάντησης από την νέα διοίκηση του Δήμου Περιστερίου.

Διαβάστε στην συνέχεια το δημοσίευμα της τοπικής ιστοσελίδας και διατυπώσε τα δικά σας ερωτήματα, αν έχετε…

Παναγιωτόπουλος στη θέση Δούναβη στο δημοτικό συμβούλιο Περιστερίου

Λίγες μέρες πριν την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου Περιστερίου θα υπάρξει αλλαγή στη σύνθεσή του αφού υπήρξε παραίτηση ενός εκ των εκλεγμένων προσώπων.

Συγκεκριμένα ο Μπάμπης Δούναβης που είχε εκλεχθεί 17ος δημοτικός σύμβουλος με 1502 παραιτήθηκε της θέσης του λόγω της συμμετοχής του σε πρόγραμμα εργασίας στο Δήμο Περιστερίου.

Τη θέση του κ. Δούναβη παίρνει ο πρώτος επιλαχών που ήταν ο 34ος εκλεχθείς υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, Τάκης Παναγιωτόπουλος με 1151 σταυρούς.

Θυμίζουμε ότι η ορκωμοσία είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019, στις 20.00 στο Άλσος Περιστερίου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Μπάμπης Δούναβης είχε την προηγούμενη πενταετία σπουδαία δράση ειδικά για τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες και οπωσδήποτε θα αποτελέσει μια απώλεια για τη Δημοτική Αρχή και την πόλη μας.

Μοιραστείτε το:
Tagged