Flakka: Το σκοτεινό μέλλον – νέο συνθετικό ναρκωτικό. Είναι πιο επικίνδυνο από την κοκαΐνη

Πολιτισμοί Τρομοκρατία,
Μοιραστείτε το:

Το αποκαλούν Flakka και καπνίζεται ακόμα και με ηλεκτρονικό τσιγάρο. Το νέο ναρκωτικό που γίνεται επιδημία απειλεί ζωές και κοστίζει μόνο από 3-5 δολάρια.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν στην Αμερική, που βλέπουν ότι έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις η χρήση του ναρκωτικού Flakka. Πρόκειται για ένα νέο ναρκωτικό που έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση, αφού κοστίζει μόνο 3-5 δολάρια και έχει «πέσει» στην αγορά τα τελευταία 2 χρόνια.

Οι χώρες κατασκευής του είναι η Κίνα και το Πακιστάν και η μορφή στην οποία πωλείται είναι κρυσταλλική. Το όνομα της ουσίας έχει ισπανικές ρίζες, καθώς «la flaca» στη γλώσσα του δρόμου σημαίνει όμορφη – αδύνατη γυναίκα. Ανήκει στην ίδια οικογένεια ναρκωτικών, όπως το Ecstasy, ενώ μπορεί να καπνιστεί και μέσω ηλεκτρονικών τσιγάρων!

Οι διακινητές προτιμούν για πελάτες φτωχούς ή άστεγους νέους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN, τα συμπτώματα διαρκούν για αρκετή ώρα, ενώ οι χρήστες δεν ελέγχουν τις σκέψεις τους, αφού το ναρκωτικό επηρεάζει τη χημεία του εγκεφάλου. Ταυτόχρονα επιβαρύνει νεφρά και μύες. Έστω και μία μικρή απόκλιση στη δόση μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρα.

Τα στατιστικά στοιχεία που έδωσαν οι Αρχές της Φλόριντα έδειξαν ανοδική πορεία του ναρκωτικού. Οι αιτήσεις ελέγχου για flakka από 38 που ήταν το 2013 έφτασαν στις 228 το 2014, ενώ τους πρώτους μήνες του 2015 ήταν ήδη 275. Η φτηνή τιμή είναι το δόλωμα, που κάνει τους ανθρώπους να το δοκιμάζουν με ευκολία.

Σύμφωνα με τις Αρχές, το να βρεις ένα κιλό flakka στο δρόμο, μπορεί να κοστίσει το ένα κιλό έως και 50.000 δολάρια, ενώ μία παραγγελία από την Κίνα κοστίζει 1.500 δολάρια.

Πηγή: pronews.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged