Συλλήψεις δυο εμπρηστών για τις πυρκαγιές σε Ηλεία και Μεσσηνία

Γεγονότα
Μοιραστείτε το:

Στη σύλληψη δυο ατόμων, 43 και 47 χρονών, ως υπαίτιους για τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε Ηλεία και Μεσσηνία, αντίστοιχα, προχώρησε οι ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος ο 43χρονος συλληφθείς θεωρείται υπεύθυνος για την πρόκληση τριών εμπρησμών σε δασικές εκτάσεις στο δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, στην Ηλεία.

Αναλυτικότερα, σε ανακοίνωσή του το Πυροσβεστικό Σώμα αναφέρει ότι «συνελήφθη χθες, 24 Αυγούστου, από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), με τη συνδρομή υπαλλήλων του Κλιμακίου Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Κ.Α.Ε.Ε.) Δυτικής Ελλάδος, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών, καθώς και της Διεύθυνσης Ασφαλείας Ηλείας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 43χρονος, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση, για τρεις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε αγροτικές εκτάσεις».

Ειδικότερα για τις πυρκαγιές στις:

  • 18 Αυγούστου 2019 και ώρα 15:17, σε αγροτική έκταση πλησίον νεκροταφείου Νέας Μανολάδας, του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, στην Ηλεία,
  • 24 Αυγούστου 2019 και ώρα 14:53, σε αγροτική έκταση πλησίον νεκροταφείου Νέας Μανολάδας, του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, στην Ηλεία,
  • 24 Αυγούστου 2019 και ώρα 15:50, σε αγροτική έκταση πλησίον νεκροταφείου Νέας Μανολάδας, του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, στην Ηλεία

Ο άνδρας κρατείται και θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Νωρίτερα, όπως είχε γίνει γνωστό από ρεπορτάζ του ilialive.gr, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού βρισκόταν από την Παρασκευή στην περιοχή της Βάρδας και στο πλαίσιο της προανάκρισης προσήγαγε ένα άτομο.

Επίσης, η Πυροσβεστική γνωστοποίησε ότι από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Γαργαλιάνων συνελήφθη ένας 47χρονος ως υπαίτιος πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή Κερασούλα, στη Χριστιανούπολη του Δήμου Τριφυλίας, στη Μεσσηνία. Σχηματίστηκε δικογραφία και ενημερώθηκε σχετικά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κυπαρισσίας.

—————

Νωρίτερα: Προσαγωγή υπόπτου για τις πυρκαγιές στην Ηλεία

Στην προσαγωγή ενός υπόπτου για την πρόκληση των πυρκαγιών στην περιοχή Βουπρασία στη Βάρδα και στη Μανωλάδα, στο νομό Ηλείας, που εκδηλώθηκαν σε μια ακτίνα περίπου ενός χιλιομέτρου το τελευταίο διάστημα, προχώρησε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος στο πλαίσιο της προανάκρισης, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το ilialive.gr to Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, βρίσκεται από την Παρασκευή στην περιοχή της Βάρδας αναζητώντας στοιχεία για τις τελευταίες πυρκαγιές που απείλησαν και κατοικημένες περιοχές.

Αυτό ήταν κάτι που προφανώς ο δράστης δεν γνώριζε, οπότε όταν και ξέσπασε η πυρκαγιά χθες νωρίς το μεσημέρι στην Βάρδα, οι «σκληροί» της ΔΑΕΕ απο το κλιμάκιο της Πάτρας, βρέθηκαν πολύ κοντά στο δράστη, αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Είναι πολύ πιθανό μέσα στη μέρα να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση.

Πηγή: liberal.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged