Δολοφονία Αμερικανίδας βιολόγου: Όλα τα γεγονότα – Τι δήλωσε και η συγνώμη της οικογένειας

Γεγονότα
Μοιραστείτε το:

Δολοφονία βιολόγου: Συγκλονίζει ο πατέρας του 25χρονου -«Ζητώ συγγνώμη -Θα πεθαίνουμε ψυχικά κάθε μέρα»

Συγγνώμη από την οικογένεια της Σούζαν Ίτον, από τους συγχωριανούς του και από την κοινή γνώμη, ζήτησε ο πατέρας του 27χρονου δολοφόνου της Αμερικανίδας βιολόγου.

«Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια προς την οικογένεια, το σύζυγο και τα παιδιά, της άτυχης Αμερικανίδας Σούζαν Ίτον. Ζητώ ένα μεγάλο συγγνώμη από την οικογένειά της άτυχης γυναίκας, από τους συγχωριανούς μου, τους συντοπίτες μου, από την ελληνική και παγκόσμια κοινή γνώμη. Τον λόγο πλέον έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πατέρας του 27χρονου.

Αναλυτικά η δήλωση του πατέρα του δράστη:

«Ως άνθρωπος και ιερωμένος και συμπλέοντας απόλυτα με το κοινό αίσθημα, είμαι συγκλονισμένος για τον αποτρόπαιο και ειδεχθή τρόπο με τον οποίο ένας συνάνθρωπός μας έχασε τη ζωή του. Ακόμα περισσότερο όταν ο δράστης του εγκλήματος αυτού είναι το ίδιο μου το παιδί. Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια προς την οικογένεια, το σύζυγο και τα παιδιά, της άτυχης Αμερικανίδας Σούζαν Ίτον. Εύχομαι ο Θεός να τους δίνει δύναμη και παρηγοριά. Όσο ζω θα προσεύχομαι στον Μεγαλοδύναμο για την ανάπαυση της ψυχής της.

Από την άλλη ως πατέρας, δεν μπορώ αυτές τις δύσκολες ώρες να μην είμαι δίπλα στο παιδί μου, έστω και αν διέπραξε ένα τόσο σοβαρό αδίκημα. Ζητώ ένα μεγάλο συγγνώμη από την οικογένειά της άτυχης γυναίκας, από τους συγχωριανούς μου, τους συντοπίτες μου, από την ελληνική και παγκόσμια κοινή γνώμη. Τον λόγο πλέον έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη. Ένα μεμονωμένο περιστατικό πάντως, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηρίσει τους φιλήσυχους, φιλότιμους και φιλόξενους κατοίκους ενός τόπου, ενός λαού, ενός Έθνους.

Και μία θερμή παράκληση. Για ό,τι συνέβη καμία ευθύνη δεν φέρουν η σύζυγος και τα ανήλικα τέκνα του δράστη. Παρακαλώ πολύ αυτές τις ώρες να σεβαστείτε και τον δικό μας πόνο. Άλλωστε όπως και η οικογένεια της αδικοχαμένης Σούζαν έτσι και εμείς από εδώ και στο εξής θα πεθαίνουμε ψυχικά και ηθικά κάθε μέρα».

Ο 27χρονος παραδέχεται ότι είχε «πειράξει κι άλλα κορίτσια»

Στις φυλακές Τριπόλεως οδηγήθηκε μετά την απολογία του ο 27χρονος άνδρας που ομολόγησε τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου στην Κρήτη.

Την ίδια ώρα, νέες πληροφορίες αναφορικά με το παρελθόν του καθ’ ομολογίαν δράστη, τα στοιχεία του οποίου δημοσιεύτηκαν με εντολή εισαγγελέα, δίνει ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπεράσπισή του, Παντελής Ζέλιος. «Εχω διαβάσει στα ΜΜΕ για μία συγκεκριμένη καταγγελία που έκανε μία γυναίκα η οποία δήλωσε πως ο 27χρονος την χτύπησε με το αυτοκίνητό του στο Γεράνι και την τραυμάτισε» δηλώνει ο δικηγόρος στο Cretapost και συμπληρώνει: «Υπάρχουν όμως κάποια σκοτεινά σημεία ως προς τις καταγγελίες. Κατ’ αρχάς εγώ προσωπικά δεν έχω δει καμία επίσημη καταγγελία. Αν υπήρχε θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στην δικογραφία για την δολοφονία της Ητον ως σχετικό έγγραφο». Ο κ. Ζέλιος αναρωτιέται γιατί εφόσον υπάρχουν ανάλογες καταγγελίες, οι αρχές γιατί δεν έκαναν κάτι όλο αυτό το διάστημα.

Πάντως, ο δικηγόρος του 27χρονου καθ’ ομολογία δολοφόνου της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ητον δεν διαψεύδει τα όσα έχουν διαρρεύσει για το παρελθόν του πελάτη του. «Φυσικά κάτι απ’ όλα αυτά που έχουν δημοσιευθεί στα ΜΜΕ θα ισχύει γιατί και ο ίδιος ο εντολέας μου παραδέχεται ότι κατά το παρελθόν έχει πειράξει κάποια κορίτσια. Σίγουρα θα υπάρχει κάποια βάση αλλά δεν ξέρω αν θα είναι στη διάσταση που περιγράφουν τα ΜΜΕ» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Τρεις περιπτώσεις επιθέσεων του 27χρονου εξετάζει η αστυνομία

Τις περασμένες ημέρες είχε γίνει γνωστό πως οι Αρχές ανασύρουν υποθέσεις που φαίνεται να μοιάζουν με τη δολοφονία της βιολόγου. Πιο συγκεκριμένα, εξετάζονται τρεις περιπτώσεις παρόμοιων επιθέσεων σε γυναίκες. Η πρώτη έγινε πριν από 2 μήνες. Μια γυναίκα από την Πολωνία κατήγγειλε ότι ένας άνδρας την παρέσυρε με το αμάξι με αποτέλεσμα να πέσει κάτω. Το παρολίγον θύμα κατάφερε να σηκωθεί και να τρέξει προς κοντινό χωράφι. Ο άνδρας κατέβηκε από το όχημά του, ωστόσο η Πολωνή σώθηκε καθώς υπήρχαν αρκετοί άνθρωποι στην περιοχή. Σύμφωνα με το δελτίο του Alpha η γυναίκα αναγνώρισε το αυτοκίνητο, ενώ τότε είχε καταγγείλει τον 27χρονο, ο οποίος είχε προσαχθεί στην Ασφάλεια.

Ίδιο περιστατικό είχε καταγγείλει γυναίκα από τη Λιθουανία το 2018. Το τρίτο περιστατικό σημειώθηκε λίγο καιρό πριν. Μια άτυχη γυναίκα ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον δράστη, τη στιγμή που -χωρίς αυτοκίνητο αυτή τη φορά- πήγε να την πιάσει από το λαιμό.

Πώς προχωρά η δικαστική διαδικασία για τον φόνο της βιολόγου

Ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, Παντελής Ζέλιος, ανέλαβε την υπόθεση έπειτα από παραίτηση γνωστού δικηγόρου των Χανίων που αρνήθηκε να αναλάβει την υπεράσπιση του 27χρονου. Σύμφωνα με τον κ. Ζέλιο, από τα μέχρι τώρα στοιχεία η κατηγορία του βιασμού σε βάρος του εντολέα του ενδέχεται να αλλάξει.

«Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη και για βιασμό ο οποίος μπορεί να μην έχει στοιχειοθετηθεί ακόμα ωστόσο υπάρχει η ομολογία του εντολέα μου. Η δίωξη όμως αυτή ενδέχεται να αλλάξει. Ο 27χρονος ασέλγησε πάνω στην 60χρονη, σύμφωνα με την ομολογία του» είπε. «Τώρα μένει να απαντηθεί αν η γυναίκα ήταν ζωντανή, ήταν αναίσθητη ή ακόμα και νεκρή. Σε περίπτωση που η Σούζαν Ητον ήταν σε κωματώδη κατάσταση ή είχε εκπνεύσει κατά τη διάρκεια της ασέλγειας τότε αλλάζει και η ποινική δίωξη», επεσήμανε μιλώντας σχετικά στο cretapost, ο κ. Ζέλιος.

Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις – Ο δράστης τη βίαζε ακόμα και νεκρή

Δεν έχουν τέλος οι σοκαριστικές αποκαλύψεις για τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου, Suzanne Eaton, από τον 27χρονο, Γιάννης Παρασκάκης.

Ο δολοφόνος κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα μετά από την απολογία του που διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες. Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι της  ανθρωποκτονίας, βιασμού και οπλοκατοχής.

Ο δράστης τη βίαζε ακόμα και νεκρή

Ο 27χρονος δολοφόνος, του οποίου τα στοιχεία δημοσιεύτηκαν χθες από την ΕΛ.ΑΣ., περιέγραψε αναλυτικά όσα είχε πει και προανακριτικά, ενώ παραδέχτηκε ότι τη βίασε τρεις φορές – και μάλιστα ακόμη κι αφότου είχε αφήσει την τελευταία της πνοή και το άψυχο σώμα της ήταν παγωμένο, σύμφωνα με το cretalive.gr.

Είπε ότι βγήκε για να βρει μία γυναίκα να συνευρεθούν ερωτικά και όταν την είδε στο δρόμο, τη χτύπησε με το αυτοκίνητο. Η άτυχη βιολόγος έπεσε στα γόνατα και βογκούσε και τότε την ξαναχτύπησε, σπάζοντάς της τη γνάθο και προκαλώντας της αιμορραγία.

Ο 27χρονος, εξερχόμενος από το δικαστικό μέγαρο Χανίων, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν έχει μετανιώσει για τις πράξεις του, ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια του θύματος, ενώ απολογούμενος, σύμφωνα με τον συνήγορό του, δικηγόρο Χανίων Παντελή Ζέλλιο, ομολόγησε τις πράξεις του.

 «Ο εντολέας μου, όπως και προανακριτικώς κατά την απολογία του στην Ασφάλεια Χανίων, ομολόγησε τα αδικήματα ως προς τα πραγματικά περιστατικά και αποδέχθηκε όλες τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται. Το μόνο που μένει να δούμε τώρα -και για αυτόν τον λόγο η ανάκριση θα συνεχιστεί- είναι τα αναλυτικά αποτελέσματα τόσο της ιατροδικαστικής έκθεσης όσο και των εργαστηριακών εξετάσεων του γενετικού του υλικού. Ζητήσαμε και νομίζω ότι είναι απολύτως λογικό να διενεργηθεί και ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη», δήλωσε ο κ. Ζέλλιος.

Για το αν και στο παρελθόν είχε προβεί σε αντίστοιχες πράξεις, ο 27χρονος ισχυρίστηκε ότι είχε στο παρελθόν νιώσει τάσεις παρενόχλησης γυναικών αλλά ποτέ δεν είχε ανθρωποκτόνο διάθεση ή διάθεση να βιάσει κάποια γυναίκα.

Ενας 27χρονος άνδρας ο δράστης – Σεξουαλικά τα κίνητρα

Συνελήφθη ο δράστης της δολοφονίας της Σούζαν Ιτον, της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου που βρέθηκε νεκρή πέντε ημέρες μετά την εξαφάνισή της. Πρόκειται για 27χρονο αγρότη, πατέρα δύο παιδιών από το Μάλεμε, ο οποίος μένει σε περιοχή της Κισσάμου, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας flashnews. Ο 27χρονος ομολόγησε τη δολοφονία της 60χρονης Αμερικανίδας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, η αιτία θανάτου της άτυχης γυναίκας ήταν η ασφυξία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 27χρονος φέρεται να έχει ομολογήσει πως ηδονίστηκε στη θέα της 60χρονης, κάτι που τον οδήγησε στη δολοφονία της. Αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία αυτή, τότε θα επιβεβαιωθούν οι υποθέσεις της αστυνομίας πως πρόκειται για σεξουαλικό έγκλημα.

Πώς έφτασαν στα ίχνη του

Ο 27χρονος είχε προσπαθήσει να καλύψει με κάθε τρόπο το έγκλημα που διέπραξε. Ομως, υπέπεσε σε ένα λάθος, που βοήθησε τελικά τις αρχές να εξιχνιάσουν τη δολοφονία. Στην περιοχή στην οποία είχε μεταφερθεί η σορός της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου, βρέθηκαν ίχνη από το αυτοκίνητο του δράστη. Αυτό, σε συνδυασμό με άλλα ευρήματα από τον τόπο του εγκλήματος, βοήθησε τους αστυνομικούς να τον συλλάβουν. Ένα ακόμα λάθος που φέρεται να έκανε ο δολοφόνος της Sunzanne Eaton ήταν το γεγονός ότι είχε μαζί του το κινητό και έτσι ελέγχθηκαν τα σήματα από κινητά στην περιοχή τις ημέρες του φρικτού εγκλήματος.
Η 60χρονη Αμερικανίδα είχε εξαφανιστεί στις 4 Ιουλίου και η σορός της εντοπίστηκε έπειτα από πέντε ημέρες και ενώ είχε προηγηθεί πρωτοφανής κινητοποίηση μετά την εξαφάνισή της.

Και δεύτερο άτομo στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ

Εκτός από τον 27χρονο στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται και δεύτερο άτομο για τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου στην Κρήτη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το flashnews πρόκειται για έναν αλλοδαπό, ο οποίος εργαζόταν για τον 27χρονο και φέρεται να βοήθησε τον φερόμενο δράστη να μεταφέρει και να κρύψει τη σορό της 60χρονης στη δαιδαλώδη σπηλιά.

Σεξουαλικά τα κίνητρα του 27χρονου -«Την είδα και ηδονίστηκα»

Σεξουαλικά φαίνεται πως ήταν τα κίνητρα της δολοφονίας της Αμερικανίδας βιολόγου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες για τα αίτια που κινητοποίησαν τον 27χρονο, πατέρα δύο παιδιών, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε τον φόνο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας φέρεται να ομολόγησε προφορικά και να παραδέχτηκε ότι είναι ηδονοβλεψίας και ότι στη θέα της βιολόγου ηδονίστηκε. Επιβεβαιώνεται έτσι, σύμφωνα πάντα με το τοπικό μέσο, το σενάριο της αστυνομίας που θέλει το κίνητρο της επίθεσης να είναι σεξουαλικό. Επιπλέον, φαίνεται πως ο 27χρονος έδρασε με τη βοήθεια ενός αλλοδαπού, συνεργού του, ο οποίος και εργαζόταν για τον φερόμενο ως δράστη και τον βοήθησε να μεταφέρει τη σορό της άτυχης Βιολόγου στη σπηλιά όπου και εντοπίστηκε.
Σε κάθε περίπτωση, πληροφορίες θέλουν τον 27χρονο που βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας για τη δολοφονία της Αμερικανής Βιολόγου να πάσχει από βαριά ψυχιατρικά προβλήματα.

Η δολοφονία της Αμερικανής Βιολόγου δεν έγινε στη στοά

Από την πρώτη στιγμή ήταν ξεκάθαρο για τα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. πως η στοά όπου βρέθηκε η σορός της δεν είναι και το σημείο δολοφονίας. Μετά από ενδελεχή έρευνα ήρθε μία μαρτυρία που ανέφερε πως τελευταία φορά, η Σούζαν Ητον εθεάθη ζωντανή στο χωριό Αφράτα, χωριό που απέχει περίπου 4,5χλμ. από τη σπηλιά στην οποία εντοπίστηκε νεκρή. Η εκτίμηση των αστυνομικών είναι πως εκεί, κοντά στο χωριό Αφράτα, ήταν η περιοχή στην οποία εξαφανίστηκε η 60χρονη.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς», η 60χρονη φαίνεται να πάλεψε για την ζωή της με τους αστυνομικούς να ελπίζουν πως η ίδια κατάφερε να «αποσπάσει» το DNA του δράστη που διέπραξε τη δολοφονία. Μάλιστα, οι ιατροδικαστές έχουν πάρει δείγμα από τα νύχια της, ενώ βρέθηκαν πάνω της τρίχες που έχουν σταλεί για ανάλυση.

Πώς κατέληξαν στα ίχνη του φερόμενου ως δράστη

Οι αστυνομικοί, γνωρίζοντας αυτήν την ιδιαιτερότητα, εξέτασαν το σήμα από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που εξέπεμψε από το σημείο, την ημέρα που εξαφανίστηκε η επιστήμονας. Επιπλέον, φαίνεται πως ίχνη από το αυτοκίνητο του 27χρονου βρέθηκαν στην περιοχή που φέρεται να έχει θάψει τη σορό της 60χρονης Βιολόγου από την Αμερική. Οι Αρχές προσανατολίζονταν σε άνδρα, ιδιαίτερα μυώδη, καθώς η Σούζαν Ητον είχε εξαιρετικά καλή φυσική κατάσταση, αλλά και μαύρη ζώνη στο Τάε Κβον Ντο.

Τα παραπάνω στοιχεία, σε συνδυασμό αρχικώς με το προφίλ του δράστη που οι αστυνομικοί είχαν αρχίσει να σκιαγραφούν, μετά τη συλλογή στοιχείων της δολοφονίας, καθώς και τα ίδια τα ευρήματα από τον τόπο του εγκλήματος, στένεψαν τον κύκλο των υπόπτων και τελικώς αποκάλυψαν την ταυτότητα του δράστη. Αλλωστε, οι πληροφορίες θέλουν τον άνδρα να διαθέτει αγροτική έκταση στην περιοχή.

Το χρονικό της δολοφονίας της Αμερικανής Βιολόγου

Η σορός της Αμερικανίδας βιολόγου εντοπίστηκε την περασμένη εβδομάδα στο εσωτερικό μιας στοάς, στη θέση Ξαμουδοχώρι, μεταξύ Πυργιανών και Μάλεμε στον δήμο Πλατανιά Χανίων, περίπου 10 χλμ. μακριά από την Ορθόδοξη Ακαδημία στο Μάλεμε όπου διέμενε.

Επιπλέον, σύμφωνα με τους ντόπιους, την ύπαρξη της συγκεκριμένης σπηλιάς στα Χανιά αγνοούν ακόμη και κάτοικοι της περιοχής και είναι γνωστή κυρίως σε πεζοπόρους. Δυο περιπατητές που έχουν πάθος με την εξερεύνηση των σπηλαίων ήταν εκείνοι που εντόπισαν την σορό στην «κοιλιά» του σπηλαίου τη Δευτέρα. Αυτοί ενημέρωσαν τις Αρχές και ήδη έχουν δώσει καταθέσεις. Ενας νεαρός άνδρας συνελήφθη τη Δευτέρα για τη δολοφονία της Σούζαν Ιτον, της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου που βρέθηκε νεκρή πέντε ημέρες μετά την εξαφάνισή της.

Η Σούζαν Ητον βρισκόταν στην Κρήτη στα πλαίσια συνεδρίου στα Χανιά στο οποίο και συμμετείχε. Ηταν παντρεμένη με τον Βρετανό επιστήμονα Τόνι Χάιμαν και είχε δύο γιους. Η οικογένεια διέμενε στη Γερμανία.

Η αντίδραση του συζύγου της όταν τον ενημέρωσαν για το άγριο έγκλημα

Σοκαρισμένη και συντετριμμένη είναι η οικογένεια της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου, Σούζαν Ιτον, μετά τις αποκαλύψεις για τον τρόπο που δολοφονήθηκε η άτυχη γυναίκα.

Ο σύζυγός της με τα παιδιά τους, είχαν βρεθεί στη Κρήτη, προκειμένου να παρακολουθήσουν τις έρευνες για τον εντοπισμό της, καθώς ήταν εξαφανισμένη για έξι ημέρες. Oταν βρέθηκε άρχισαν οι έρευνες για τον δράστη, τον οποίο και εντόπισαν, αποκαλύφθηκαν τα πάντα. Ο φερόμενος ως δράστης, παραδέχτηκε το έγκλημα, λέγοντας στις Αρχές πως την βίασε και την σκότωσε.

Στην διάρκεια των ερευνών, ο επικεφαλής των ερευνών συνήθιζε να ενημερώνει τηλεφωνικά τον σύζυγο της 60χρονης βιολόγου. Oταν βρήκαν τον δράστη και τον ενημέρωσαν γι’ αυτό, ο σύζυγος απέφυγε να ρωτήσει πολλές λεπτομέρειες. Ρώτησε μόνο το ποιος είναι και το ποιο ήταν το κίνητρό του, σύμφωνα με το cretalive.gr. Μόλις οι αστυνομικοί του είπαν πως πριν την σκοτώσει, την βίασε, ο σύζυγός της ξέσπασε σε λυγμούς και δεν ήθελε να ακούσει περισσότερα. Έδωσε το ακουστικό στην αδερφή του θύματος, που με την σειρά της περίμενε συντετριμμένη να ακούσει λεπτομέρειες.

Την Παρασκευή η απολογία του 27χρονου κατηγορούμενου

Ο 27χρονος δράστης αφού ομολόγησε τις αποτρόπαιες πράξεις του, πέρασε την πόρτα του εισαγγελέα και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή. Ο φερόμενος δολοφόνος της Σούζαν Ιτον, παραδέχτηκε στην αστυνομία πως την χτύπησε με το αυτοκίνητο και την βίασε, ενώ πριν την σκοτώσει, την είχε μαχαιρώσει, προκειμένου να σταματήσει να φωνάζει, ώστε να μην την ακούσει κάποιος περαστικός.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται να έχει κάνει άλλες δύο απόπειρες στο παρελθόν, καθώς δύο γυναίκες ανέφεραν ότι ένας οδηγός με λευκό αυτοκίνητο τις είχε χτυπήσει και τις κυνηγούσε, με την μία από αυτές, από την Λιθουανία, να αναφέρει πως της επιτέθηκε ενώ έκανε τζόκινγκ, όπως ακριβώς και στη περίπτωση της 60χρονης Αμερικανίδας.

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged