Αδελφοί Αγγελόπουλοι: Επενδύουν στο μέλλον του μπασκετικού Ολυμπιακού – Γήπεδο και νέα ομάδα

Αθλητισμός
Μοιραστείτε το:

Την ώρα που η ΕΟΚ του κου Βασιλακόπουλου, σφυρίζει αδιάφορα, αν όχι υποδαυλίζει την δραματική υποβάθμιση του ελληνικού πρωταθλήματος μπάσκετ και την ώρα που ο Δημήτρης Γιανακόπουλος θεωρεί ότι κατήγαγε νίκη μεγάλη κατά των προσωπικών αντιπάλων του, όπως θεωρεί τους αδελφούς Αγγελόπουλους, οι τελευταίοι ξεδιπλώνουν ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά – επιχειρηματικά project στον ελλαδικό και όχι μόνο χώρο, με σαφείς μακροπρόθεσμους στόχους αυτοδύναμης χρηματοδότησης του μπασκετικού Ολυμπιακού.

Σε πρώτη φάση, ταρακουνώντας το μπασκετικό κατεστημένο, την ελληνική αθλητική ηγεσία και την αθλητική Ευρώπη, επέλεξαν να απέχουν ουσιαστικά από το εθνικό πρωτάθλημα μπάσκετ, ζητώντας διαφάνεια, ιονομία και ίση μεταχείρηση  και ταυτόχρονα εργάζονται για την δημιουργία μίας νέας ουσιαστικά αγωνιστικής ομάδας που σε λίγα χρόνια αναμένεται να σαρώσει τα πάντα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Διαβάστε στην συνέχεια τα της νέας ουσιαστικά ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού που συγκροτείται αυτό το καλοκαίρι και του ιδόκτητου γηπέδου που αναμένεται σύντομα να ξεκινήσει η κατασκευή του, αμέσως μόλις «ξεμπλκαρισθεί» η επένδυση στο Ελληνικό. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα γνωστά, η επένδυση των Αγγελοπουλέων για το νέο Γήπεδο θα ξεπεράσει τα 70 εκατ. Ευρώ, την ώρα που ο «πολύς» Δ.Γιαννακόπουλος κάνει έκκλιση για την συγκέντρωση κεφαλαίου 20 εκατ. Ευρώ για την χρηματοδότηση των δικών του αθλητικών επενδύσεων.

Αυτός είναι ο Ολυμπιακός της σεζόν 2019-20

Η κίνηση του Ολυμπιακού να κρατήσει τον Γουίλ Τσέρι, είναι ουσιαστικά και η τελευταία προσθήκη για τη νέα σεζόν. Απομένει ακόμα η απόφαση για τον Δημήτρη Αγραβάνη, για το οποίοι οι Ερυθρόλευκοι είτε θα τον αφήσουν ελεύθερο πληρώνοντας ένα μικρό συμβόλαιο, είτε θα τον κρατήσουν κανονικά (μέχρι τις 25 Ιουλίου η προθεσμία), με την δεύτερη περίπτωση να συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν προχώρησε σε 7 προσθήκες νέων αθλητών, δύο ανανεώσεις, τρεις αποδεσμεύσεις και ουσιαστικά μία πώληση. Δεν ασχολούμαστε με τους παίκτες που έμειναν ελεύθεροι γιατί έληξε το συμβόλαιό τους.

Η αγωνιστική περίοδος λοιπόν θα τον βρει τον Ντέιβιντ Μπλατ έχοντας το παρακάτω ρόστερ

  1. Μπόλντγουιν, Τσέρι, Κόνιαρης
  2. Σπανούλης, Πάντερ
  3. Παπανικολάου, Πολ (μεταξύ 2 και 3), Ποκουσέφσκι
  4. Πρίντεζη, Βεζένκοφ (μεταξύ 3 και 4), Κουζμίνσκας (μεταξύ 3 και 4)
  5. Μιλουτίνοφ, Ρούμπιτ, Χαπ

Παράλληλα υπάρχουν οι νεαροί Αρσενόπουλος, Τσουμάνης, Κολοβέρος και Ζευγάρας, που είτε θα παίζουν κανονικά στην ιδιαίτερη ομάδα της Α2 είτε θα δοθούν ως δανεικοί.

Εκ πρώτης όψης φαίνεται ότι ο προπονητής των Ερυθρόλευκων έχει επιλέξει ένα διαφορετικό ρόστερ από αυτό που περιμέναμε. Έδωσε τόπο στα νιάτα στον «1», στον οποίο θα περάσει υπό συνθήκες και ο Βασίλης Σπανούλης ανάλογα την περίσταση της αναμέτρησης. Ταυτόχρονα έχει σκληρύνει την ομάδα του με παίκτες που αρέσκονται στο physical παιχνίδι στην περιφέρεια και περιμένει το δίδυμο Μπόλντγουιν-Τσέρι να τον ξελασπώσει στο αμυντικό κομμάτι. Βέβαια σίγουρα χάνει πολλά στην οργάνωση, ενώ φαίνεται πως του λείπει ο λεγόμενος… floor general, που θα αλλάξει τις ισορροπίες.

Από την άλλη ισχυροποίησε το 2-3 του, γεμίζοντας με παίκτες που έχουν επιθετικές αρετές, διαθέτουν περιφερειακό σουτ και ανεβάζουν επίπεδο σε σχέση με πέρσι την ομάδα του.

Στους ψηλούς τώρα. Απορία είναι τι θα γίνει με τους Κουζμίνσκας και Ρούμπιτ. Που ακριβώς λοιπόν θα παίξουν; Ο Λιθουανός αγωνίζεται και στις δύο θέσεις των φόργουορντ, άρα μπορεί να είναι και το… συμπλήρωμα του Παπανικολάου ή και το βασικό τριάρι των Πειραιωτών. Την ίδια ώρα, παρότι λογίζεται ως σέντερ, ο Ρούμπιτ συνηθίζει να παίζει με πιο βαριά κορμιά δίπλα του και να ανταποκρίνεται τέλεια ως «4». Ο Μπλατ τον έχει επιλέξει ως αντιΜιλουτίνοφ, την ώρα που έφερε και τον φερέλπι Χαπ στο «5».  Ο Μιλουτίνοφ παρέμεινε στον Πειραιά, θα είναι ο σέντερ των 25+ λεπτών, με τον Ολυμπιακό να στηρίζει πάρα πολλά σε αυτόν σε άμυνα και επίθεση.

Σε αυτούς προσθέστε και τον Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος στην αρχή του προγραμματισμού λογιζόταν ως τριάρι μαζί με τον Παπανικολάου, για να καταλάβετε πως το φετινό εγχείρημα του Μπλατ κρύβει απορίες αλλά μόνο αυτός έχει τις απαντήσεις σε όλα αυτά.

Εν κατακλείδι και με μία πρώτη ματιά, δύο είναι τα πολύ απλά ερωτηματικά. Γίνεται ο Μπάλντγουιν και ο Τσέρι να καλύψουν στον «1» τον Ολυμπιακό ή στα μέσα της σεζόν θα υπάρξει νέα προσθήκη στο Λιμάνι; Και δεύτερον, χρειαζόταν ένας πιο αθλητικός ψηλός, είτε στο «4» είτε στο «5»;Πηγή: to10.gr

Το νέο γήπεδο του Ολυμπιακού όπως το MercedesBenz του Βερολίνου

Tο καινούριο γήπεδο- το οποίο θα κατασκευαστεί στον χώρο του Ελληνικού αποτελεί μέρος του μεγαλεπήβολου έργου στον χώρο του παλαιού αεροδρομίου με το «Μητροπολιτικό Πάρκο» που θα είναι ίσως το μεγαλύτερο της Ευρώπης και εμπλέκονται επενδυτές «κολοσσοί»: H Lamda της Οικογένειας Λάτση και οι Αφοί Αγγελόπουλοι του μπασκετικού Ολυμπιακού.

Το νέο μπασκετικό σπίτι θα γίνει στο έργο της Lamda στην περιοχή και χωρητικότητα του νέου γηπέδου θα ξεπερνά τις 13.000 θέσεις. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι το νέο γήπεδο θα πληρώσουν εξ ολοκλήρου οι αδερφοί Αγγελόπουλοι και θα ανήκει στον Ολυμπιακό. Δεν θα πληρώνουν δηλαδή κάποιοι ενοίκιο οι «ερυθρόλευκοι».

Το γήπεδο περιλαμβάνεται στο «Master Plan» που έχει καταθέσει η Lamda Development και αναφέρεται ως «Πολυδύναμο Αθλητικό Κέντρο» και βρίσκεται στο μέρος του Ελληνικού, προς την Λεωφ. Βουλιαγμένης, δίπλα στο νέο Mall.

Το όλο εγχείρημα βρίσκεται στο ξεκλείδωμά του και οδεύει προς τις τελικές υπογραφές από την Κυβέρνηση, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Ο νέος Πρωθυπουργός της χώρας, είχε συνάντηση με τη Lamda που έχει αναλάβει το μεγαλεπήβολο αυτό έργο και ενημερώθηκε σχετικά και οδεύουμε για τις σχετικές υπογραφές, έχοντας μάλιστα «ανοίξει» και η άδεια για το καζίνο, κάτι που αποτελούσε βασική παράμετρο. Μόλις υπάρξει τελική έγκριση από την Κυβέρνηση, θα υπογράψουν οι Αγγελόπουλοι με την Lamda του Λάτση! Οι ομάδες εργασίας, του Ολυμπιακού και της Lamda εργάζονται μυστικά πάνω στο project αυτό τα τελευταία τρία (3) χρόνια και αν το όλο έργο στο Ελληνικό είχε προχωρήσει νωρίτερα, τώρα ο Ολυμπιακός θα ήταν ήδη μέσα στο γήπεδό του!

Πλέον μπορούν να καταλάβουν άπαντες, γιατί και για ποιους λόγους δεν προχώρησαν οι Αγγελόπουλοι με το ΣΕΦ, το οποίο ο Γιώργος Βασιλειάδης, ο πρώην Υφυπουργός ήθελε ωσάν τρελός και παλαβός να το παραχωρήσει στους Αγγελόπουλους και τον Ολυμπιακό. Το ΣΕΦ όμως είναι πεπαλαιωμένο και για να δημιουργηθεί σύγχρονο γήπεδο, το κόστος θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο από αυτό του νέου γηπέδου στο Ελληνικό, το οποίο όμως δεν θα είναι μόνο ένα κλειστό γήπεδο μπάσκετ!

Το νέο γήπεδο του Ολυμπιακού λοιπόν, θα είναι χωρητικότητας περισσότερων από 13.000 θέσεων και το κόστος κατασκευής του θα ανέρχεται στα 70 εκατομμύρια ευρώ. Θα περιλαμβάνει: 32 σουίτες, 6 εστιατόρια, βοηθητικό γήπεδο, μπαρ, ακόμα και παιδικό σταθμό, ώστε να μπορούν οι γονείς να αφήσουν με ασφάλεια τα παιδιά τους και να απολαύσουν τους αγώνες. Θα έχει 6 υπόγεια πάρκινγκ για 1.500 αυτοκίνητα, ενώ θα υπάρχουν και εξωτερικοί αθλητικοί χώροι.

Για την λειτουργία του γηπέδου υπάρχουν σκέψεις για συνεργασία, ώστε να είναι υπεύθυνη η Αμερικάνικη εταιρεία «AEG». Μιλάμε για έναν Παγκόσμιο κολοσσό στην διαχείριση γηπέδων, καθώς ήδη τις ανήκουν η «O2 Arena» στο Λονδίνο (σ.σ. όπου έγινε το Final 4 του 2013 το οποίο κατέκτησε ο Ολυμπιακός), το «Mercedes Benz» του Βερολίνου (σ.σ. έγινε το Final 4 του 2009), το «Staples Center» των Lakers στο Λος Άντζελες, καθώς και το «Accor Hotels Arena», το πρώην «Παλέ ντε Μπερσύ» όπου είχε γίνει το Final 4 του 2010 στο Παρίσι.

Όπως συνηθίζεται στη σύγχρονη εποχή, το όνομα του γηπέδου θα έχει την ονομασία χορηγού, με ένα αντίτιμο εκατομμυρίων για τα ερχόμενα έτη. Βλέπετε, το γήπεδο δεν θα αποτελεί μόνο τη «στέγη» του Ολυμπιακού αλλά θα προσφέρει ΕΣΟΔΑ στην ομάδα, η οποία ζημιώνεται πολλά εκατομμύρια χρόνο με το χρόνο και αναγκάζονται οι Αγγελόπουλοι σε απανωτές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Θα φέρνει χρήματα στα ταμεία, καθώς θα διοργανώνονται συναυλίες και περίπου 80 events ετησίως, που παράλληλα θα χρηματοδοτούν και την λειτουργία του, το κόστος της οποίας θα είναι υψηλό. Ενδεχομένως να φιλοξενηθεί και Final 4 Ευρωλίγκας αλλά και αγώνας ΝΒΑ στο πλαίσιο του NBA tour στην Ευρώπη. Έχουν υπάρξει ήδη κάποιες επαφές με εταιρείες που ενδιαφέρονται, ενώ, φυσικά είναι ενήμερες εδώ και καιρό οι μεγάλες εταιρείες χορηγοί του Ολυμπιακού και θα αποτελέσουν τους βασικούς συνεργάτες του νέου γηπέδου.

ΟΠΩΣ ΤΟ «MERCEDES–BENZ» ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

Το νέο γήπεδο του Ολυμπιακού στο Ελληνικό θα μοιάζει στα βασικά του χαρακτηριστικά με το Mercedes-Benz (πρώην O2 World) του Βερολίνου το οποίο χρησιμοποιεί η Άλμπα Βερολίνου και είχε διεξαχθεί εκεί το Final 4 της Ευρωλίγκας το 2009.

Πηγή: kourdistoportocali.com

Μοιραστείτε το:
Tagged