Λαϊκή Συσπείρωση: Η Διοίκηση Παχατουρίδη «έκοψε» κοινωνικές δαπάνες από τον προϋπολογισμό του Δήμου

Περιστέρι

ΚΟΨΙΜΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΑΠΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ.

  • «ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΑ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗ
  • ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΕΠΑΦΟ ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΔΩΡΟ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ»

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε στις 27/6/2019 πέρασε μια μεγάλη αναμόρφωση του προϋπολογισμού της τάξης του ποσού των 10.575.282,73 ευρώ προκειμένου να πληρωθούν άμεσα τακτικά έξοδα (ΔΕΗ , ασφαλιστικά ταμεία κλπ) αλλά και η αγορά του οικοπέδου στην περιοχή του Σπαστήρα.

Ταυτόχρονα μειώθηκαν κωδικοί που αφορούν νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου (όπως βρεφονηπιακοί σταθμοί κλπ ) αλλά και έξοδα για άλλες κοινωνικές δαπάνες. (Για του λόγου το αληθές δίνουμε στη δημοσιότητα το εισηγητικό κείμενο όπου σημειώνονται με κίτρινο χρώμα οι συγκεκριμένοι κωδικοί).
Όπως είπε εισηγητικά η διοίκηση Παχατουρίδη αυτό γίνεται για να μείνει ανέπαφο (!!!) το ταμειακό πλεόνασμα του Δήμου (για να δείτε το έγγραφο κάνετε κλικ εδώ).

Αλήθεια, αυτό το ταμειακό πλεόνασμα, το οποίο προήλθε από το ξεζούμισμα του Περιστεριώτικου λαού, δεν πρόβαλαν προεκλογικά ως μεγάλο κατόρθωμα και μάλιστα διαφήμιζαν ότι με αυτό θα αγοράζονταν οικόπεδα για ελεύθερους χώρους;
Τώρα, κρατάνε ανέπαφο το πλεόνασμα και κόβουν κι άλλο από κονδύλια για κοινωνικές δαπάνες. Γιατί; Για να το δώσουν και αυτό στην κεντρική κυβέρνηση, στο Ταμείο Παρακαταθηκών, στις τράπεζες.

Όταν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στη συνεδρίαση ρώτησαν γιατί δεν αξιοποιούνται τα χρήματα του αποθεματικού (ανεξάρτητα από τη διαφωνία μας για την απευθείας αγορά από τους φερόμενους «ιδιοκτήτες») αλλά μειώνονται κωδικοί από κοινωνικές δαπάνες η απάντηση της Διοίκησης ήταν «ότι είναι δύσκολο».

Επιβεβαιώνεται στο ακέραιο η πρόβλεψη της Λαϊκής Συσπείρωσης: Πλήρης πειθάρχηση της διοίκησης Παχατουρίδη σε μνημονιακούς νόμους, στα υπερπλεονάσματα ΕΕ και κυβέρνησης, στα κέρδη των λίγων που συνθλίβουν τις κοινωνικές ανάγκες.

Ο δικός μας δρόμος στην αντίπερα όχθη.

Απαιτούμε: να αυξηθούν τα κονδύλια για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς ώστε να καταργηθουν τα τροφεία. Κανένα παιδί έξω από παιδικό σταθμό. Κατασκευή νέων και ανακατασκευή των παλαιών σταθμων που να πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές.

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου

Tagged