10 κρατήρες ηφαιστείων χάρμα οφθαλμών!

Παλαιοντολογία
Μοιραστείτε το:

Οι κρατήρες είναι κυκλικές κοιλότητες στο έδαφος που έχουν δημιουργηθεί από την αρχαία ηφαιστειακή δραστηριότητα. Λόγω της αδράνειάς τους υπέστησαν πολλές αλλαγές λόγω κλιματικής αλλά και ανθρώπινης επίδρασης, με αποτέλεσμα πλούσια βλάστηση αλλά και πολύχρωμες λίμνες να κάνουν παντού την εμφάνισή τους. Χάρμα οφθαλμών και…

χάρμα ιδέσθαι, δηλαδή!

  1. Diamond Head, Χαβάη, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής

Καταπράσινος κρατήρας, κλειστός στο κοινό, που δεσπόζει σε μια από τις ωραιότερες παραλίες της Χονολουλού, αποτελώντας έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς.

  1. Kelimutu, Ινδονησία

Τρεις κρατήρες-λίμνες, σε τρία διαφορετικά χρώματα, όπου ο επισκέπτης δεν είναι ποτέ σίγουρος ποια απόχρωση θα συναντήσει. Μπλε, πράσινο και μαύρο αλλά και λευκό, κόκκινο και σκούρο γκρι!

  1. Rocas Bainbridge, Νησιά Γκαλαπάγκος, Ισημερινός

Με μια τυρκουάζ λίμνη να δεσπόζει στο εσωτερικό του, αποτελεί τόπο συνάντησης των φλαμίνγκο αλλά και χάρμα οφθαλμών για όσους φτάσουν μέχρι εκεί.

  1. Xico, Μεξικό

Στη θέση αυτή βρισκόταν κάποτε η λίμνη Chalco, που άρχισε να στεγνώνει το 1300, ενώ ολόκληρος ο κρατήρας μεταμορφώθηκε σε αγροτική γη.

  1. 5. Molokini, Χαβάη, ΗΠΑ

Σε σχήμα ημισελήνου, ο εν μέρει βυθισμένος ηφαιστειακός κρατήρας που βλέπετε σχηματίζει ένα μικρό νησάκι που αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό για καταδύσεις, ένα από τα 10 καλύτερα σημεία για το συγκεκριμένο άθλημα στον κόσμο.

  1. Seongsan Ilchulbong, Νότια Κορέα

Πλούσια βλάστηση και αρκετά σπάνια είδη φυτών είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του κρατήρα που δεσπόζει στην ανατολική ακτή του νησιού Jeju.

  1. Nabiyotum Crater, Κένυα

Δεσπόζει στο εσωτερικό της μεγαλύτερης αλκαλικής λίμνης στον κόσμο, αποτελώντας ένα γεωλογικό θαύμα, εξαιτίας της ασυνήθιστης εμφάνισής του μέσα σε… λίμνη.

  1. Aogashima, Ιαπωνία

Είναι ένα ηφαιστειογενές νησί της Ιαπωνίας στη Θάλασσα των Φιλιππίνων, ενώ μέσα στον τεράστιο κώνο υπάρχει ένας δεύτερος μικρότερος κρατήρας.

9. Santa Margarida Volcano, Ισπανία

Στο ομώνυμο χωριό κατοικούν περίπου 200 άνθρωποι. Η εκκλησία της Αγίας Μαργαρίτας βρίσκεται μέσα στον κρατήρα του ηφαιστείου, στην οποία οφείλει και την ονομασία του. Βασικό χαρακτηριστικό η πλούσια βλάστηση.

  1. Koko Crater, Χαβάη, ΗΠΑ

Παραθαλάσσιος κρατήρας στο εσωτερικό του οποίου υπάρχουν στάβλοι αλόγων αλλά και ένας βοτανικός κήπος έκτασης 60 στρεμμάτων με κάκτους και παχύφυτα.

Πηγή: kafeneio-gr.blogspot.com

Μοιραστείτε το:
Tagged