Πάσης φύσεως μπάζα!

Γνώμες
Μοιραστείτε το:

Άρχισαν από την πρώτη στιγμή τα… όργανα. Όπως άλλωστε, αναμενόταν! Ούτε μια δεν πρόλαβε να λαλήσει ο αλέκτωρ και… ξεχάστηκαν οι εξαγγελίες για ευέλικτο και μικρό κυβερνητικό σχήμα, που θα σηματοδοτήσει την καινούρια προσπάθεια για την αναγέννηση της Γκραικυλίας. Μέτρησα καλά; Πενήντα ένας νοματαίοι;

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, αλλά και τόσοι πελάτες, που πρέπει να βολέψει ο κύριος Κούλης στο διάστημα των 3-4 ετών, που θα κάθεται στο θαλαμοφυλάκειο Μαξίμου, πρέπει ν’ αρχίσει έγκαιρα, να προλάβει να μοιράσει τα οφίτσια.

Τί πήρε το μάτι μου, δεξιοί… πατριώτες! Με το καλημέρα πρόβλημα; Πώς έλεγε εκείνη η πάλαι ποτέ πολύ εύστοχη διαφήμιση; «Η θεία Όλγα, η θεία Όλγα ξέρει»! Δεν περίσσεψε καρέκλα για την Όλγα; Κιόλας ρήξη με γνωστή εφοπλιστική οικογένεια; Θα μου πείτε: Έχουμε τον Βαγγέλα! Όλοι χρειάζονται, όμως, όχι τώρα, που διαρκεί ο μήνας του μέλιτος, αλλά ως καβάτζα για τις μέλλουσες δύσκολες στιγμές!

Η απορία μου, μάλλον το αναπάντητο ερώτημα: Εφόσον το πολιτικό προσωπικό της Γκραικυλίας είναι κατά τεκμήριο μπάζα και ανακύκλωση λυμάτων, γιατί ρε… σύντροφοι θαλαμοφύλακες της αποικίας, φτιάχνεται κυβερνητικά σχήματα δίκην συμφωνικής ορχήστρας; Δεν μπορείτε να βρίσκεται κάθε φορά 15 σοβαρούς τύπους να διεκπεραιώνουν υποφερτά την λάντζα της Γκραικυλίας;

Έτσι κι αλλιώς όλοι είσαστε μαριονέτες των ξένων αφεντικών, δοτοί, αλλού παίρνονται οι αποφάσεις για την αποικία, γιατί δεν κρατάτε έστω σε αυτόν τον δευτερεύοντα τομέα μια κάποια αξιοκρατία κι αξιοπρέπεια. Για να βολευτείτε εσείς πρωτίστως. Να έχετε λιγότερες παρενέργειες κι άλλες φυγόκεντρες, υπονομευτικές δράσεις; Σαφώς αυτό έχει και την ακριβώς αντίστροφη ανάγνωση:Αφού, ρε φίλε, ουδένα παίζουμε ουσιαστικό ρόλο, εφόσον αλλού αποφασίζουν, άσε να βολέψουμε τα δικά μας παιδιά, να πάρουν κάνα παχυλό μεροκάματο, όλα για το παντεσπάνι γίνονται…

Όχι πέστε μου με το χέρι στην καρδιά: Τί κύρος να έχει ο κύριος Κούλης βάζοντας υπουργούς τους ακροδεξιούς Άδωνη και Τσεκούρια; Αρκεί να σκαλίσεις το αρχείο ενός αντιπάλου ραδιοφωνικού σταθμού και να ακούσεις τί έλεγαν οι εν λόγω αστέρες για την παράταξη, που κάθεται στου Μαξίμου και τον αρχηγό της; Μη λέτε: ποιος από τον όχλο τα θυμάται, περσινά ξινά σταφύλια! Γιατί αυτά γίνονται… κρασί, που σερβίρεται συχνά την κρίσιμη στιγμή. Όχι, δεν το δέχομαι με τίποτα, όπως και να το λένε! Είναι χαζή συνωμοσιολογία! 

Άκου εκεί, ότι η υπουργοποίηση του Δημοσίας τάξεως (προστασίας του πολίτη το λένε κατ’ ευφημισμόν) έγινε κατ’ εντολήν του αμερικάνικου παράγοντα, της πρεσβείας και σκοτεινών υπηρεσιών! Αλλά, ρε… σύντροφοι δεξιοί πατριώτες, δεν βρήκατε κανέναν άλλο πιο φρέσκο να βγάλετε από την ναφθαλίνη; Ανοίγματα-αινίγματα! Θα έχει πάντως μεγάλη πλάκα η ιστορία με τα Εξάρχεια, του Ρουβίκωνες, με το παιχνιδάκι των μπάτσων, οι μισοί με στολή και οι άλλοι μισοί με κουκούλες! Αμ το άλλο παίγνιο της διατεταγμένης τρομοκρατίας, που το βάζεις; Προοιωνίζεται ότι δεν πρόκειται ποτέ να πλήξουμε με τον Κούλη;

Είναι και κάτι υφυπουργεία, που από την ονομασία τους ακόμα φτιάχνεις συκώτι! Υφυπουργός για την αντεγκληματική πολιτική! Υφυπουργός για την οικονομική διπλωματία και εξωστρέφεια! Υφυπουργός για θέματα απλούστευσης διαδικασιών! Κάνε και συ ένα υφυπουργείο να βολέψεις τον κολλητό σου, μπορείς!

Και όλα αυτά τα πρόσωπα, που τοποθετήθηκαν στο νέο κυβερνητικό (λέμε και καμιά μαλακία να περνά η ώρα) σχήμα! Διαβάζεις τα βιογραφικά ορισμένων, σπουδές, πτυχία και άλλα άχρηστα για την πολιτική καριέρα χαρτιά. Σημεία των καιρών! Από την μια τίτλοι σπουδών κατά τεκμήριο χωρίς ουσιαστικό κοινωνικό αντίκρισμα και από την άλλοι… προσώπατα του θεάματος, λες και η πολιτική είναι θίασος για έργα, που σφυρίζονται από το (κοψοχέρικο) κοινό.

Μήπως όλοι αυτοί έχουν δίκιο, ξέρουν κάτι, είναι πιο μέσα στην ζωή και εκτίθενται στις εκλογικές αναμετρήσεις; Μήπως η αποικία Γκραικυλία είναι πια μόνο ένα άθλιο και φτηνιάρικο «Δελφινάριο»; Τί τραγουδιάρες και άλλες κουνίστρες, τί… ηθοποιές και ηθοποιοί, πάσης φύσεως βαποράκια και παπαγαλάκια, που κατ’ ευφημισμόν δημοσιογράφοι αποκαλούνται, τί νούμερα και ψώνιατης τηλοψίας, έγιναν σε μια νύχτα εθνοπατέρες Γκραικυλίας, δεν λέγεται!

Καθόμαστε ύστερα εμείς οι ηλίθιοι, και γράφουμε πύρινα άρθρα να ξυπνήσει από τον λήθαργο ο όχλος. Χάνουμε τον καιρό μας και κυρίως απογοητευόμαστε αδίκως! Μια ματιά στις συνθέσεις της νέας Βουλής και της κυβέρνησης πείθει και τον πιο δύσπιστο αγωνιστή ή τον αισιόδοξο δεξιό, ότι δεν έχει μέλλον η αποικία, μάλλον έχει αυτό, που της αξίζει, αυτό που όλοι της επιφυλάσσουμε! Αθάνατε Μάνε Λοΐζε«Εντός πωλούνται πάσης φύσεως υλικά»!

09 Ιουλίου 2019

Πηγή: mousapolytropos.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged