9 θεωρίες συνωμοσίας με μεγάλη απήχηση

Πολιτισμοί
Μοιραστείτε το:

«Κρυφές» δραστηριότητες που «κερδίζουν» οπαδούς

Ανεξάρτητα από τα κινητήρα τους, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν σε διάφορες θεωρίες συνωμοσίας. Μάλιστα το φαινόμενο φαίνεται πως γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Διαβάστε 9 από τις πλέον διαδεδομένες θεωρίες συνωμοσίας στην Αμερική και όχι μόνο…

1. Η CIA ίδρυσε το Facebook

H θεωρία έχει ως εξής: η αμερικάνικη Εταιρεία Προωθημένων Συστημάτων Αμύνης (DARPA) χρηματοδότησε τη δημιουργία του Facebook, προκειμένου να συγκεντρώσει «όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τον κάθε πολίτη για εύκολη χρήση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, όπως (και μη περιοριστικά) πληροφορίες για τη δραστηριότητα του χρήστη στο ίντερνετ, ιστορικό αγορών μέσω πιστωτικής κάρτας, αγορές αεροπορικών εισιτηρίων, μίσθωση αυτοκινήτων, ιατρικό ιστορικό, εκπαιδευτικά πιστοποιητικά, άδειες οδήγησης, λογαριασμούς, επιστροφές φόρων και άλλες πληροφορίες». Στην πραγματικότητα, ούτε η CIA ούτε η DARPA χρηματοδότησαν το Facebook. Μπορεί η CIA να παρακολουθεί το Facebook, αλλά στην ουσία απλά συλλέγει τα δεδομένα που οι χρήστες δημοσιεύουν από μόνοι τους.

2. Οι πετρελαϊκές εταιρείες εμποδίζουν το ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Αν πιστέψουμε την ιδέα, πολλές πετρελαϊκές εταιρείες, εταιρείες φυσικού αερίου, μέχρι και η ίδια η αμερικανική κυβέρνηση, όλοι βάζουν διαρκώς εμπόδια στο δρόμο της μαζικής παραγωγής ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Αυτό στηρίζεται στην υποτιθέμενη προσπάθεια να παραμείνει ο κόσμος εξαρτημένος από το πετρέλαιο, προκειμένου να μην καταστραφούν οι ενδιαφερόμενες βιομηχανίες.

3. Ο αμερικανικός στρατός μπορεί να κάνει τα πολεμικά πλοία αόρατα

Πρόκειται περί μιας κλασικής θεωρίας τεχνολογικής συνωμοσίας· το «πείραμα της Φιλαδέλφεια» ήταν μια υποτιθέμενη προσπάθεια να καταστεί αόρατο το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ. Με τη χρήση τεχνολογίας αντι-μαγνητικών πεδίων, το πλοίο USS Elridge υποτίθεται πως εξαφανίστηκε (και κάποιοι είπαν πως αντικαταστάθηκε από μια «πρασινωπή ομίχλη»).

4. Έχει ανακαλυφθεί ο έλεγχος του νου και το ταξίδι στο χρόνο

Το πρόγραμμα Μοντώκ (Montauk Project) ήταν μάλλον συνέχεια του προαναφερθέντος «πειράματος της Φιλαδέλφεια». Η αμερικανική κυβέρνηση υποτίθεται πως εκπαίδευσε μέντιουμ με ψυχικές δυνάμεις και ανέπτυξε εφαρμογές που θα μπορούσαν να ελέγξουν τον ανθρώπινο νου και άλλες που θα καθιστούσαν το ταξίδι στο χρόνο εφικτό. Είναι γεγονός πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ πειραματίστηκε για ένα μικρό χρονικό διάστημα με τεχνικές ελέγχου του νου κατά τη δεκαετία του ’70, στο πλαίσιο του προγράμματος MKUltra, αλλά απέτυχε.

5. Η ΙΒΜ «έκλεψε» κατά την αναμέτρηση σκάκι του Γκάρι Κασπάροβ ενάντια στον Deep Blue

Υπάρχει μια θεωρία που ισχυρίζεται πως όταν ο υπερυπολογιστής της ΙΒΜ, ο Deep Blue, αντιμετώπισε τον πρωταθλητή στο σκάκι Γκάρι Κασπάροβ το Μάιο του 1997, η ΙΒΜ δεν έπαιξε τίμια, έτσι ώστε να νικήσει και να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας. Η θεωρία αναλύεται σε βάθος στο ντοκιμαντέρ «Τέλος παιχνιδιού: ο Κασπάροβ και η Μηχανή» (Game Over: Kasparov and the Machine).

6. H ψηφιακή σας τηλεόραση είναι υποτιθέμενα «καλωδιωμένη», καταγράφοντας εικόνα και ήχο

Αν ανησυχείτε για φαινόμενα «Μεγάλου Αδερφού», καλό θα ήταν να ρίξετε μια ματιά στην… τηλεόρασή σας. Ορισμένοι ισχυρίζονται πως έχουν βρει κάμερες και μικρόφωνα μέσα στις τηλεοράσεις τους και αποδίδουν τα ευρήματα αυτά στις κυβερνήσεις που θέλουν να κατασκοπεύουν τους πολίτες. Μια άλλη θεωρία υποστηρίζει πως οι ψηφιακές τηλεοράσεις φέρουν συσκευές που χρησιμοποιούνται για έλεγχο του νου και αθέμιτες παρασυνειδησιακές διαφημίσεις. Όπου κι αν βρίσκεται η αλήθεια, είναι γεγονός πως η Google, η Verizon, η Microsoft και η Comcast έχουν υποβάλει αίτηση για να επιτραπεί η παρακολούθηση διαφόρων θεατών.

7. Η ενέργεια είναι δωρεάν

Υπάρχουν πολλοί που δεν θα διστάσουν να σας πουν ότι (θεωρητικές) τεχνολογίες σαν την ψυχρή σύντηξη και τα αεροκίνητα αυτοκίνητα είναι όχι μόνο εφικτά, αλλά και πρακτικά. Υποτίθεται πως εταιρείες παραγωγής ενέργειας και κυβερνήσεις προσπαθούν να εμποδίσουν τη διάδοση των τεχνολογιών αυτών. Πάντως, η ψυχρή σύντηξη μελετήθηκε και… απορρίφθηκε.

8. Μπορείτε να φτιάξετε μια αεικίνητη μηχανή με μαγνήτες

Είναι μια γοητευτική ιδέα: Οι μαγνήτες χάνουν την ισχύ τους πολύ, πολύ αργά. Οπότε γιατί να μην τους τοποθετήσετε με τρόπο ώστε να κινούν ένα γρανάζι για όσο καιρό διαρκέσει η ισχύ του μαγνήτη (δηλαδή, σαν να λέμε, για πάντα); Δυστυχώς, οι αεικίνητες μηχανές αψηφούν τους βασικούς νόμους της φυσικής (είναι όπως το γεύμα – ποτέ δεν είναι δωρεάν!), πράγμα που εξηγεί γιατί ποτέ κανείς δεν κατασκεύασε έναν κινητήρα με μαγνήτες.

9. Η Microsoft έχει κρύψει αντισημιτικά μηνύματα στη γραμματοσειρά Wingdings

Θυμάστε εκείνες τις περίεργες γραμματοσειρές του Word, Wingdings και Webdings, που ουσιαστικά αποτελούνται από σύμβολα; Κάποιοι θεωρούν πως περιέχουν κρυφά αντισημιτικά μηνύματα, που αναφέρονται στην επίθεση στους δίδυμους πύργους το 2001. Αν γράψετε, χρησιμοποιώντας οποιανδήποτε γραμματοσειρά από αυτές τις δύο, «NYC» (Νέα Υόρκη) θα έχετε μπροστά σας τα αποτελέσματα στην πάνω γραμμή. Αν γράψετε «Q33NYC» (όπου Q33 ο υποτιθέμενος αριθμός πτήσεως ενός από τα αεροπλάνα), θα έχετε ένα αεροπλάνο που πετά προς δύο πύργους. Πρόκειται περί ατυχούς σύμπτωσης: η Microsoft δήλωσε πως τα σύμβολα αντιστοιχίστηκαν με τυχαίο τρόπο στα πλήκτρα του υπολογιστή.

Πηγή: newsbeast.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged