Η Σαμπιχά Σουλεϊμάν, ο ΣΥΡΙΖΑ και το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής…

Πολιτικά Κόμματα
Μοιραστείτε το:
Σαμπιχά Σουλεϊμάν, πρόεδρος του συλλόγου γυναικών Δροσερού Ξάνθης “Η Ελπίδα”

Σαμπιχά Σουλεϊμάν, πρόεδρος του συλλόγου γυναικών Δροσερού Ξάνθης “Η Ελπίδα”

Η Σαμπιχά Σουλεϊμάν, πρόεδρος του συλλόγου γυναικών Δροσερού Ξάνθης “Η Ελπίδα”, έχει πρωταγωνιστήσει στην ανάδειξη της διακριτής ταυτότητας των Ρομά μέσα στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, κόντρα στην τουρκική πολιτική που στοχεύει στην πλήρη “τουρκοποίηση” της μειονότητας, δια της αφομοίωσης των Πομάκων και των Ρομά σε αυτήν. Επομένως η επιλογή της ως υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ για το Ευρωκοινοβούλιο περιείχε έναν εξαιρετικό συμβολισμό.

Τα πράγματα, όμως, εξελίχθηκαν διαφορετικά, όπως είναι πλέον γνωστό, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ, «δημοκρατικά» την απέβαλε από το ευρωψηφοδέλτιό του, ως διασπάστρια της μειονότητας, όπως δήλωσε με περισσή πολιτική «περιφάνεια» στέλεχος του.

Διαβάστε τι έγραψαν τα SocialMedia για την υπόθεση και τι δήλωσε αυτή η περίφανη Ελληνίδα. Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, οι ιδεοληψίες των συνιστωσών του υπερασπίζονται κάθε τι μη ελληνικό, ίσως γιατί έτσι αισθάνονται ότι διαφέρουν από τους άλλους. Ίσως μία βρεγμένη Σανίδα θα τους έκανε καλό…

Η Σαμπιχά, ο ΣΥΡΙΖΑ και το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής…

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, με φόντο την τουρκική σημαία και το πορτρέτο του Κεμάλ Ατατούρκ

Όταν ανακοινώθηκε αρχικά η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του για τις ευρωεκλογές τη μουσουλμάνα ρομά Σαμπιχά Σουλεϊμάν, αποφασίσαμε να γράψουμε (μάλλον για πρώτη φορά) ένα επαινετικό σχόλιο για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ήταν πραγματικά μια επιλογή που συνδύαζε αρμονικά το συμβολισμό της προστασίας των μειονοτήτων με την εθνική πολιτική για τη Θράκη. Η Σαμπιχά Σουλεϊμάν, πρόεδρος του συλλόγου γυναικών Δροσερού Ξάνθης “Η Ελπίδα”, έχει πρωταγωνιστήσει στην ανάδειξη της διακριτής ταυτότητας των Ρομά μέσα στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, κόντρα στην τουρκική πολιτική που στοχεύει στην πλήρη “τουρκοποίηση” της μειονότητας, δια της αφομοίωσης των Πομάκων και των Ρομά σε αυτήν. Επομένως η επιλογή της ως υποψήφιας για το Ευρωκοινοβούλιο περιείχε έναν εξαιρετικό συμβολισμό.

Όμως σύντομα οι εξελίξεις επιβεβαίωσαν όσους πιστεύουν ότι οι κομματικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη είναι διαβρωμένες από το τουρκικό προξενείο και ότι η προστασία της μουσουλμανικής μειονότητας είναι συνήθως το προκάλυμμα για την προώθηση της τουρκικής ατζέντας. Και αυτό φαίνεται όταν κάποια μειονοτικά δικαιώματα (όπως στην περίπτωση των Ρομά και των Πομάκων) έρχονται σε αντίθεση με την τουρκική πολιτική – οπότε επικρατεί η τουρκική πολιτική. Σα να λέμε, κάποιες μειονότητες είναι καλύτερες από τις άλλες…

“Πριν αλέκτορα φωνήσαι”, τα ηγετικά μειονοτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ “έπεσαν να φάνε” την υποψηφιότητα της Σαμπιχά Σουλεϊμάν. “Εμείς οι Τούρκοι δε δεχόμαστε την υποψηφιότητα της Σαμπιχά”, δήλωσε ο βουλευτής Ροδόπης Αϊχάν Καραγιουσούφ στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος στις 13 Απριλίου, ενώ ο βουλευτής Ξάνθης Χουσεϊν Ζεϊμπέκ δήλωσε ότι η επιλογή της οφείλεται σε λάθος και προανήγγειλε (!!!) ότι τελικά θα κοπεί από το ευρωψηφοδέλτιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής πρωτοστάτησε στην προσπάθεια καθιέρωσης των παράνομων δίγλωσσων νηπιαγωγείων στη Θράκη, συμμετέχει ανελλιπώς σε εκδηλώσεις προώθησης του τουρκισμού στη Θράκη και έχει χαρακτηριστεί από τον “Αντιφωνητή” ως “πατενταρισμένος πράκτορας”.

Για την ακύρωση της υποψηφιότητας της Σαμπιχά Σουλεϊμάν τέθηκε σε εφαρμογή ένας μηχανισμός κατασυκοφάντησής της, με αιχμή του δόρατος την κατηγορία ότι “συνεργάζεται με το ελληνικό κράτος” και είναι “ακροδεξιά εθνικίστρια”. Ως τεκμηρίωση της πρώτης “κατηγορίας” αναφέρθηκε η χρηματοδότηση που είχε λάβει η Σ. Σουλεϊμάν από το Ίδρυμα Νιάρχου αλλά και από το κράτος για τη δημιουργία ελληνικών σχολείων σε τσιγγάνικους καταυλισμούς, μια προσπάθεια που “έσπαγε” τον σφιχτό εναγκαλισμό των Ρομά από το τουρκικό προξενείο. Ως τεκμήριο “ακροδεξιών” απόψεων καταλογίστηκαν στη Σαμπιχά Σουλεϊμάν κάποιες επαινετικές ΄δηλώσεις που έκανε για το έργο της ο βουλευτής των “Ανεξάρτητων Ελλήνων ” Τέρενς Κουίκ!

«Ονομάζομαι Σαμπιχά Σουλεϊμάν, είμαι μουσουλμάνα ρομά από την Ξάνθη στην Ελλάδα και πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Δροσερού

Φυσικά ο πραγματικός λόγος της λύσσας των “εκπροσώπων της μειονότητας” κατά της Σαμπιχά Σουλεϊμάν δεν ήταν οι ανύπαρκτες “ακροδεξιές” πεποιθήσεις της, αλλά η μη υποταγή της στη γραμμή της τουρκοποίησης της μειονότητας που προσπαθεί να επιβάλει το τουρκικό προξενείο. Αξίζει να παρατεθούν εδώ αποσπάσματα από τη θαρραλέα παρέμβασή της στο 5ο συνέδριο του ΟΗΕ για τις μειονότητες που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη στις 27 & 28 Νοεμβρίου 2012 (ολόκληρη η ομιλία της εδώ):

“Η Ελπίδα”. «Ονομάζομαι Σαμπιχά Σουλεϊμάν, είμαι μουσουλμάνα ρομά από την Ξάνθη στην Ελλάδα και πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Δροσερού «Η Ελπίδα» […] Η μητρική μου γλώσσα είναι ρομάνι, η γλώσσα των Τσιγγάνων. Πάρα ταύτα επειδή είμαι μουσουλμάνα της Θράκης υποχρεώθηκα να πάω σε σχολείο όπου διδάχθηκα μια τρίτη γλώσσα, τα τούρκικα. […] Οι μουσουλμάνοι τουρκικής καταγωγής προσπαθούν να μας επιβάλλουν εκτός από τη γλώσσα τους και την ταυτότητά τους. […] Εδώ και χρόνια επιμένουν να φτιάξουν σωματεία και να τα ονομάσουν «τουρκικά». Στη συνέχεια προσπαθούν να μας γράψουν σε αυτά τα σωματεία για να μας υποχρεώσουν κι εμάς να πούμε ότι είμαστε Τούρκοι. […] Η Διακήρυξη του ΟΗΕ για τις μειονότητες λέει ότι πρέπει να γίνεται σεβαστή η ιδιαίτερη ταυτότητα και ο πολιτισμός μας. Αυτό δεν ισχύει μόνον για το κράτος στο οποίο ζούμε αλλά και για τους μειονοτικούς συμπολίτες μας. Οι τελευταίοι προσπαθούν να μας επιβάλλουν την τουρκική ταυτότητα αντί της δικής μας ταυτότητας των Ρομά. Δεν θέλουμε να αλλάξουμε τη δική μας ταυτότητα με μία άλλη. Θέλουμε να μας αφήσουν ήσυχους και να μην παίζουν πολιτικά παιχνίδια εις βάρος μας».

Το αποτέλεσμα των αντιδράσεων ήταν η μετάβαση κλιμακίου στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον γραμματέα της ΚΕ του κόμματος Δ. Βίτσα στην Ξάνθη για διαβούλευση με “στελέχη της μειονότητας”. Και χθες ανακοινώθηκε επίσημα και εσπευσμένα από τον ΣΥΡΙΖΑ (πριν καν αλλάξει η σχετική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του!) η απόσυρση της υποψηφιότητας της Σαμπιχά Σουλεϊμάν και η αντικατάστασή της με τον τουρκογενή Μεστάν Οσμάν Ουμίζ. Όπως είχε προαναγγείλει από την πρώτη μέρα ο Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, προεξοφλώντας τις αποφάσεις των οργάνων του κόμματός του με εντυπωσιακή αυτοπεποίθηση…

Το ερώτημα που προκύπτει μετά από όλα αυτά δεν αφορά το ρόλο των τοπικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη και του βουλευτή Χουσεϊν Ζεϊμπέκ. Ο ρόλος αυτός είναι ηλίου φαεινότερος. Το ερώτημα είναι, γιατί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ χειρίστηκε το θέμα με τέτοιο άθλιο τρόπο, παραβιάζοντας (αλήθεια τι λέει το καταστατικό του γι’ αυτό;) ειλημμένη κομματική απόφαση που το μόνο της “ελάττωμα” ήταν ότι ερχόταν σε αντίθεση με την τουρκική πολιτική. Στο κάτω κάτω, η επιλογή δεν αφορούσε τοπικό υποψήφιο βουλευτή, δήμαρχο ή περιφερειάρχη: αφορούσε υποψήφια ευρωβουλευτή στο ενιαίο, πανελλαδικό Ευρωψηφοδέλτιο – δηλαδή η “έγκριση της τοπικής κοινωνίας” (έστω κι αν υποτεθεί ότι την εκφράζουν οι εγκάθετοι του προξενείου) ήταν αδιάφορη! Ο λόγος του αποκλεισμού της δεν ήταν ότι τάχα “δεν εκφράζει τη μειονότητα” – ήταν ότι δεν υποτάσσεται στην τουρκική πολιτική για τη Θράκη. Αλλά αυτό θα έπρεπε να είναι τίτλος τιμής, όχι λόγος αποκλεισμού από ελληνικό κόμμα – ή μήπως κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν άλλη άποψη;

Κύριε Τσίπρα, ζυγιστήκατε, μετρηθήκατε και βρεθήκατε ελλιπής. Αν δεν το καταλάβατε, μόλις πήρατε μια γεύση του τραμπουκισμού που αποτελεί τη βασική μέθοδο της Άγκυρας για την επιβολή των σχεδίων της σε βάρος του Ελληνισμού. Και επιτρέψατε στον τουρκοκίνητο τραμπουκισμό να ακυρώσει μια σωστή πολιτική σας επιλογή, σε ένα πεδίο (Ευρωεκλογές) όπου δεν διέθετε καν σοβαρούς μοχλούς πίεσης. Η Σαμπιχά Σουλεϊμάν θα είχε πολλά να σας διδάξει για το σθένος και την αντοχή στις τουρκικές πιέσεις. Ελπίζουμε να μη χειριστείτε ποτέ σας κρισιμότερα εθνικά θέματα…

Η Σαμπιχά αποκαλύπτει, γιατί την έκοψε ο Τσίπρας από την ευρωλίστα

Όλο το παρασκήνιο για τον εσωκομματικό εμφύλιο που οδήγησε στην απόφαση να μην μπει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Καταπέλτης για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η Σουλεϊμάν Σαμπιχά, την οποία εκτόπισε ο Αλέξης Τσίπρας από την ευρωλίστα μετά τον εμφύλιο που ξέσπασε στις τοπικές. Η κ. Σαμπιχά μιλώντας στον ΣΚΑΙ άφησε σαφείς αιχμές κατά της ηγεσίας της Κουμουνδούρου χρησιμοποιώντας δύο φράσεις κλειδιά: «Ουδέποτε παραιτήθηκα δε με ενημέρωσε κανένας ότι δεν θα είμαι στην ευρωλίστα». «Δεν έχω σχέση με τον τουρκικό εθνικισμό».

Η κ. Σαμπιχά αποκάλυψε ότι στο παρελθόν ότι στο παρελθόν έχει δεχτεί επίθεση από ανθρώπους που έχουν εκτουρκιστεί και σημείωσε και σημείωσε ότι η ίδια δίνει βάρος στο να πηγαίνουν τα παιδιά των μουσουλμάνων στα ελληνικά σχολεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του exedra.gr το πρόβλημα είναι ότι η κ.Σαμπιχά που αυτοαποκαλείται «Ελληνίδα Ρομά» κατηγορείται από την τουρκογενή μειονότητα ως εθνικίστρια και ότι είναι ενεργούμενο του «βαθέως ελληνικού κράτους». Από την άλλη πλευρά, ο αυτοαποκαλούμενος «Τούρκος» βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσείν Ζειμπέκ, που σήκωσε το κυρίως βάρος της επίθεσης εναντίον της, κατηγορείται από τους υποστηρικτές της υποψηφιότητας της κ. Σαμπιχά ως «ενεργούμενο του τουρκικού βαθέως κράτους».

Η κυρία Σαμπιχά κατηγορήθηκε ότι έχει εθνικιστικές απόψεις, που δεν ταιριάζουν με την ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ διατηρεί και κακές σχέσεις με το μουσουλμανικό, τουρκικής καταγωγής μειονοτικό κομμάτι της Θράκης. Η αντικατάσταση της ήταν για άλλη μια φορά αιφνιδιαστική, καθώς η αρχική απόφαση της Κουμουνδούρου ήταν να διατηρήσει την κυρία Σαμπιχά στο ευρωψηφοδέλτιο και παράλληλα να εντάξει σε αυτό και κάποιον εκπρόσωπο της μουσουλμανικής με τουρκική καταγωγή μειονότητας.

Για τον λόγο αυτό άλλωστε είχε αφήσει και κενή θέση στο ευρωψηφοδέλτιο, αλλά μετά την κοινή συνεδρίαση των γραμματέων των Νομαρχιακών Επιτροπών και των βουλευτών της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του κόμματος αποφασίστηκε να κοπεί η υποψηφιότητά της για να εκτονωθούν οι αντιδράσεις.

kourdistoportocali.com

Πόσο μακάκες είναι εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ;

Δημήτρης Χριστόπουλος

Σοκ στους ταλαίπωρους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας της απόσυρσης της υποψηφιότητας της Σαμπιχά Σουλεϊιμάνογλου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Κι όλα αυτά για το χατήρι ενός τύπου, ο οποίος υποστηρίζει ότι στη Θράκη δεν υπάρχουν άλλες μειονότητες πέρα από την τουρκική. Πρόκειται για τον Δημήτρη Χριστόπουλο, υποψήφιος και ο ίδιος στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Κι όλα αυτά την στιγμή που το τουρκικό προξενείο δίνει γραμμή να ψηφισθεί το τουρκικό κόμμα!

Ο τύπος μιλώντας στο Xanthi Press.gr είπε σχεδόν εκβιαστικά “Στο ψηφοδέλτιο αυτό μπήκα με συγκεκριμένη αποσκευή στα μειονοτικά θέματα. Χαίρομαι διότι η αποσκευή αυτή εκτιμήθηκε από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και συνοψίζεται σε: διμέτωπο αγώνα ενάντια στους εθνικισμούς – ελληνικό και τουρκικό – αλλά πρωτίστως στο δικαίωμα των ανθρώπων να αυτοδιατίθενται σε όποια εθνική κοινότητα θέλουν χωρίς να αυτό να απειλεί τη θέση τους στην πολιτική κοινότητα του ελληνικού λαού.

Από τη στιγμή που η ελληνική πολιτική στη Θράκη άλλαξε και από πολιτική διακρίσεων έγινε «ισονομία – ισοπολιτεία» οι διάφοροι μηχανισμοί ελαφρού και βαθέως κράτους βάλθηκαν να μας πουν ότι η μειονότητα δεν είναι ένα ενιαίο συμπαγές τούρκικο πράμα αλλά δύο και τρεις εθνοτικές ομάδες, «πομάκων, τσιγγάνων και τουρκογενών». Με το «γένος» δεν τα πάω καλά όχι διότι δεν μου αρέσει το Πατριαρχείο αλλά διότι είμαι πολίτης ενός νεωτερικού σύγχρονου κράτους. Έτσι νομίζω τουλάχιστον. “

Όπως σημειώνει, ήταν ένας από τους ανθρώπους που δούλεψαν για να αποσυρθεί η υποψηφιότητα από το ΣΥΡΙΖΑ διακρίνοντας τις δύο διαφορετικές στάσεις γύρω από τη μειονότητα στη Θράκη: “Στο επίδικο της υποψηφιότητας που ευτυχώς ανακλήθηκε και δηλώνω δημοσίως ότι δούλεψα για αυτό λέω πως ένα πράγμα είναι να λέει ένας αριστερός μειονοτικός της Θράκης ότι «δεν είμαι μουσουλμάνος διότι είμαι άθεος» και άλλο να λέει η κυρία να λέει ότι «με καταπιέζει ο τουρκικός εθνικισμός». Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να καταλάβει την απλή αλλά κρίσιμη διαφορά που καθιστά κάποιους μειονοτικούς σύμβολα έκφρασης συντροφικής συνύπαρξης και αλληλεγγύης και κάποιους άλλους (κάποιες εν προκειμένω) δούρειους ίππους του ενός εθνικισμού στον άλλον…” Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Χριστόπουλος απηχεί τις απόψεις του Καμίνη στα θέματα των μειονοτήτων.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που κατάφερε είναι να εξαφανίσει όλες τις μειονότητες στη Θράκη για χάρη της τουρκικής και μάλιστα χωρίς κέρδος κέρατα μια και οι τύποι σαν τον Χριστόπουλο δεν θα πάρουν ούτε την ψήφο τους. Το κόμμα DEB των γκρίζων λύκων θα πάρει όλο το χαρτί, όσο για τους άσχετους φλώρους του ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμοι να χρεωθούν μία ακόμη προδοσία των αριστερών πολιτών αυτή τη φορά εξαιτίας της ανεπάρκειας της ηγεσίας του…

ΘΡΑΚΗ: “Ψηφαλάκια” να ΄ναι κι ας είναι και τουρκικά! Η περίπτωση της Σαμπιχά Σουλεϊμάν

Στην Θράκη δεν μπορεί να υπάρχει δεξιά ή αριστερή πολιτική . Είναι κάτι παραπάνω από επείγον να υπάρχει εθνική πολιτική. Όχι εθνικιστική, ειδικά σαν αυτή την “εθνικιστική γιαλαντζί” των χρυσαυγιτών που παίζουν το παιχνίδι του τουρκικού προξενείου με τις ανοησίες που κάνουν.

Γι΄ αυτό και η ανεξήγητη υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση της Σαμπιχά Σουλεϊμάν δεν δικαιολογείται. Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ακούει τον βουλευτή του Ζεϊμπέκ (φωτογραφία) ο οποίος δηλώνει “τούρκος” φωτογραφίζεται σε κάθε ευκαιρία με τον τούρκο πρόξενο, συμμετέχει ακόμη και στην πιο ασήμαντη εκδήλωση “τούρκων”, σπέυδει στην τουρκική πρεσβεία να φωτογραφηθεί με τον Νταβούτογλου και τον πρέσβη κάθε φορά που ο τούρκος ΥΠΕΞ έρχεται στην Ελλάδα και γενικώς δεν μας έχει ξακαθαρίσει τι πιστεύει για όσα αδιανόητα επιδιώκουν στην Θράκη οι “σκληροί τούρκοι” που ελέγχονται απόλυτα απο το επικίνδυνο προξενείο.

Τι σημαίνει ότι η Σαμπιχά Σουλεϊμάν …είναι ακροδεξιά όπως γράφτηκε; Είναι ακροδεξιά επειδή δηλώνει ρομά κι όχι τουρκάλα; Είναι ακροδεξιά επειδή λέει το αυτονόητο; Που είναι ότι με το ζόρι κάποιοι προσπαθούν να πείσουν όλη τη μουσουλμανική μειονότητα ότι είναι “τούρκοι”;

Στην Θράκη η πλειοψηφία των μουσουλμάνων δεν επιθυμούν να παίζουν στο παιχνίδι του προξενείου και των απολύτως ελεγχόμενων μηχανισμών του. Αλλά αναμένουν χρόνια τώρα και την στήριξη της ελληνικής Πολιτείας και των πολιτικών κομμάτων. Στην Αθήνα όμως άπαντες κοιμούνται όρθιοι. Και ονειρεύονται …ψηφαλάκια στην κάλπη τους. Ο καθένας στην δική του. Αν αυτά θα έχουν την σφραγίδα του τουρκικού προξενείου και των “τούρκων” δεν τους νοιάζει διόλου.

Ψηφουλάκια να ΄ναι κι ότι να ΄ναι. Μόνο που έτσι όπως το πάνε οι ανεύθυνοι των Αθηνών δεν αποκλείεται στο μέλλον στη Θράκη να μην χριεάζεται να κάνουν προεκλογική εκστρατεία. Απευκταίο σενάριο αλλά με την βλακεία που κυριαρχεί στην ελληνική πολιτική σκηνή ποιος μπορεί να αποκλείσει ακόμη και τα πιο τραγικά ενδεχόμενα. Η βλακεία ως γνωστόν είναι ανίκητη. Κι αυτό αφορά όλα τα κόμματα που άσκησαν εξουσία. Απ΄ ότι φαίνεται τώρα “πιάνει” κι αυτά που θέλουν να την ασκήσουν.

 «Δούλεψα για να αποσυρθεί η υποψηφιότητα Σουλεϊμάν»

«Δύσκολα θα μπορούσα να δω τον εαυτό μου σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο με ένα πρόσωπο που στο χώρο της μειονότητας της Δυτικής Θράκης εκφράζει η υποψηφιότητα από το Δροσερό Ξάνθης που ευτυχώς αποσύρθηκε», δήλωσε στο XanthiPress.gr ο υποψήφιος για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Δημήτρης Χριστόπουλος, σχολιάζοντας την απόσυρση της υποψηφιότητας της Σαχιμπά Σολεϊμάν.

Το XanthiPress.gr αναφέρει στο σχετικό άρθρο ότι αναζήτησε τη γνώμη του κ. Χριστόπουλου, καθώς οι απόψεις του για τη μειονότητα και τη Θράκη είναι γνωστές εδώ και χρόνια, ενώ η συμμετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο σηματοδοτεί την εγνωσμένη προσέγγιση του χώρου της Αριστεράς στο μειονοτικά ζητήματα.

Ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε: «Στο ψηφοδέλτιο αυτό μπήκα με συγκεκριμένη αποσκευή στα μειονοτικά θέματα. Χαίρομαι διότι η αποσκευή αυτή εκτιμήθηκε από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και συνοψίζεται σε: διμέτωπο αγώνα ενάντια στους εθνικισμούς -ελληνικό και τουρκικό-, αλλά πρωτίστως στο δικαίωμα των ανθρώπων να αυτοδιατίθενται σε όποια εθνική κοινότητα θέλουν, χωρίς να αυτό να απειλεί τη θέση τους στην πολιτική κοινότητα του ελληνικού λαού.

Από τη στιγμή που η ελληνική πολιτική στη Θράκη άλλαξε και από πολιτική διακρίσεων έγινε “ισονομία – ισοπολιτεία” οι διάφοροι μηχανισμοί ελαφρού και βαθέως κράτους βάλθηκαν να μας πουν ότι η μειονότητα δεν είναι ένα ενιαίο συμπαγές τούρκικο πράμα αλλά δύο και τρεις εθνοτικές ομάδες, “πομάκων, τσιγγάνων και τουρκογενών”. Με το “γένος” δεν τα πάω καλά, όχι διότι δεν μου αρέσει το Πατριαρχείο αλλά διότι είμαι πολίτης ενός νεωτερικού σύγχρονου κράτους. Έτσι νομίζω τουλάχιστον».

Ο Δ.Χριστόπουλος δηλώνει ότι δούλεψε για να αποσυρθεί η υποψηφιότητα και εξηγεί: «Ένα πράγμα είναι να λέει ένας αριστερός μειονοτικός της Θράκης ότι “δεν είμαι μουσουλμάνος διότι είμαι άθεος” και άλλο να λέει η κυρία ότι “με καταπιέζει ο τουρκικός εθνικισμός”. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να καταλάβει την απλή αλλά κρίσιμη διαφορά που καθιστά κάποιους μειονοτικούς σύμβολα έκφρασης συντροφικής συνύπαρξης και αλληλεγγύης και κάποιους άλλους (κάποιες εν προκειμένω) δούρειους ίππους του ενός εθνικισμού στον άλλον».

Σαμπιχά Σουλεϊμάν: «ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑ, ΜΕ ΑΠΕΠΕΜΨΑΝ» – Στο ΣΥΡΙΖΑ ήθελαν υποψήφιο τουρκικής συνείδησης

 «Ουδέποτε παραιτήθηκα από υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ναι με απέπεμψαν. Φαίνεται πως ήθελαν υποψήφιο τουρκικής συνείδησης» δήλωσε η Σαμπιχά Σουλεϊμάν για την απομάκρυνσή της από το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Σαμπιχά Σουλεϊμάν, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε επίσης πως τη Δευτέρα το απόγευμα της τηλεφώνησε ο γραμματέας του ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας και της ανακοίνωσε την απόσυρσή της υποψηφιότητάς της χωρίς να της εξηγήσει το λόγο.

«H Kεντρική Επιτροπή ψήφισε υπέρ εμού, ήταν πολύ ξαφνικό… ναι, με απέπεμψαν. Φαίνεται πως ήθελαν υποψήφιο τουρκικής συνείδησης…» δήλωσε η κυρία Σουλεϊμάν, ενώ κατήγγειλε πως «πριν από κάποια χρόνια δέχθηκα επίθεση από ανθρώπους τούρκικης καταγωγής». «Θα το δούμε στην πορεία αν θα ξαναασχοληθώ με την πολιτική εμείς θέλουμε τα παιδιά μας να μαθαίνουν ελληνικά και να πηγαίνουν στα δημόσια σχολεία» τόνισε η Σουλεϊμάν.

Απάντηση για την απόσυρση της υποψηφιότητας της Σαμπιχά, έδωσε ο διευθυντής του Πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ δηλώνοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει αποφάσεις όχι με βάση της μεγιστοποίηση των ποσοστών του αλλά βάσει και άλλων ισορροπιών που πρέπει να τηρούνται»

Αυτός ειναι ο τούρκος φασίστας που παρέα με ρατσιστές και νεοναζι καρατόμησαν την Σουλεϊμάν Σαμπιχά.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεϊν Ζεϊμπέκ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, με φόντο την τουρκική σημαία και το πορτρέτο του Κεμάλ ΑτατούρκΟ Χ.Ζειμπέκ που πρωτοστάτησε για να κοπεί η Σαμπιχά απο το ευρωψηφοδελτιο,μπροστά απο τη φώτο του φασίστα γενοκτόνου Κεμάλ. Είχαν προηγηθεί εκατοντάδες σχόλια απο νεοναζι με απίστευτες ύβρεις κατα της ηρωίδας Ελληνιδας Ρομά. “Βρωμογυφτισσα” κλπ. Όλως τυχαίως απο τους ίδιους λογαριασμούς ναζιστων, αντισημιτων, οπαδών της Αλ Κάιντα, που αθωώνουν Τούρκους και γερμανούς για κάθε γενοκτονια του Ελληνισμού, αφού ως γνωστόν για όλα φταίνε οι Εβραίοι και οι γυφτοι…

Εαν υπήρχε δημοκρατία στην χώρα, ήδη θα είχαν εξαρθρωθεί θύλακες ναζιστων που λειτουργούν σε αγαστή συνεργασία με την Τουρκία και το Καταρ. Αντίθετα αφήνουμε γκρίζους λύκους, αντισημίτες, ναζιστες και κάθε καρυδιάς καρύδι να ετοιμάζουν τη νεα γενοκτονια, αυτή την φορά στην Θράκη.

Τα άρθρα που διαβάσατε μπορείτε να τα δείτε στις διευθύνσεις:

  1. http://olympia.gr/2014/04/22/αυτός-ειναι-ο-τούρκος-φασίστας-που-παρ/#more-383904
  2. http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63995889
  3. http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/669958/doulepsa-gia-na-aposurthei-i-upopsifiotita-souleiman/
  4. http://www.onalert.gr/stories/thraki-psifalakia-nanai-ki-as-einai-kai-tourkika
  5. http://kourdistoportocali.com/post/34676/syriza
  6. http://www.exedra.gr/i-sampicha-apokalipti-giati-tin-ekopse-o-tsipras-apo-tin-evrolista/
  7. http://e-amyna.com/2014/04/22/η-σαμπιχά-ο-συριζα-και-το-τουρκικό-προξ/#more-3598
Μοιραστείτε το:
Tagged