Κυρ. Μητσοτάκης στον ΑΛΦΑ: Επιδόματα που δίνονται δεν κόβονται,κρίσιμες οι εκλογές της Κυριακής

Πολιτικά Κόμματα
Μοιραστείτε το:

Μήνυμα για μεγάλη συμμετοχή στις κάλπες της Κυριακής έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο ΑΛΦΑ, επιμένοντας ιδιαίτερα στο ότι πλέον η ευθύνη περνάει στον πολίτη.

«Μπορεί η συμμετοχή στην κάλπη να συνδυαστεί κάλλιστα με τις παραλίες. Κάνω μία έκκληση για μαζική συμμετοχή. Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες να πάνε να ψηφίσουν, οι εκλογές αυτές είναι κρίσιμες και η απόφαση που θα πάρουν είναι αν ένας κύκλος δεκαετούς κρίσης θα κλείσει. Όσο πλησιάζει προς τις εκλογές τόσο εμείς θα μιλάμε λιγότερο και η ευθύνη περνάει στον κάθε πολίτη ξεχωριστά», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε μάλιστα τον κ. Τσίπρα ως κύριο υπεύθυνο για την ματαίωση του ντιμπέιτ.

«Σας θυμίζω το ντιμπέιτ είχε συμφωνηθεί για τις 1ης Ιουλίου. Μας είπε όμως ότι δεν μπορούσε να γίνει επειδή θα ήταν στις Βρυξέλλες. Πού ήταν τελικά; Σε κομματική εκδήλωση στο Ηράκλειο με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, αφού παράτησε την σύνοδο κορυφής και άφησε τον Ισπανό πρωθυπουργό να ψηφίσει για την Ελλάδα. Έχουμε αντιπαρατεθεί 42 φορές. Δεν είναι αντίπαλος μου μόνο ο κ. Τσίπρας.

Θα περίμενα από τον κ. Τσίπρα να έχει πάρει κάποια μηνύματα από τις ευρωεκλογές. Ο κ. Τσίπρας ψάχνει πάντα μια αρένα για να πλακωθεί. Άκουσα για παράδειγμα και κάτι που δεν το λέει ούτε ένα παιδί της έκτης δημοτικού. Λέει ότι έφτασε εν μέσω μιας μεγάλης κρίσης (Μάτι) και δεν άνοιξε το κινητό του, από το αεροδρόμιο μέχρι το συντονιστικό της πυροσβεστικής. Άκουσα χθες από την Πάτρα τον κατά τα άλλα υπέρμαχο του πολιτικού πολιτισμού, να λέει μην ψηφίσετε το γιο του αποστάτη. Το 1965 δεν ήμουν ούτε καν στον οικογενειακό προγραμματισμό», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Επιδόματα που δίνονται δεν πρόκειται να κοπούν ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τις μειώσεις των φόρων.

«Να επαναλάβω ότι όσα επιδόματα δίνονται θα εξακολουθήσουν να δίνονται. Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα ενισχυθεί και με επιπλέον 200 εκατ. ευρώ. Δεν μπορεί μία χώρα να στηρίζει όλη την πολιτική της πάνω σε επιδόματα. Η καλύτερη κοινωνική πολιτική είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Το επίδομα γέννησης θα συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του 2020.

Τα πρώτα νομοσχέδια εντός του καλοκαιριού, με το πρώτο να αφορά στην αναδιοργάνωση του κράτους. Αμέσως μετά το φορολογικό νομοσχέδιο, την ψήφο των ομογενών, τον Οκτώβριο ο προϋπολογισμός, με άμεση ισχύ από 1/1/2020 με μείωση φόρου επιχειρήσεων, μείωση ΕΝΦΙΑ. Θα υπάρξει άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από τον Σεπτέμβριο του 2019. Για το 2019 δεν υπάρχει άλλα δημοσιονομικά περιθώρια για παροχές.

Ο κ. Τσίπρας πήρε αυτό που δίνονταν στο τέλος του χρόνου και το έδωσε πριν από τις εκλογές. Δεν μπορούμε να το δώσουμε ξανά στο τέλος του χρόνου, θα το δίνουμε όμως κάθε χρόνο», τόνισε χαρακτηριστικά.

O πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε έτοιμος για την επόμενη μέρα εφόσον η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές, ξεκαθαρίζοντας ότι έχει έτοιμη την σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου, ως δείγμα της καλής προετοιμασίας του κόμματος του.

«Δεν ζητώ περίοδο χάριτος. Έχουμε κάνει μία μεγάλη δουλειά για να προετοιμαστούμε για την επόμενη μέρα. Δεν έχω καμία δικαιολογία για καθυστέρηση. Θα υπάρξει ένας μηχανισμός αξιολόγησης των υπουργών. Αρμόδιος υφυπουργός που θα εποπτεύει την γενική γραμματεία της κυβέρνησης. Θα είναι μία κυβέρνηση με υπουργούς και υφυπουργούς. Θα έχει αρκετούς εξωκοινοβουλευτικούς κυρίως σε επίπεδο υφυπουργών, με εξειδικευμένη γνώση και από τις Βρυξέλλες», τόνισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε και για την περίπτωση μετεκλογικών συνεργασιών σε περίπτωση μη επίτευξης της αυτοδυναμίας. «Ένα κόμμα μένει που θα μπορούσαμε εν δυνάμει με το οποίο θα μπορούσαμε να συμπράξουμε την επόμενη μέρα. ΤΟ ΚΙΝΑΛ, όμως στο ΚΙΝΑΛ υπάρχει ένας απόλυτος αχταρμάς, Καταγράφονται διάφορες απόψεις. Δεν νομιμοποιούμε να ζητήσω και από ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ να ζητήσω ψήφο για ισχυρή εντολή;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης ήταν απόλυτος και σε σχέση με τα όσα ακούστηκαν για την προληπτική γραμμή στήριξης, διαψεύδοντας κάθε τέτοιο σενάριο, χαρακτηρίζοντας προσωπικές τις απόψεις του υποψήφιου βουλευτή Μπάμπη Παπαδημητρίου.

«Δεν υφίσταται κανένα τέτοιο ζήτημα, ήταν μία προσωπική άποψη. Δεν την αντιλαμβάνομαι. Δεν την χρειαζόμαστε την πιστοληπτική γραμμή στήριξης. Δεν υφίσταται κανένα τέτοιο ζήτημα», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ προανήγγειλε επίσης την ανάκληση της ΚΥΑ για το Ελληνικό. «Θα εκδοθούν άμεσα οι δύο υπουργικές αποφάσεις για το Ελληνικό ώστε η επένδυση να ξεκινήσει άμεσα. Μιλάμε για 60.000 θέσεις εργασίας. Ο λόγος που εκδόθηκε η ΚΥΑ είναι ότι θέλουν να μας κάνουν τη ζωή δύσκολη. Θα ανακληθεί άμεσα», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Εξάλλου, σφοδρή ήταν η επίθεση προέδρου της ΝΔ στον κ. Τσίπρα για την κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ για το σχέδιο της ΝΔ σε σχέση με τις επικουρικές συντάξεις.

«Αυτό που απαντώ είναι αυτό που περιγράφω ως ασφαλιστικό με τρεις πυλώνες εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες. Προφανώς και υπάρχουν μεταβατικές διατάξεις. Η μεταβατικότητα γίνεται με απόλυτο σεβασμό στις επικουρικές συντάξεις. Ή είναι άσχετος ή είναι συκοφάντης. Μπορεί και τα δύο», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: liberal.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged