Προς αποκατάσταση της αλήθειας: Η κατακρεουργημένη σύνταξή μου και τα ψέματα Τσίπρα & Κατρούγκαλου

Συνταξιοδοτικά
Μοιραστείτε το:

Λίγο πριν καταθέσω την αίτησή συνταξιοδότησης μετά από 35 χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση και περίπου 10 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα σε βαρέα και ανθυγειηνά, ο “ειδικός” του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με είχε διαβεβαιώσει ότι με βάσει τα συνταξιοδοτικά στοιχεία μου, το ύψος της σύνταξής μου (κύρια και επικουρικές) θα ήταν 2.860 ευρώ μηνιαίως.

Όταν τελικά την έλαβα στα χέρια μου, είχε πλέον μεσολαβήσει η τότε πράξη της Κυβέρνσηης Σαμαρά -Βενιζέλου για τις κατά 40% περίπου περικοπές των συντάξεων για μία τριετεία, -όπως έλεγε ο σχετικός νόμος-, με αποτέλεσμα το καθαρό ποσό της να μειωθεί στα 1.580 ευρώ καθαρά.

Ακολούθησαν οι προσφυγές στο ΣτΕ (Συμβούλιο Επικρατείας) για τη αντισυνταγματικότητα αυτών των περικοπών στις συντάξεις, ΣτΕ που τελικά έκρινε ότι ήταν συνταγματικές για λόγους δημοσίου συμφέροντος, επειδή ο νόμος προέβλεπε ότι αυτές θα ίσχυαν μόνο για τρία (3) χρόνια και όχι μόνιμα. Η περικοπή ίσχυε μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2015.

Κι έπειτα ήλθε ο Αλέξης Τσίπρας και ο πολύς και θαυμαστός εργατολόγος κος Κατρούγκαλος, που είχαν ανέλθει στην εξουσία με ένα από τα βασικά τους συνθήματα “κατάργηση των περικοπών στις συντάξεις” με ένα νόμο.

Όχι μόνο δεν κατάργησαν τον νόμο για τις περικοπές των συντάξεων των Σαμαρά-Βενιζέλου, αλλά με τον σκοτεινό νόμο των Κατρούγκαλου – Αχτσιόγλου, -ναι αυτό το δροσερό κορίτσι είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην σύνταξή του-, τετραγώνισαν τον κύκλο, εισάγωντας τον επανυπολογισμό τους σε νεά βάση με αποτέλεσμα να υπάρξουν δραματικές περικοπές-μειώσεις στις συντάξεις σε όσους είχαν πλήρη συνταξιοδοτικά διακιώματα, να δώσουν τεράστιες αυξήσεις σε όσους είτε δεν είχαν καθόλου, είτε είχαν ελάχιστα ένσημα και ταυτόχρονα φρόντισαν να μην πειράξουν το ύψος των συντάξεων-πρόκλησης που λαμβάνουν οι λεγόμενες συνταξιοδοτικές ελίτ των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, Τραπεζικός Τομέας).

Η άμεση περικοπή της δικής μου σύνταξης, δηλαδή η νέα μείωση, λίγο πριν και σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ επανέλθει στο ονομαστικό ύψος της των 2.860 ευρώ, ήταν 220 ευρώ, με το ύψος της να διαμορφώνεται στα 1.360 ευρώ καθαρά στο ταμείο.

Δεν έφτανε, όμως, αυτό, αλλά οι όροι του “διεστραμένου” και συνταξιοκτόνου νόμου Κατρούγκαλου, προβλέπει μία διαρκή ολίσθηση προς τα κάτω, δηλαδή περικοπές, των συντάξεων που συνολικά ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ.

Σήμερα, η κύρια σύνταξη μου έχει πέσει στα 1.014 ευρώ και οι δύο επικουρικές στα 120 ευρώ και οι δύο. Συνολικά το καθαρό ποσό που μπαίνει στο ταμείο του τραπεζικού λογαριασμού μου, είναι πλέον μόνο 1.134 ευρώ, από τα 1.580 που λάμβανα πριν ακριβώς από τον νόμο Κατρούγκαλου.

Κι ας λέει συνειδητά ψευδόμενοι ο Τσίπρας και οι προσύλητοί του, ότι δεν έγινε καμία περικοπή στις συντάξεις από την Κυβέρνησή του. Σ’ αυτό που λέει αλήθεια είναι ότι πράγμαται έδωσε αυξήσις σ’ αυτούς που χαριστικά πέρνουν σύνταξη χωρίς να την δικαιούνται και στις υψηλές, πάνω από 2.000 ευρώ που δεν τόλμησε να πειράξει.

Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας…

————–

Υ.Γ.: Για όποιον αμφιβάλει για την αλήθεια των ποιo πάνω, ας μου ζητήσει να του στείλω το εκκαθαριστικό της σύνταξής μου…

Ν.Π. ένας συνταξιούχος που έτυχε “ιδιαίτερης περιποίησης” από το τρίδυμο “Τσίπρα-Αχτσιόγλου-Κατρούγκαλου”

Μοιραστείτε το:
Tagged