Παράσταση για ένα ρόλο – Μια θλιβερή εμφάνιση γεμάτη ψεύδος

Γνώμες Πολιτικοί
Μοιραστείτε το:

Το είπε άνετα χωρίς συγγνώμη: Είχαμε προετοιμαστεί αλλά οι άλλοι προετοιμάστηκαν καλύτερα. Και δεν ζητάει συγνώμη! Επανέλαβε την αφέλεια ότι περίμενε υποχώρηση των Ευρωπαίων, αλλά ούτε γι’ αυτό ζήτησε συγνώμη για την ασχετοσύνη του.

Δεν ήξερε κατά την σύσκεψη για το Μάτι, ότι η κάμερα ήταν live και μετέδιδε η ΕΡΤ από το επιχειρησιακό κέντρο της πυροσβεστικής.

Δεν ήξερε για νεκρούς. Στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος – γνωρίζουμε ότι- λειτουργούν όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα επικοινωνίας, όπως δορυφορικά τηλέφωνα και δορυφορικά φαξ. Αλλά ο Πρωθυπουργός δεν είχε μάθει τίποτα! Ήξερε από… φήμη για δυο νεκρούς – στο αεροσκάφος ενός Πρωθυπουργού, οποιουδήποτε Πρωθυπουργού – φτάνουν δηλαδή φήμες γειτονιάς, κάτι που δεν ισχύσει ούτε σε Πρωθυπουργούς Αφρικανικής χώρας.

Για το χρέος είπε ότι ανέλαβε στα 324 δισ. ευρώ και το κατέβασε στα 321 δισ. ευρώ. «Ξέχασε» ότι το 2018 το χρέος είχε ανέβει στα 334 δισ. Παλιότερα είχε δηλώσει ότι είχε παραλάβει χρέος 400 δισ.! Επίσης το χρέος όταν ανέλαβε σε σχέση με το ΑΕΠ της χώρας ήταν στο 175% και το 2018 το ανέβασε στο 181,1% (κακώς οι δημοσιογράφοι δεν είχαν νούμερα μπροστά τους).

Το δικό του μνημόνιο δεν είχε καμία επίπτωση, ούτε ο αφελληνισμός των τραπεζών!

Παραπονέθηκε στους δημοσιογράφους που δεν τον ρώτησαν για τα ελληνοτουρκικά και για την σύνοδο Κορυφής. Ευτυχώς! Ε ναι, δεν ήταν στην ΕΡΤ να του κάνουν τεμενάδες.

Στα ελληνοτουρκικά θα έλεγε τα συνήθη τελευταίως ηρωικά, ότι δεν θα αφήσουμε τους Τούρκους να κάνουν γεώτρηση στο Καστελόριζο. Αλλά για την απουσία του από την σύνοδο κορυφής (πρώτη φορά απουσίαζε Έλληνας Πρωθυπουργός) θα απαντούσε ότι εξουσιοδότησε τον Ισπανό πρωθυπουργό να διεκδικήσει τα δικά μας συμφέροντα! Ναι, τον Πέδρο Σάτζεθ που τον Ιούλιο του 2015, μετά την διεθνής απήχησης Kolotoumba, είχε χαρακτηρίσει τον Αλέξη «ψεύτη» από το βήμα του «Παλάθιο ντε λας Κόρτες», του Ισπανικού Κοινοβουλίου δηλαδή. Συγκεκριμένα είχε πει στον Πρωθυπουργό Ραχόι: Είσαι τόσο ψεύτης όσο ο Τσίπρας. Όπως ο Τσίπρας είπε ψέμματα στους Έλληνες, έτσι και συ λες σε μας».

Αυτόν άφησε να τον εκπροσωπήσει και να διεκδικήσει τα ελληνικά συμφέροντα, προκειμένου ο ίδιος να κάνει προεκλογική ομιλία στο Ηράκλειο – σε κομματική εκδήλωση με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος!

Ο κόσμος το έχει τούμπανο με τα βοσκοτόπια Καλογρίτσα, αλλά ο Αλέξης έφερε ως επιχείρημα ότι αν ήταν δικός τους θα του είχαν δώσει την άδεια. Λες και με την σκανδαλώδη μορφή που πήραν τα πράγματα,θα μπορούσε να τη δώσει χωρίς να ξεσηκωθούν και οι πέτρες.

Άφησε υπόνοιες στην Κοσιώνη για την συγγενική της σχέση. Σαφώς η Σία έπρεπε να απέχει για λόγους εντυπώσεων, όχι ουσίας, γιατί μια χαρά κάνει τη δουλειά της. Αλλά αφού ο ίδιος είχε δεχθεί εκ των προτέρων την συμμετοχή της, ήταν φτηνό που επιχείρησε να απομειώσει την αξιοπιστία των ερωτήσεών της.

Καταδέχτηκε παράλληλα να αναφερθεί ονομαστικά σε άλλους δημοσιογράφους του σταθμού που δήθεν στερούν από την αξιοπιστία του. Πρωθυπουργός Ων! Προφανώς ζήλεψε τη τεράστια αξιοπιστία που έχει η ΕΡΤ.

Τόλμησε να επικρίνει το δημοσιογραφικό τους έργο, ισχυριζόμενος ότι ζητούν μόνο από τον ίδιο να απολογηθεί ενώ δεν ζήτησαν από τον Καραμανλή, τον Παπανδρέου ή τον Σαμαρά. Ψευδές βέβαια, αλλά και να είχε συμβεί, δεν ήταν δική του δουλειά να το καυτηριάσει. Είναι αποκλειστικό δικαίωμα μόνο των ακροατών του σταθμού. Ο ίδιος ήταν απολογούμενος, σαν τον κάθε πολιτικό που κατέχει εξουσία. Ήταν απολογούμενος στους τηλεθεατές, μέσω των δημοσιογράφων. Τελεία.

Για τον Πετσίτη, όποιος θέλει μπαίνει στο Μαξίμου! Είναι συγκλονιστική η άνεση που ψεύδεται. Δεν έχει παρά να δοκιμάσει οποιοσδήποτε αναγνώστης. Ο γράφων πάντως που έχει και δημοσιογραφική ταυτότητα, αν περάσει απ’ έξω και του καπνίσει να μπει, θα φάει πόρτα. Μόνο αν έχει συγκεκριμένο ραντεβού ή αν ο πρωθυπουργός έχει συνάντηση με ξένο επίσημο και δηλώσεις.

Παραδέχτηκε ότι έφαγε πόρτα από τον ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο στην προεκλογική αλλαγή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης. Ο Πρόεδρος του είπε, κατά τη διήγηση Αλέξη, ότι ως εγγυητής του δημοκρατικού πολιτεύματος και της νομιμότητας δεν πρέπει να ανακοινωθεί μια εβδομάδα προ των εκλογών, για να μη γίνει η Δικαιοσύνη αντικείμενο αντιπαράθεσης! Εξέφρασε είπε ο ίδιος τη διαφωνία του τον Πρόεδρο. Δηλαδή ακόμη δεν έχει κατανοήσει τις σχέσεις των δύο εξουσιών.

Για τη γοητεία της μπουρζουαζίας στο κότερο Παναγοπούλου, που για χάρη της άλλαξε την οριογραμμή της θάλασσας, υποστήριξε ότι είχε δικαίωμα στην ιδιωτικότητα. Ο μοναδικός Πρωθυπουργός στον πλανήτη. Ουδείς άλλος θεωρεί δικαίωμα την ιδιωτικότητα εφόσον είναι πρωθυπουργός.

Προστατευτικός στον Παύλο Πολάκη. Είναι τραμπούκος ο αψύς Σφακιανός επειδή τον πνίγει το δίκιο του!

Όσο για τις κατηγορίες προς την κυβέρνηση για τις αλλαγές του ποινικού κώδικα, υποστήριξε πως είναι ψευδείς. Τις αλλαγές είπε δεν τις αποφάσισε το Μαξίμου αλλά νομοπαρασκευαστική επιτροπή κορυφαίων νομικών. Απλώς… ξέχασε να πει ότι η κυβέρνηση είχε αλλάξει την σύνθεση της επιτροπής που έφτιαξε τους κώδικες. Άρα δεν ξέρουμε ποιες ήταν οι προτάσεις της αρχικής Επιτροπής και τι άλλαξε με την ορισθείσα από την κυβέρνηση.

Γενική παρατήρηση για τους δημοσιογράφους: παραήταν ευγενικοί και πολίτικαλ κορέκτ με τον Αλέξη. Αλλά αυτό είναι γενικό στην ελληνική τηλοψία. Γι’ αυτό επιπλέουν όλοι, όχι μόνο ο Αλέξης!

Γιάννης Σιδέρης

Πηγή: liberal.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged