2ος «μόνιμος» Σωτήρας της Επαγγελματικής

Επαγγελματική
Μοιραστείτε το:

Προσλήφθηκε ως άμισθος Σύμβουλος ο Γ. Μουστάκας –Μην χάσει την σοφία του η Επαγγελματική Εκπαίδευση

Αφού πέρασε από την Διεύθυνση Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του ΥΠΕΠΘ, ως ο ποιο άχρωμος και άτολμος Διευθυντής, έρχεται ξανά πάλι, μετά τη αποχώρησή του να σώσει τα του χώρου, με την ιδιότητα του «άμισθου» συμβούλου του Υπουργού Παιδείας, μιμούμενος τον άλλο μεγάλο σωτήρα του χώρου, τον κ. Θέμη Κοτσυφάκη.

Θα είναι άμισθος, όπως αναφέρει η απόφαση, εκτός βέβαια από τα οδοιπορικά έξοδα που θα λαμβάνει. Το ίδιο ¨κόλπο» έχει καθορισθεί και για τον άλλο άμισθο σύμβουλο για θέματα επαγγελματικής κο Κοτσυφάκη, που κι αυτός λαμβάνει τα οδοιπορικά του και μόνο.

Απ’ όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα γνωστά, οι άνθρωποι προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους, μην πάθει το σύστημα τίποτα και κυρίως μην υπάρξει κάποιο πισωγύρισμα στα όσα θεσμικά κατάφεραν να περάσουν, όπως π.χ. τα κατ’ εξαίρεση τμήματα του ενός μαθητή στο ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων. Όσο για το χρήμα, προτίμησαν την δόξα της προσφοράς.

Τώρα, αν για τις ανάγκες και το καλό της εκπαίδευσης υπάρξουν αναγκαστικά ταξιδάκια μερικών ημερών στην επαρχία με όλα τα έξοδα πληρωμένα, ε… αυτό σημαίνει η πρόβλεψη των «οδοιπορικών εξόδων», Ποιος ανάλγητος θα ήθελε να τα βάζουν οι άνθρωποι από την τσέπη τους, άραγε δεν φθάνει η προσφορά της σοφίας τους;

Όοσο για τις τυχόν επιτροπές που θα συμμετέχουν, συνήθως αυτές ξεκινούν άμισθες για να καταλήξουν εκ των υστέρων καλά αμειβόμενες, ενώ εφόσον η υπηρεσία και η κτρισημότητα των δράσεων το επιτάσσει, όλο και κάποια θέση σε ΕΣΠΑ θα βρεθεί και μάλιστα με την προβλεπόμενη γλύσχρα αποζημείωση. Έτσι δεν είναι κύριε Θέμο μας;

——————

Ως άμισθος Ειδικός Σύμβουλος – Εμπειρογνώμονας ειδικού αντικειμένου  σε θέματα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, προσλήφθηκε από τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, ο Γιώργος Μουστάκας που παραιτήθηκε από  Διευθυντής  Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για να συνταξιοδοτηθεί.

Ο Γιώργος Μουστάκας που πλέον είναι συνταξιούχος θα παρέχει τις υπηρεσίες του στο γραφείο του Κώστα Γαβρόγλου  εθελοντικά και δεν θα λαμβάνει μισθό, αποζημίωση ή άλλη οικονομική απολαβή εκτός των οδοιπορικών του εξόδων.

Μοιραστείτε το:
Tagged