10 κορυφαίες υπερτροφές για τη υγιεινή διατροφή – Συμβάλουν στην υγεία του εντέρου

Διατροφή
Μοιραστείτε το:

Οι υπερτροφές στην καθημερινή διατροφή βοηθούν  στην κατανάλωση ζωτικών θρεπτικών συστατικών, σύμφωνα με τους ειδικούς σε θέματα υγείας και διατροφής.. Κορυφαίες υπερτροφές, για το 2024, έχουν αναδειχθεί σύμφωνα με  απαντήσεις ειδικών διατροφολόγων, οι τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως το γιαούρτι, το kimchi, το τσάι kombucha και τα λαχανικά τουρσί, -αυτά είναι στην κορυφή της λίστας-, και ακολουθούν τα βατόμουρα, οι σπόροι (όπως οι chia), το αβοκάντο και οι ξηροί καρποί, -αμύγδαλα, καρύδια, κλπ….

————–

Οι 10 καλύτερες υπερτροφές για τη διατροφή σας

Το να εντάξετε τις υπερτροφές στην καθημερινή σας διατροφή θα σας βοηθήσει να καταναλώνετε ζωτικά θρεπτικά συστατικά, σύμφωνα με τους ειδικούς σε θέματα υγείας. Όπως υποδηλώνει και το όνομά τους, οι υπερτροφές έχουν πανίσχυρα οφέλη, αφού γενικά έχουν υψηλότερη θρεπτική αξία σε σχέση με άλλες τροφές.

Το κορυφαίο αμερικάνικο περιοδικό για τη διατροφή «Today’s Dietitian» ζήτησε τη γνώμη 564 διαιτολόγων για την ετήσια έρευνά του «What’s Trending in Nutrition», ώστε να καταλήξει στις 10 κορυφαίες υπερτροφές. Οι τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως το γιαούρτι, το kimchi, το τσάι kombucha και τα λαχανικά τουρσί, έφτασαν στην κορυφή της λίστας, στην οποία ακολουθούν τα βατόμουρα, οι σπόροι (όπως οι chia), το αβοκάντο και οι ξηροί καρποί, -αμύγδαλα, καρύδια, κλπ….

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη «New York Post», οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτές θα είναι οι πιο περιζήτητες υπερτροφές φέτος, καθώς όλες συμβάλλουν στην υγεία του εντέρου, κάτι που τη σήμερα αφορά όλους. «Οι υπερτροφές του 2024 αποδεικνύουν ότι η υγεία του εντέρου απασχολεί έντονα τους καταναλωτές», δήλωσε η εκδότρια του «Today’s Dietitian», Mara Honicker.

Η πρώτη δεκάδα συμπληρώθηκε από βασικά προϊόντα της μεσογειακής διατροφής (η οποία ψηφίστηκε από το «U.S. News & World Report» ως η καλύτερη διατροφή της χρονιάς). Στη λίστα βλέπουμε, επίσης, το πράσινο τσάι, τα όσπρια, όπως ο αρακάς, τα φασόλια, οι φακές και τα ρεβίθια, τα μανιτάρια, τα δημητριακά και ο σολομός.

Οι 10 κορυφαίες υπερτροφές που επιλέχθηκαν για το 2024:

  • τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση,
  • βατόμουρα,
  • σπόροι,
  • αβοκάντο,
  • ξηροί καρποί,
  • πράσινο τσάι,
  • όσπρια,
  • μανιτάρια,
  • δημητριακά,
  • σολομός.

Εκτός από τη μοντέρνα μεσογειακή δίαιτα, οι διαιτολόγοι δήλωσαν ότι η χορτοφαγική διατροφή εξακολουθεί να είναι μόδα, αφού έχει ανακηρυχθεί ως η δεύτερη πιο δημοφιλής τάση διατροφής μετά τη διαλειμματική νηστεία (fasting).

Πέρυσι, το νεροκάρδαμο ανακηρύχθηκε ως  «η πιο υγιεινή τροφή στον κόσμο» λόγω των θρεπτικών συστατικών που περιέχει, τα οποία μπορούν να αποτρέψουν την εμφάνιση ασθενειών και να προστατεύσουν τους αθλητές από τραυματισμούς που προκαλούνται από τη σκληρή προπόνηση. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, το νεροκάρδαμο έχει, επίσης, ανακηρυχθεί ως το πιο πυκνό σε θρεπτικά συστατικά λαχανικό στη γη.

Το μπρόκολο μπορεί να μην μπήκε στη λίστα του «Today’s Dietitian», αλλά περσινή μελέτη αποκάλυψε πως έχει τη δύναμη να προστατεύει και να προάγει την υγεία του εντέρου, καθώς και να καθυστερεί τις ασθένειες.

Μοιραστείτε το:
Tagged