Χρ. Σταϊκούρας: Συνάντηση με Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΤΑΔ Α.Ε. για Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού και Ιαματικές Πηγές Υπάτης

Φθιώτιδα,
Μοιραστείτε το:

Στο επίκεντρο της συνάντησης του Υπουργού Οικονομικών και του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑΔ Α.Ε. η  εύρυθμη λειτουργία των δύο Επιχειρηματικών Μονάδων της Εταιρείας στη Φθιώτιδα: του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού και της Ι.Π. Υπάτης

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας είχε την Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2020, συνάντηση εργασίας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε., κ. Στέφανο Βλαστό. Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο κ. Σταϊκούρας ενημερώθηκε διεξοδικά από τον κ. Βλαστό σχετικά με τις συστηματικές ενέργειες που έχει κάνει η ΕΤΑΔ για την έγκαιρη προετοιμασία, τον εκσυγχρονισμό και την εύρυθμη λειτουργία, εν μέσω της πανδημικής κρίσης, των δύο επιχειρηματικών της μονάδων στην Π.Ε. Φθιώτιδας: του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού και της Ιαματικής Πηγής Υπάτης. Σημειώνεται, ότι για τα εν λόγω θέματα, είχαν προηγηθεί και άλλες σχετικές συναντήσεις, στην κατεύθυνση της ολοκλήρωσης των προαπαιτούμενων και της επιτάχυνσης των διαδικασιών.

Συγκεκριμένα, όπως επισήμανε ο κ. Βλαστός, παρά τις νέες, έκτακτες συνθήκες και τα περιοριστικά μέτρα, ενόψει της φετινής χειμερινής περιόδου η εταιρεία έχει ήδη διασφαλίσει την έγκαιρη υλοποίηση όλων των απαραίτητων εργασιών συντήρησης, τεχνικής αναβάθμισης και βελτίωσης της ασφάλειας των επισκεπτών του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, ενώ έχει προχωρήσει, με επιτυχία, στον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών της, με στόχο να προσφέρει στους επισκέπτες και χιονοδρόμους μια συνολικά αναβαθμισμένη, ποιοτικά υψηλή και ασφαλή εμπειρία.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως ενημέρωσε τον Υπουργό Οικονομικών ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ, η εταιρεία, έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, είχε ολοκληρώσει τις ετήσιες συντηρήσεις των αναβατήρων και υποσταθμών, ενώ υλοποίησε εργασίες συντήρησης του χιονοδρομικού πεδίου και διενήργησε διεθνή διαγωνισμό για τη διάστρωση των πιστών για τρία έτη, με δυνατότητα επέκτασης για ακόμα ένα έτος. Επιπλέον, μετά από πάρα πολλά χρόνια έγιναν εργασίες συντήρησης του κελύφους Σαλέ Κελάρια και Φτερόλακα, μιας σημαντικής επένδυσης, συνολικού ύψους 200.000 €.

Παράλληλα, η ΕΤΑΔ, ως διαχειρίστρια του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, προχώρησε πρόσφατα στη διενέργεια διαγωνισμών μακροχρόνιας μίσθωσης (4+4 έτη) των Σαλέ (Φτερόλακα και Κελάρια), αλλά και στη μίσθωση χώρων ενοικίασης εξοπλισμού.

Με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών της και την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών της, η εταιρεία εφάρμοσε μια νέα τιμολογιακή πολιτική και μια στρατηγική ψηφιακού μετασχηματισμού, παρέχοντας στους επισκέπτες του Χιονοδρομικού Κέντρου την υπηρεσία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου (web-ticket), προχωρώντας παράλληλα στον καθαρισμό του βουνού και στην απομάκρυνση και ανακύκλωση άχρηστου υλικού.

Επιπροσθέτως, έπειτα από σχετικές συζητήσεις με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και τους όμορους Δήμους, λαμβάνεται για την επερχόμενη περίοδο μέριμνα και για την αποκατάσταση των οδοστρωμάτων των κεντρικών οδών και τον απαραίτητο εκχιονισμό.

Ο κ. Σταϊκούρας έλαβε τη διαβεβαίωση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΤΑΔ ότι προτεραιότητα της εταιρείας είναι να διασφαλίσει την απόλυτη τήρηση των κανόνων ασφαλείας, σύμφωνα με τις οδηγίες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που καταρτίζει η Πολιτεία.

Ο Υπουργός Οικονομικών ενημερώθηκε επίσης για τα θέματα λειτουργίας της Ιαματικής Πηγής Υπάτης, η οποία την καλοκαιρινή περίοδο άνοιξε τις πύλες της στο κοινό τον Ιούλιο. Επισημάνθηκε ότι η επιχειρηματική μονάδα λειτούργησε πλήρως έως την 31η Οκτωβρίου 2020, ενώ αποφασίστηκε η παράταση λειτουργίας της Ιαματικής Πηγής Υπάτης έως και τις 10.01.2021. Παράταση που θα συντελέσει στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Επιπροσθέτως, εντός των επόμενων δύο εβδομάδων αποφασίστηκε να ανακοινωθεί η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εκμίσθωση δύο ακόμη εκμεταλλεύσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής, του καφέ «ΑΒΙΟ» και του εστιατορίου «ΦΘΙΩΤΙΣ».

Μετά την ενημέρωση από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ, ο Υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συστηματική δουλειά της διοίκησης της ΕΤΑΔ και την ενθάρρυνε να συνεχίσει τις προσπάθειές της, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση των εγκαταστάσεων και των παρεχόμενων υπηρεσιών του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού και των Ιαματικών Πηγών Υπάτης, που αποτελούν δύο από τους σημαντικότερους πυλώνες τουριστικής ανάπτυξης για τη Φθιώτιδα.

Μοιραστείτε το:
Tagged