Χριστούγεννα και «μέγα» χρήμα: Όταν τα μεγάλα «πολιτιστικά πρότζεκτ» των «διάσημων» δημάρχων συναντώνται…

Αττική
Μοιραστείτε το:

Δήμος Αθηναίων: Οι υπόγειες διαδρομές Μπακογιάννη, Καμίνη με φόντο χριστουγεννιάτικα σκάνδαλα

Δήμος Αθηναίων: Το σκάνδαλο με τα 211.000 ευρώ της 17λεπτης  συναυλίας Ρουβά δεν «καίει» μόνο τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη. Για τους επαϊόντες περί των δημοτικών τεκταινόμενων στην πρωτεύουσα, αναδεικνύει και τις υπόγειες διαδρομές μεταξύ του πρώην δημάρχου και νυν βουλευτή Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ Γιώργου Καμίνη και του κ. Μπακογιάννη, ο οποίος στις δημοτικές εκλογές του 2019 στήριξε με κάθε τρόπο τον νυν δήμαρχο και όχι τον επίσημο υποψήφιο του κόμματος του Παύλο Γερουλάνο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι βασικοί αντιδήμαρχοι του κ. Καμίνη όπως οι Γ. Αποστολόπουλος και Α. Βαρελάς συντάχθηκαν με τον νυν δήμαρχο, ενώ, παρά τις έντονες αντιδράσεις στελεχών της παράταξης «Αθήνα Ψηλά» του Κ. Μπακογιάννη, ο δήμαρχος Αθηναίων διατήρησε στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της «Τεχνόπολης», απ’ όπου διακινούνται ετησίως δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, τον στενότατο συνεργάτη του Γ. Καμίνη, Κωνσταντίνο Μπιτζάνη. Είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τις 12,4 χιλ. ευρώ το λεπτό του Σάκη Ρουβά. Είναι ο ίδιος που το Φεβρουάριο του 2020 είχε αποφασίσει αύξηση κατά 49,51% στο μισθό του (από 34.557,96 του 2019 στα 51.666,48 ευρώ ετησίως, δηλαδή, 4.250 ευρώ μεικτά το μήνα).

Η ακίνητη ρόδα και ο Χρ. Τεντόμας

Όμως οι υπόγειες διαδρομές μεταξύ Κ. Μπακογιάννη και Γ. Καμίνη δεν σταματούν εκεί. Περιέχουν και ένα ακόμη προ πενταετίας χριστουγεννιάτικο σκάνδαλο, το περίφημο φιάσκο με την ακίνητη ρόδα του Συντάγματος, στο οποίο πρωταγωνιστής ήταν ένα πρόσωπο που τότε ήταν πρόεδρος νομικού προσώπου του τότε δημάρχου Αθηναίων και μετέπειτα πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και αντιδήμαρχος του Κ. Μπακογιάννη.

Πρόκειται για τον Χρήστο Τεντόμα, πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ επί δημαρχίας Καμίνη το 2016, που εξαναγκάστηκε σε παραίτηση λόγω του σκανδάλου της ρόδας, και στη  συνέχεια πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του Κ. Μπακογιάννη και νυν αντιδημάρχου Κλιματικής Αλλαγής και Πρασίνου, αναπληρωτή δημάρχου και μέλους του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ από το δήμο Αθηναίων.

Ρουβάς: «Καίει» τον Μπακογιάννη και «τσουρουφλίζει» τον Μητσοτάκη

Σάλος έχει ξεσπάσει με απόφαση του δήμου Αθηναίων να εμφανιστεί για 17 λεπτά ο Σάκης Ρουβάς στο πάρκινγκ έξω από το θέατρο του Λυκαβηττού σε μια συναυλία – αστραπή, την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς με κόστος μέσω απευθείας ανάθεσης ύψους 211.000 ευρώ (12,4 χιλ. ευρώ το λεπτό!!!).

Την διοργάνωση της εκδήλωσης αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Τεχνόπολης (για τις υπόγειες διαδρομές Μπακογιάννη -Καμίνη διαβάστε ΕΔΩ) χωρίς, αρχικά, να δίνονται περαιτέρω εξηγήσεις για το ποσό αυτό και για το ποια θα είναι η αμοιβή του δημοφιλούς καλλιτέχνη, ενώ και, μετά το θόρυβο που προκλήθηκε, η μόνη απάντηση ήταν ότι τόσο κόστισε και τα προηγούμενα χρόνια!!!!

Την όλη παραγωγή έχει αναλάβει η εταιρεία Carousel, η οποία, παράλληλα, θα βιντεοσκοπεί την εκδήλωση και θα στέλνει το υλικό στην ΕΡΤ για να μεταδίδεται.

Η συγκεκριμένη απόφαση προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της κοινωνίας αλλά και δημοτών της πρωτεύουσας με πολύ καυστικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και είναι δεδομένο ότι έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση το δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

Όμως η συγκεκριμένη εκδήλωση φέρνει «πονοκέφαλο» και στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού η γνωστοποίηση της συνέπεσε με την αναγγελία νέων μέτρων που ζητούσαν από τον κόσμο να πληρώνει από την τσέπη του για να κυκλοφορεί με μάσκες παντού!!! Επιπλέον η συγκεκριμένη «σπατάλη» γίνεται σε μια περίοδο υπάρχει έκρηξη ακρίβειας και πολλά νοικοκυριά δεν μπορούν να στρώσουν ούτε Χριστουγεννιάτικο τραπέζι…

Βέβαια την εκδήλωση δεν την διοργανώνει η κυβέρνηση, αλλά αυτό λίγο ενδιαφέρει τον κόσμο αφού ο «γαλάζιος» δήμαρχος και ανιψιός του πρωθυπουργού είναι άρρηκτα συνδεδεμένος στα «μυαλά» του τόσο με την κυβέρνηση, όσο και με την οικογένεια Μητσοτάκη.

Δεν είναι τυχαίο ότι δημοτικές παρατάξεις και κόμματα αντέδρασαν στοχοποιώντας άμεσα το δήμαρχο αλλά και έμμεσα την κυβέρνηση.

 «Σε μια συγκυρία πολλαπλής κρίσης, υγειονομικής και οικονομικής, με την πανδημία να επελαύνει, την ακρίβεια να καλπάζει, τους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου να γονατίζουν τα νοικοκυριά, ο Δήμαρχος της Αθήνας προκαλεί άλλη μία φορά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για ένα χλιδάτο πάρτι-αστραπή, με χρήματα των Αθηναίων χωρίς τους Αθηναίους, κάνει λόγο ο Παύλος Γερουλάνος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του Δήμου Αθηναίων «Αθήνα Είσαι Εσύ».

Για «πριβέ πρωτοχρονιάτικο πάρτι του Κώστα Μπακογιάννη», κάνει η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» και με ανακοίνωση της καταγγέλλει την απόφαση της δημοτικής αρχής «να διοργανώσει συναυλία 17 λεπτών και κόστους 211.000 ευρώ, με πρωταγωνιστή τον Σάκη Ρουβά».

Θεωρούμε ότι για να εμπνεύσει ο Δήμος αισιοδοξία και να εμψυχώσει τους κατοίκους δεν χρειάζονται «επιβλητικά σκηνικά, βελούδινες κουρτίνες, κρυστάλλινοι πολυέλαιοι, εκατοντάδες φώτα κλπ» όπως προβλέπονται στην πρόταση συγκεκριμένης εταιρίας που μας παρουσιάστηκε. Αντίθετα αυτό μπορεί να γίνει με πολύ λιγότερα χρήματα και με ουσιαστικές δράσεις με γνώμονα τις ανάγκες των κατοίκων που βρίσκονται πίσω από τη βιτρίνα της πόλης », σημειώνει από την πλευρά της, η Λαϊκή Συσπείρωση δημοτική παράταξη του ΚΚΕ στο δήμο.

Μπορεί λοιπόν ο Μπακογιάννης να κάηκε αλλά και ο Μητσοτάκης λίγο «τσουρουφλίστηκε» από τον Ρουβά…

Κύρτσος για Μπακογιάννη: Αιδώς Αργείοι

Απάντηση στον Κώστα Μπακογιάννη έδωσε σήμερα με ανάρτηση του ο Γιώργος Κύρτσος.

Υπενθυμίζεται ότι στις 25 Οκτωβρίου ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης σχολίασε με δηκτικό τρόπο ανάρτηση του Ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κύρτσου, με αφορμή τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, γράφοντας την ομηρική φράση από την Ιλιάδα «Αιδώς Αργείοι».

Σήμερα, λοιπόν, παραμονή Χριστουγέννων, μετά και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η απόφαση του δημάρχου για την περιβόητη συναυλία του Σάκη Ρουβά , ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ επανέρχεται γράφοντας σε ανάρτησή του «Να επιστρέψω στον Κ. Μπακογιάννη το “Αιδώς Αργείοι”»;

—————-

Δήμος Αθηναίων: Τι απαντά για τα 211.000 ευρώ της συναυλίας του Ρουβά

Δήμος Αθηναίων: Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε ήταν η απάντηση της Τενόπολης για το κόστος της συναυλίας Ρουβά μετά τις καταγγελίες αλλά και το σάλο που προκάλεσε η είδηση ότι η εκδήλωση την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα κοστίσει 211.000 ευρώ για 17 λεπτά!

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ανακοίνωσή της δεν καταγράφει το αναλυτικό κόστος, υποστηρίζοντας μόνο ότι τόσα κόστισαν ανάλογες συναυλίες και τα προηγούμενα χρόνια!!!

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση της, σημειώνει:

Είναι παράδοση, εδώ και δεκαετίες, κάθε ελληνικό σπίτι να υποδέχεται το νέο χρόνο από την Αθήνα, μέσω της δημόσιας τηλεόρασης. Η πρωτεύουσα μετρά αντίστροφα και κάθε γωνία της Ελλάδας συντονίζεται μαζί της. Οι εικόνες της γιορτινής Αθήνας, όπως και όλων των μεγάλων πόλεων στον κόσμο, προβάλλονται από τα παγκόσμια μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ο δήμος Αθηναίων τιμάει αυτή του την υποχρέωση, τα τελευταία χρόνια, μέσω της Τεχνόπολης, δεσμεύοντας συγκεκριμένα ποσά για αυτή τη μεγάλη γιορτή.

Η κεντρική εορταστική εκδήλωση για την αλλαγή του έτους έχει όλα τα τελευταία χρόνια έναν σταθερό προϋπολογισμό που κυμαίνεται κατά μέσο όρο στις 190 χιλιάδες ευρώ.

Σε αυτόν περιλαμβάνεται ο σχεδιασμός, το σενάριο, η σκηνοθεσία, η καλλιτεχνική επιμέλεια, οι αμοιβές καλλιτεχνών, ο φωτιστικός σχεδιασμός, η σκηνογραφία, ο απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός, μελέτες και εγκαταστάσεις, όπως και οι αμοιβές προσωπικού για το σύνολο των αναγκαίων υπηρεσιών.

Ενδεικτικά παρατίθεται το κόστος των εκδηλώσεων παρελθόντων ετών:

  1. 2016 – 170.000 ευρώ,
  2. 2017 – 170.000 ευρώ,
  3. 2018 – 170.000 ευρώ,
  4. 2019 – 190.000 ευρώ,
  5. 2020 – 227.000 ευρώ,
  6. 2021 – 211.000 ευρώ.

Τα δύο τελευταία χρόνια, λόγω της πανδημίας και των υγειονομικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, η εκδήλωση πραγματοποιείται χωρίς τη συμμετοχή κοινού αποκλειστικά για τηλεοπτική μετάδοση. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος σχεδιάστηκε η παραγωγή ενός μοναδικού καλλιτεχνικού θεάματος, υψηλών απαιτήσεων και προδιαγραφών.

Φέτος, για την προετοιμασία, το σχεδιασμό, το συντονισμό και την υλοποίηση της βραδιάς της παραμονής της Πρωτοχρονιάς απασχολούνται περισσότεροι από 170 επαγγελματίες και 20 εταιρίες, μέσα σε ένα διάστημα 30 ημερών.

Πιο αναλυτικά:

Προετοιμασία/Σχεδιασμός: Συνολικά 20 μέρες απαιτούνται για την προετοιμασία, το σχεδιασμό και τις απαραίτητες μελέτες του έργου

  • Σενάριο, Δομή, Concept
  • Σχεδιασμός Φωτισμών & Σκηνοθεσία
  • Μελέτη και Σχεδιασμός Εγκατάστασης, Μηχανικοί, Ηλεκτρολόγοι, Στατική Μελέτη
  • Μελέτη και Σχεδιασμός Ηχητικής/Φωτιστικής Εγκατάστασης & Προσωπικού, Τεχνική Διεύθυνση
  • 3D Σχέδια, Φωτορεαλιστικά
  • Μελέτη και Σχεδιασμός Σκηνογραφίας, Κατασκευή Σκηνικών
  • Σκηνοθεσία & Σχεδιασμός Τηλεοπτικής Κάλυψης
  • Μουσική Επιμέλεια Προγράμματος, Μαέστρος, Μουσικοί, Πρόβες, Στούντιο
  • Σχεδιασμός Animationthemes για LED WALL
  • Μελέτη, Σχεδιασμός, Συντονισμός & Οργάνωση Παραγωγής

Εργασίες εγκατάστασης/λειτουργίας/απεγκατάστασης αναλυτικά:

  • Εγκατάσταση/Απεγκατάσταση Εξεδρών, Ικριωμάτων & κεντρικής σκηνής
  • Εγκατάσταση/Απεγκατάσταση και Λειτουργία Φωτιστικής & Ηχητικής Εγκατάστασης
  • Εγκατάσταση/Απεγκατάσταση και Λειτουργία μουσικού εξοπλισμού
  • Εργασίες Ηλεκτρολογικής Εγκατάστασης
  • Εγκατάσταση/Απεγκατάσταση και Λειτουργία LedWalls
  • Εγκατάσταση/Απεγκατάσταση και Λειτουργία δικτύου wifi και ενισχυτικού σήματος κινητής στον χώρο διεξαγωγής
  • Εγκατάσταση/Λειτουργία/Απεγκατάσταση γεννήτριας για όλη τη διάρκεια των εργασιών
  • Κατασκευή /Εγκατάσταση/Απεγκατάσταση Σκηνικών
  • Ενοικίαση και Λειτουργία O.B. Van, Van δορυφορικής σύνδεσης, καμερών, Drone και γερανών κινηματογράφησης
  • Εργασίες προγραμματισμού ηχητικού & φωτιστικού εξοπλισμού
  • Προετοιμασία καλλιτεχνικής ομάδας, πρόβες & παράσταση (καλλιτέχνης – παρουσιαστής, 17μελής ορχήστρα, μαέστρος)
  • Ομάδα τηλεοπτικής κάλυψης ( σκηνοθέτης, βοηθός σκηνοθέτη, υπεύθυνος ροής, συντονιστής, 10 οπερατέρ, υπεύθυνος OB Van, υπεύθυνος Van δορυφορικής σύνδεσης, Drone pilot)
  • Τεχνικό προσωπικό (ηχολήπτες, φωτιστές, stage manager)
  • Ομάδα Συντονισμού, Ροής και Υλοποίησης Παραγωγής
  • Προσωπικό Φύλαξης καθ όλη τη διάρκεια εργασιών»

Πηγή: aftodioikisi.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged