Χαϊδάρι: Θεατρική Παράσταση ΒΕΓΓΕΡΑ

Χαϊδάρι
Μοιραστείτε το:

Οι «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑÏΔΑΡΙΟΥ» σας καλούν στη θεατρική παράσταση «H ΒΕΓΓΕΡΑ» του ΗΛΙΑ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗ της θεατρικής κολλεκτίβας AHERUSIA, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Βορέα Μελά, τη Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 20.00 μμ στη Στέγη Πολιτισμού του Δήμου Χαϊδαρίου (Κολοκοτρώνη 36 .

Οι «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» συνεχίζοντας το οδοιπορικό τους στον Πολιτισμό, στηρίζουν τους νέους Χαïδαριώτες καλλιτέχνες και αναδεικνύουν ταυτόχρονα την ανάγκη για υποδομές, οργανωμένους χώρους Πολιτισμού, καλλιτεχνικής έκφρασης και Δημιουργίας στην Πόλη μας.

Το θέατρο μπορεί και πρέπει να είναι μέρος της καθημερινότητας της ζωής μας, συνδεδεμένο με την ανάπτυξη των δεξιοτήτων και ιδιαίτερων ικανοτήτων των πολιτών κάθε ηλικίας.

Συνδιοργανωτές είναι η O.C.E.A. N NGO (ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ) και η θεατρική κολλεκτίβα AHERUSIA .


—————–

«Η Βεγγέρα είναι μία από τις κλασσικότερες ελληνικές κωμωδίες. Βασισμένη στην κωμική ηθογραφία, εξελίσσεται μέσα από συγχρονική δράση. Χτισμένη πάνω σε σφικτό λόγο και ακολουθώντας έναν έντονο ρυθμό στην πλοκή της, η Βεγγέρα, είναι ένα έργο που χαρίζει το γέλιο με έναν σωρευτικό και καθολικό τρόπο, δίχως να προσπαθεί να το εκβιάσει από τον θεατή, χρησιμοποιώντας φθηνά τεχνάσματα.

Το έργο, αν και γραμμένο το 1893, παραμένει επίκαιρο, μιας και η ενσάρκωση των χαρακτήρων της νεοελληνικής κοινωνίας είναι τόσο πλήρης, όσο και αρχετυπική. Το αποτέλεσμα, πέρα από την προφανή διασκεδαστική του πλευρά, προκαλεί -μέσω της σατυρικής του ουσίας- και την ανάγκη για αυτοκριτική και βελτίωση.

Η γλώσσα του έργου αναπτύσσεται ανάμεσα από την σύγκρουση μιας ελιτίστικης καθαρεύουσας και μιας -γεμάτης κομπορρημοσύνες- δημοτικής. Ο λόγος είναι ασύλληπτα δουλεμένος και πλήρης και στις δύο περιπτώσεις, ενώ αυτή ακριβώς η πληρότητά του και η τήρηση ενός μέτρου στην αποφυγή της καρικατούρας δημιουργεί μια βαθιά κωμική αυθεντικότητα στο “χτίσιμο” των χαρακτήρων.»

Antrona.eu

Μοιραστείτε το:
Tagged