Χαρά Κεφαλίδου: Η Κυβέρνηση επιβεβαιώνει με χρονοκαθυστέρηση τις επιλογές μας για το ολοήμερο σχολείο

Α/θμια
Μοιραστείτε το:

Η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας & Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής με αφορμή τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού και της Υπουργού Παιδείας για την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας νηπιαγωγείων και δημοτικών μέχρι τις 6 το απόγευμα:

«Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού και της Υπουργού Παιδείας, για την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας νηπιαγωγείων και δημοτικών μέχρι τις 6 το απόγευμα, έρχεται με χρονοκαθυστέρηση να επιβεβαιώσει την ορθότητα των επιλογών μας για ένα σύγχρονο σχολείο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των παιδιών και της ελληνικής οικογένειας.

Η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των σχολείων, όπως ισχύει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, δεν πρέπει να είναι στη λογική του παιδοφυλακτηρίου, αλλά σε αυτήν της παροχής αξιόπιστων προγραμμάτων δεξιοτήτων, συνεργατικών αξιών, πολιτισμού και πιστοποίησης ικανοτήτων.

Οι fast track πολιτικές στην εκπαίδευση δεν παρέχουν εχέγγυα ποιότητας. Μάλλον δείχνουν την ανησυχία της ηγεσίας για όλα όσα έπρεπε να έχει ολοκληρώσει στο χρόνο της κυβερνητικής της θητείας».

Το Ολοήμερο Σχολείο, μεταρρύθμιση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, λειτούργησε από το 2011 πιλοτικά σε 28 δημοτικά σχολεία μέχρι τις 16:00 και στη συνέχεια γενικεύτηκε ως Ολοήμερο με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα(ΕΑΕΠ), με καθολική λειτουργία μέχρι τις 14:00 και προαιρετική μέχρι τις 16:00, στο 65% των σχολείων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατήργησε το Ολοήμερο σε νηπιαγωγεία και δημοτικά και η λήξη του υποχρεωτικού προγράμματος στις 13:15 ισχύει και σήμερα. Δυστυχώς η κυβέρνηση της Ν.Δ., εξακολουθεί να συντηρεί το «φτωχό σχολείο του Φίλη».

Η προεκλογικού χαρακτήρα όψιμη αλλαγή πολιτικής της κυβέρνησης μας δημιουργεί ερωτηματικά για την προχειρότητα στον σχεδιασμό του μέτρου αλλά και της εκπαιδευτικής πολιτικής.

Έφη Γιοβάνου

Μοιραστείτε το:
Tagged