Χαρά Καφαντάρη: «Η μεγάλη δημοσκόπηση, είναι η κάλπη – Αυτή θα καθορίσει τις πιθανές συγκλίσεις».

Πολιτικοί
Μοιραστείτε το:

Η κάλπη θα καθορίσει τις πιθανές συγκλίσεις, δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κα Χαρά Καφαντάρη, μιλώντας  στο «Παρασκήνιο», ενώ συνέχισε απαντώντας σε ερώτηση «ο καινούργιος χρόνος βρίσκει την Ελληνική Κοινωνία αλλά, και την πατρίδα μας σε δύσκολη κατάσταση, αφού μαστίζεται από την ακρίβεια με τις συνεχώς αυξανόμενες τιμές ενέργειας, τροφίμων και ειδών λαϊκής κατανάλωσης. Τα  διάφορα “pass” της Κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν ανταποκρίνονται στις λαϊκές ανάγκες και μόνο ως επικοινωνιακές κινήσεις μπορούν να χαρακτηρισθούν. Την ίδια στιγμή μεγάλα συμφέροντα, ειδικά στον τομέα της Ενέργειας θησαυρίζουν, ενώ η αισχροκέρδεια κυριαρχεί.»

Όλη η συνέντευξη της κας Καφαντάρη..

«Μπήκαμε και ημερολογιακά στο εξάμηνο των εκλογών. Ποια θέματα κρίνετε πως θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της επιλογής των πολιτών;

Ο καινούργιος χρόνος βρίσκει την Ελληνική Κοινωνία αλλά, και την πατρίδα μας σε δύσκολη κατάσταση, αφού μαστίζεται από την ακρίβεια με τις συνεχώς αυξανόμενες τιμές ενέργειας, τροφίμων και ειδών λαϊκής κατανάλωσης. Τα  διάφορα “pass” της Κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν ανταποκρίνονται στις λαϊκές ανάγκες και μόνο ως επικοινωνιακές κινήσεις μπορούν να χαρακτηρισθούν. Την ίδια στιγμή μεγάλα συμφέροντα, ειδικά στον τομέα της Ενέργειας θησαυρίζουν, ενώ η αισχροκέρδεια κυριαρχεί.

Τη στιγμή που γράφεται η εν λόγω συνέντευξη, η Ελλάδα για 14η ημέρα είναι πρωταθλήτρια πανευρωπαϊκά στην χονδρεμπορική τιμή ενέργειας. Η κυβέρνηση με την πολιτική της επιδοτεί ουσιαστικά την αισχροκέρδεια, αρνούμενη να φορολογήσει και τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων κατά 90%( τα φορολογεί με 33%),  ενώ, οι απ’ ευθείας αναθέσεις, πάνω από 8 δις  μέχρι σήμερα, τείνουν να  γίνουν «καθημερινότητα». Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί απουσιάζουν από την Αγορά και η κερδοσκοπία ανθεί. Ο κόσμος ζει και πληρώνει με «έναντι», ενώ η ανασφάλεια κυριαρχεί και στον τομέα της Υγείας, καθώς το ΕΣΥ καταρρέει και η ιδιωτικοποίηση της Υγείας κατοχυρώθηκε, με πρόσφατο νόμο, που ψήφισε η ΝΔ.

Δυσμενής είναι και η εικόνα της χώρας μας σε θέματα   Δημοκρατίας, ενώ το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων έχει γίνει πανευρωπαϊκό ζήτημα και η χώρα μας «ελέγχεται» από αρμόδιες επιτροπές της ΕΕ.

Έτσι, εκτιμώ ότι ο κόσμος θα κρίνει με βάση την  σκληρή πραγματικότητα, που βιώνει, μακριά   από επικοινωνιακά τεχνάσματα  και εξαγγελλίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Θεωρείτε πως ο ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ, μπορεί να κάνει την έκπληξη και παρά τις δημοσκοπήσεις να έρθει πρώτο κόμμα;

Ξεκινώ με το κοινότυπο, «η μεγάλη δημοσκόπηση, είναι η κάλπη».

 Έχουμε εμπειρία  από δημοσκοπήσεις, σε άλλες εκλογικές μάχες, όπου οι προβλέψεις έπεσαν έξω. Αν όμως σήμερα, παρατηρήσουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων, βλέπουμε τη δυσαρέσκεια του κόσμου για τις ακολουθούμενες πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ενώ τελευταία, οι εξελίξεις σχετικά με τις υποκλοπές, απασχολούν σοβαρά την Κοινωνία, παράλληλα με την Ακρίβεια και την ραγδαία αύξηση των τιμών.

Η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις επικείμενες εκλογές δεν θα είναι έκπληξη, αλλά μια κοινωνική αναγκαιότητα, που θα γίνει Πραγματικότητα, όποτε.  γίνουν οι εκλογές.

Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ, έτοιμος να κυβερνήσει, σε επίπεδο εφικτού προγράμματος και στελεχιακού δυναμικού και με ποιους κυβερνητικούς εταίρους;

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με το πρόγραμμά του, τις δεσμεύσεις και εξαγγελίες του Προέδρου μας, την κυβερνητική  εμπειρία σε δύσκολες μνημονιακές συνθήκες, το αξιόλογο και αξιόμαχο δυναμικό του (172.000 μέλη), θα βγάλει την  χώρα από το τέλμα της αυξανόμενης φτωχοποίησης του λαού, θα αποκαταστήσει τη διεθνή εικόνα της Πατρίδας, οδηγώντας τη σε ένα Φωτεινό Μέλλον.

Ποιες κρίνετε πως πρέπει να είναι οι προτεραιότητες μιας ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ένα πρόγραμμα των πρώτων 100 ημερών;

Η απάντηση είναι: Δικαιοσύνη Παντού. Δεν πρόκειται για  ένα επικοινωνιακό σλόγκαν του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Είναι η Δίκαιη αύξηση εισοδημάτων, Δίκαιη αναδιανομή του πλούτου και πάταξη της αισχροκέρδειας, Δίκαιη ρύθμιση χρεών.

Από τις πρώτες κινήσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι η κατάργηση αντιλαϊκών νόμων, όπως π.χ. οι νόμοι Χατζηδάκη για το Περιβάλλον,  τα εργασιακά, την  ιδιωτικοποίηση του ΕΦΚΑ, ο νόμος  Πλεύρη για την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, οι νόμοι Κεραμέως για την Παιδεία, ενώ θα αποκατασταθεί η αίσθηση Ασφάλειας του Πολίτη στις γειτονιές και βέβαια θα καταργηθεί η Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Τέλος, στις σύγχρονες παγκόσμιες και εγχώριες συνθήκες της κλιματικής κρίσης, θα εκπονηθεί ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό σχέδιο Πολιτικής Προστασίας. Η «επικοινωνιακά» και μόνο, ίδρυση αρμόδιου υπουργείου από τον κ. Μητσοτάκη, δεν έλυσε τα οξυμένα προβλήματα.

Σε περίπτωση αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης κεντροαριστεράς ή κεντροδεξιάς, με αφορμή την απλή αναλογική, αποκλείετε μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού;

Οι εκλογές με Απλή Αναλογική θα αποτυπώσουν δημοκρατικά και ισότιμα τη βούληση του Ελληνικού Λαού. Τα αποτελέσματα της κάλπης θα καθορίσουν και πιθανές συγκλίσεις… Για το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στόχο αποτελεί η πρωτιά και το όσο και μεγαλύτερο ποσοστό, κάτι που είναι εφικτό και θα γίνει. Ο Πρόεδρος μας έχει αναφερθεί στην ανάγκη συνεργασιών των δημοκρατικών προοδευτικών δυνάμεων, ακόμη και σε περίπτωση αυτοδυναμίας. Οι δημοκρατικές προοδευτικές δυνάμεις θα κριθούν από τη στάση τους…

Μοιραστείτε το:
Tagged