Χαμόγελο: Πως μπορεί να αναβαθμιστεί άμεσα

LifeStyle
Μοιραστείτε το:

Πλησιάζει η εορταστική περίοδος και οι ημέρες αυτές συνήθως ανεβάζουν τη διάθεσή μας και μας ωθούν να προσέχουμε περισσότερο την εμφάνισή μας. Στο πλαίσιο αυτό, η αναβάθμιση της εμφάνισης των δοντιών μπορεί να συμπληρώσει το «εορταστικό παζλ» με τον καλύτερο τρόπο. Με χαμόγελα!

Η απόκτηση μιας ανανεωμένης οδοντοστοιχίας προσδίδει λάμψη αλλά και υγιή εμφάνιση στο πρόσωπο, ενώ παράλληλα συντελεί στην καλύτερη ψυχολογική διάθεση.

Δέσποινα Κωστομοίρη

«Η Αισθητική Οδοντιατρική πλέον μπορεί να κάνει πραγματικότητα μέσα σε ελάχιστο χρόνοτο όνειρο πολλών ανθρώπων, που δεν είναι άλλο από ένα λαμπερό και συμμετρικό χαμόγελο. Αρκεί να αποφασίσουν να κάνουν αυτό το δώρο στον εαυτό τους.

Σήμερα, δεν χρειάζεται ούτε πολύς χρόνος, ούτε πολλά χρήματα για ένα όμορφο χαμόγελο. Αυτόμπορεί να επιτευχθεί ανώδυνα, σε ένα μόνο ραντεβού με τις σύγχρονες μεθόδους Αισθητικής Οδοντιατρικής», αναφέρει η κ. Δέσποινα Κωστομοίρη, Χειρουργός Οδοντίατρος, ειδικευμένη στην Αισθητική Οδοντιατρική.

Οι επιλογές είναι πολλές και μπορούν να καλύψουν κάθε ανάγκη:

  1. Καθαρισμός: Αναβάθμιση του χρώματος των δοντιών με ταυτόχρονη αφαίρεση χρωστικών.
  2. Lifting δοντιών: Μόνιμη αλλαγή της αρχιτεκτονικής και του χρώματος των δοντιών με όψεις ρητίνης (1 ραντεβού), ανώδυνα και οικονομικά. Κατά την εφαρμογή της μεθόδου, κάθε δόντι δουλεύεται χωριστά, σαν γλυπτό, ακολουθώντας τα όρια του φυσικού δοντιού με σαφήνεια. Μπορεί να εφαρμοστεί:
  • Σε αραιά δόντια για να ενωθούν.
  • Σε μικρά για να μεγαλώσουν.
  • Σε δίχρωμα ή σε απονευρωμένα για να επανέλθουν στο αρχικό τους χρώμα.
  • Σε πρόσθια δόντια με σφραγίσματα.
  • Σε αλλαγή χρώματος των δοντιών. Υπάρχουν διάφορες αποχρώσεις του λευκού. Επιλέγεται το καταλληλότερο χρώμα σε σχέση με το κάθε πρόσωπο ξεχωριστά.
  • Σε στραβά δόντια όταν για οποιονδήποτε λόγο έχουν αποκλειστεί τα σιδεράκια.
  • Σε δόντια νεογιλά (παιδικά) με καλή στήριξη σε ενήλικες.
  • Σε δόντια ευαίσθητα ή με αποτριβές που έχει μειωθεί το μέγεθός τους καθώς και σε σπασίματα.
  • Όταν δεν ικανοποιεί το αποτέλεσμα της λεύκανσης.
  • Σε διόρθωση σύγκλεισης (η σχέση των δοντιών της επάνω με την κάτω γνάθο).
  • Σε πολλές περιπτώσεις που υπάρχουν από την γέννηση ελλείψεις δοντιών.

«Η ανάπλαση των δοντιών μπορεί να γίνει είτε στο φυσικό τους χρώμα, είτε επιλέγοντας έναν πιο λευκό τόνο. Η αποκατάσταση είναι εντελώς ανώδυνη και συνήθως δεν γίνεται καθόλου τρόχισμα των δοντιών αλλά ούτε και αναισθησία», επισημαίνει η ιατρός.

  1. Λεύκανση: Ιδιαίτερα επιτυχής μέθοδος για την επίτευξη ενός λαμπερού χαμόγελου, αν και δεν είναι μόνιμο το αποτέλεσμά της. Συνήθως, με τις λευκάνσεις είναι εφικτό να αλλάξει το χρώμα των δοντιών αρκετούς τόνους. Με τις σύγχρονες μεθόδους, η διάρκειά της δεν υπερβαίνει τα 20 λεπτά. Η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί 1 φορά τον χρόνο, πάντα υπό την επίβλεψη οδοντιάτρου.
  2. Μεταβατικές γέφυρες – στεφάνες: Το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται από το πρώτο ραντεβού.

Οι μεταβατικές εργασίες είναι προσθετικές με σχήμα και εμφάνιση μιας τέλειας οδοντοστοιχίας, οι οποίες αντικαθιστούν προηγούμενες κακότεχνες προσθετικές εργασίες ή αποκαθιστούν σε πρώτη φάση τα δόντια που χρειάζεται και στη συνέχεια τυχόν υπάρχουσες ελλείψεις δοντιών.

«Το χαμόγελο του ασθενή μπορεί να ολοκληρωθεί από το 1ο κιόλας ραντεβού με τη χρήση μεταβατικών εργασιών, έτσι ώστε να αισθάνεται την ασφάλεια για την αποκατάσταση του στόματός του, γνωρίζοντας πως θα διαμορφωθεί πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία», καταλήγει η κ.Κωστομοίρη.

Μοιραστείτε το:
Tagged