Φωνάζει ο Τούρκος κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης, που δεν ιδρώνει το αυτί του…

Τουρκία
Μοιραστείτε το:

Ύβρεις και ευθείες απειλές για όξυνση της ήδη τεταμένης κατάστασης στον ουρανό του Αιγαίου και πάλι από τον Τούρκο πρόεδρο.

Σκέφτεται τα ελληνικά F-16, Rafale, Mirage, Phantom και τρέμει: Εντολές Ερντογάν να κλιμακωθεί η ένταση στο Αιγαίο * Οι πονηριές… που έγιναν απειλές. Η Άγκυρα αναζητά την ευκαιρία και το λέει απροκάλυπτα, ότι στόχος της είναι η κορύφωση της έντασης με την Ελλάδα.

«Θα πληρώσετε μεγάλο τίμημα αν συνεχίσετε να παρενοχλείτε τα μαχητικά μας στο Αιγαίο» γράφει χαρακτηριστικά το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP στις 15:38 του Σαββάτου, μεταφέροντας τον λόγο του Τούρκου προέδρου.

Ο Ταγίπ Ερντογάν με αυτά που είπε ξανά, κατ’ ουσία είναι σα να στέλνει ένα μήνυμα πως τα όσα γίνονται πάνω από τα Ελληνικά νησιά στο Αρχιπέλαγος, θα κλιμακωθούν. Και βεβαίως δεν παραλείπει να μιλήσει για την αποστρατιωτικοποίηση. Η Τουρκία έχει κάνει ορισμένα βήματα που δείχνουν την επιτηδευμένη προσπάθεια κλιμάκωσης, επισημαίνουν στρατιωτικοί κύκλοι.

Οι τουρκικές πονηριές…

Η αρχή έγινε την 23η Αυγούστου, τότε που οι Τούρκοι, μέσω πηγών, μιλούσαν εξ ονόματος του υπουργείου άμυνας και «κατήγγειλαν» την Ελλάδα ότι τα τουρκικά αεροσκάφη βρίσκονται lock on από τα μαχητικά επιφυλακής της αεράμυνας της χώρας.

Δυο ημέρες μετά η Άγκυρα και πάλι μέσω της τουρκικής «μονταζιέρας» επανέλαβε πως κατά τη διάρκεια Νατοϊκής άσκησης (σ.σ. όπως και στην πρώτη περίπτωση) τα τουρκικά F-16 εγκλωβίστηκαν στα όπλα των Ελληνικών αεροσκαφών.

Η τρίτη φορά ήταν αυτή που οι Τούρκοι έβαλαν στο κάδρο τους S-300.

Και στις τρεις αυτές περιπτώσεις, τόσο τα υπουργεία Εξωτερικών & Εθνικής Άμυνας, όσο και η κυβέρνηση, αποδόμησαν τα fake news της Τουρκίας, προκαλώντας μάλιστα την Άγκυρα να καταθέσει στην Συμμαχία όλα τα στοιχεία που λέει πως έχει στην διάθεσή της και για της τρεις περιπτώσεις εγκλωβισμών. Την ίδια στιγμή τουλάχιστον για το θέμα των S-300, χαστούκι έφαγε η Τουρκία και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Και αφού οι «πηγές» του Τουρκικού υπουργείου άμυνας έκαναν τη δουλειά που έπρεπε, όπως σημειώνεται από τους στρατιωτικούς αναλυτές, την σκυτάλη πήρε ο Χουλουσί Ακάρ αλλά και ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος.

Εντολές επεισοδίου…;

Οι δυο κορυφαίοι αξιωματούχοι της Τουρκίας, καταγγέλλουν διαρκώς τα lock on από τα «μπλε φτερά» ενώ ο Ερντογάν έχει φτάσει στο σημείο να απειλεί ευθέως λέγοντας ότι οι Έλληνες θα μετανιώσουν την επόμενη φορά.

Με ρητορική μίσους ομιλεί για το 1922 ενώ προκλητικά κάνει χρήση στοίχων από τραγούδι που ακούγονταν διαρκώς κατά την εισβολή στην Κύπρο.

Οι λέξεις «θα ρθούμε κάποια νύχτα ξαφνικά» ακούγονταν τότε που οι Τούρκοι είχαν πατήσει το πόδι τους στη μαρτυρική Μεγαλόνησο.

Όμως πέρα από τα παραπάνω όλες οι αναφορές από τους  Ακάρ και Ερντογάν είναι ευθείες απειλές ή και εντολές προς το ιπτάμενο προσωπικό της Τουρκίας, να κάνουν το επόμενο σοβαρό βήμα προκλήσεων.

Ήδη οι κινήσεις των προηγούμενων ημερών με τις μαζικές εισόδους αεροσκαφών, τις τουρκικές φρεγάτες σε πλήρη ετοιμότητα να απονηώσουν το ελικόπτερο για έρευνα και διάσωση- εφόσον υπάρξει απώλεια αεροσκάφους και πτώση του ιπταμένου στην θάλασσα- οι αερομαχίες η εναέρια προκλητική συμπεριφορά, δείχνουν τον σχεδιασμό των γειτόνων να βάλουν φωτιά στον ουρανό του Αιγαίου.

Προ ημερών είχαμε επισημάνει πως δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι η ένταση αυτή θυμίζει τις ημέρες πριν τη δολοφονική ενέργεια κατά του Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη. Και πώς να μην το λένε αυτό, όταν τα τουρκικά μαχητικά προσπαθούσαν να φτάσουν- και το έκαναν καταδιωκόμενα από Ελληνικά μαχητικά- κάτω από τα 10 ναυτικά μίλια από την Κρήτη.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο καλό θα ήταν οι Τούρκοι Αξιωματούχοι να κοιτάξουν την ένδεια της αεροπορίας τους πριν προχωρήσουν σε πάσης φύσεως λεονταρισμούς που πιθανά θα λάβουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Άλλωστε οι προ ολίγων ωρών εικόνες που αποδέσμευσε το τουρκικό υπουργείο άμυνας, με τους γκριζομάλληδες αεροπόρους- πλην του Τούρκου Α/ΓΕΑ- δείχνει ότι η Άγκυρα έχει επιστρατεύσει ανθρώπους με εμπειρία μεν αλλά με πολλά χρόνια στην πλάτη τους. Διότι οι μικρότεροι σε ηλικία βρίσκονται στην φυλακή ως «εχθροί» του Ερντογάν.

Παράλληλα οι διαθεσιμότητες των Τούρκων δείχνουν μια αιμορραγία διαρκείας την στιγμή που οι Τούρκοι ξέρουν την πραγματικότητα. Πως εφόσον ξεσπάσει φωτιά στο Αιγαίο θα ρθούν αντιμέτωποι με εκατοντάδες Ελληνικά F-16, τα νέα Rafale που ετοιμάζονται να εμφανιστούν επιχειρησιακά στο Αιγαίο και με ένα «kill» πολλά μίλια μακριά από τα τουρκικά αεροσκάφη, τα Mirage 2000-5 που κάθε μέρα ανεβάζουν ρυθμούς αλλά και τους γερόλυκους, τα F-4 Phantom που και υπάρχουν σε αριθμούς και είναι πλήρως επιχειρησιακά να κάνουν την αποστολή που πρέπει εφόσον απαιτηθεί.

Πηγή: hellasjournal.com

Μοιραστείτε το:
Tagged