Το Bullying του μαθητή στην Καθηγήτριά του, και οι «αστείοι» πειθαρχικοί κανόνες για μαθητές…

Επαγγελματική
Μοιραστείτε το:

Για το Bullying μαθητών σε εκπαιδευτικούς και μάλιστα μέσω του διαδικτύου, η στήλη έχει γράψει κατ’ επανάληψη, αλλά η κοινωνία, οι ενώσεις γονέων, οι συνδικαλιστικές ενώσεις εκπαιδευτικών και η πολιτεία απλώς ποιούν την νήσσα εδώ και μερικά χρόνια. Παρόλο δε που η παραβατικότητα και η ανεξέλεγκτη συμπεριφορά των μαθητών διαρκώς επιδεινώνεται τα τελευταία χρόνια, ήλθε ο αστείος και καταστροφικός για την παιδεία κος Γαβρόγλου, ναι αυτό το γερόντιο που συνεχίζει να κραυγάζει ακόμη, να διαλύσει και το πειθαρχικό έλεγχο των μαθητών εισάγωντας αστείες ποινές γι’ αυτούς ακόμη και για τις ποιό ακραίες μορφές παραβατικότητας εκ μέρους τους.

Δεν θα ασχοληθεί η στήλη με τις απουσίες των μαθητών και πως αυτές δεν καταγράφονται ή «σβήνονται» για να μην «πληγωθούν» τα παιδια και κυρίως μειωθούν οι μαθητές της τάξης, βάσανο μεγάλο για τους υποαπασχολούμενους εκπαιδευτικούς που όλα τα λειάνει και όλα τα φθείρει, αφού στον τομέα αυτό υπάρχουν ποιο ειδικοί και μάλιστα εκπαιδευτικοί οι οποίοι μόλις πρόσφατα τοποθετήθηκαν από την κυρία Κεραμέως  σε επιτροπές που συστάθηκαν για να προτείνουν τρόπους σωτηρίας στου εκπαιδευτικού συστήματος.

Μεγάλο θεμα γενικώς, αλλά όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα άρθρα μας, δεν αντιμετωπίζεται ευκαιριακά, ούτε με χαζοχαρόμενους εκπαιδευτικούς που θεωρούν ότι δεν τους αγγίζει το θέμα, -μέχρι βέβαια να τους πιάσουν το δικό τους κώλο-, Διευθυντές εκπαίδευσης και Περιφερειακούς σαν τον κο Κόπτση που φοβούνται «να σπάσουν αυγά» και κυρίως Διευθυντές σχολείων που κρύβονται πίσω από την «αγάπη του για τα παιδιά», αρνούμενοι να τιμωρήσουν παιδαγωγικο-πειθαρχικά τους παραβάτες μαθητές, στο όνομα της ειρήνης της σχολικής και μαθητικής ζωής.

Το θέμα δεν είναι τωρινό, βίντεο με τέτοιες καταστάσεις που γελοιοποιούν εκπαιδευτικούς και «προβάλουν» την αντικοινωνική παραβατικότητα των μαθητών υπάρχουν εκατοντάδες στο διαδίκτυο, αρρκεί κάποιος να μπορεί να εισέλθει στις κλειστές ομάδες επικοινωνίας στα κοινωνικά δίκτυα που συγκροτούν μαθητές και στις οποίες  δυστυχώς συμμετέχουν και εκπαιδευτικοί.

Οι τελευταίοι είναι αυτοί που από τον Σεπτέμβρη και μετά κάθε νέο σχολικό έτος σιγοψυθηρίζουν διαρκών το περίφημο «κάντε και καμία κατάληψη για να ξεκουραστούμε και λιγάκι…».

Το θέμα είναι τεράστιο και θα επανέλθουμε… Διαβάστε για το βίντεο της ημέρας και τις δηλώσεις των αρμοδίων γι’ αυτό.

Παρέμβαση της Κεραμέως για το bullying μαθητή σε καθηγήτρια

Το περιστατικό τραμπουκισμών κατά εκπαιδευτικού σε ΕΠΑΛ, προκειμένου να «σβηστεί» μια απουσία, προκάλεσε την αντίδραση της υπουργού Παιδείας

Bullying δεν υπάρχει μόνο μεταξύ των μαθητών, υπάρχει, δυστυχώς, και με θύματα τους εκπαιδευτικούς.

Χαρακτηριστική η περίπτωση που έγινε γνωστή μέσω Διαδικτύου, όπου αναρτήθηκε βίντεο με μαθητή να απειλεί με απίστευτες ύβρεις καθηγήτριά του, προκειμένου να του σβήσει μια απουσία. Αυτό το περιστατικό προκάλεσε την παρέμβαση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, η οποία χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του μαθητή «αδιανόητη» και τόνισε ότι η υπόθεση διερευνάται αρμοδίως.

Στο βίντεο καταγράφεται ένας μαθητής ΕΠΑΛ να επιτίθεται με αχαρακτήριστες εκφράσεις στην καθηγήτριά του, για να του σβήσει μία απουσία, ενώ ένας άλλος μαθητής κάνει χειρονομίες πίσω της. Ο μαθητής απειλεί την καθηγήτριά του, την ώρα που οι συμμαθητές του γελούν.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θεόδωρος Τσούχλος έκανε λόγο για «πολύ λυπηρό γεγονός», επισημαίνοντας ότι το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί επιθέσεις «όχι μόνο λεκτικές» εις βάρος εκπαιδευτικών. «Το ζήτημα είναι ευρύτερο και μας προβληματίζει πάρα πολύ, διότι θεωρούμε ότι απάδει της ελληνικής πραγματικότητας. Τέτοια γεγονότα δεν πρέπει να γίνονται» πρόσθεσε ο κ. Τσούχλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6», προσθέτοντας ότι «μπορεί να υπάρχουν και άλλα γεγονότα που δεν έχουν φτάσει στη δημοσιότητα». «Δεν είναι απλά και εύκολα τα πράγματα για τους εκπαιδευτικούς όπως πιστεύουν αρκετοί λόγω κοινωνικού αυτοματισμού» κατέληξε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ.

Οπως έγινε γνωστό πάντως, το περιστατικό είχε συμβεί τον Ιανουάριο του 2019 σε σχολείο στη δυτική Θεσσαλονίκη. Ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, είπε στον ΑΝΤ1 πως αν και το περιστατικό είναι περσινό το βίντεο βγήκε τώρα στη δημοσιότητα. Πρόκειται για περιστατικό που σημειώθηκε σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και ο μαθητής τιμωρήθηκε με αποβολή.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Κόπτσης, οι περιφερειακοί διευθυντές πληροφορήθηκαν για το περιστατικό από ιστοσελίδα. Στη συνέχεια επιβεβαιώσαν ότι το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβη πέρσι τον Ιανουάριο και οι ποινές έχουν επιβληθεί στο μαθητή.

«Το θέμα έχει λήξει», όπως είπε. Ωστόσο, «παρά το ότι έγινε πέρσι, επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις σε ένα σχολείο που νοσεί, από την πρώτη ώρα στείλαμε ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό και όλους τους αρμόδιους φορείς.», διαβεβαίωσε ο κ. Κόπτσης, συμπληρώνοντας «όπου μπορούμε να παρέμβουμε θα παρέμβουμε».

Σε ανάρτηση που έκανε η κυρία Κεραμέως στο Twitter ανέφερε ότι το υπουργείο στηρίζει τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για ένα σχολείο που τους αξίζει. Η ανάρτηση της κυρίας Κεραμέως έχει ως εξής: «Περιστατικά βίας κάθε μορφής δεν έχουν θέση στα σχολεία μας.

Το βίντεο που αναπαράγεται τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο και φέρεται να καταγράφει αδιανόητη συμπεριφορά μαθητή προς καθηγήτρια σχολείου για διαγραφή απουσίας διερευνάται ήδη αρμοδίως ώστε να ληφθούν τα ενδεδειγμένα μέτρα, εφόσον επιβεβαιωθεί η γνησιότητά του. Τέτοια περιστατικά δεν είναι (και δεν μπορεί να είναι) η εικόνα του σχολείου. Στηρίζουμε απαρέγκλιτα τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μας για το σχολείο που τους αξίζει». text Κάποιος να πει στους Κινέζους ότι το φάρμακο για τον κοροναϊό είναι φραπελιά με ελιά κορωνέικη

Πηγή: Protagon.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged

1 thought on “Το Bullying του μαθητή στην Καθηγήτριά του, και οι «αστείοι» πειθαρχικοί κανόνες για μαθητές…

Comments are closed.