Το «χρυσό» ριφιφί στο Ψυχικό – Γνωστός στην υψηλή κοινωνία ο δράστης – Προφυλακίστηκε – Αρνείται κάθε κατηγορία

Γεγονότα
Μοιραστείτε το:

Ποινική δίωξη για κλοπές κατ’ εξακολούθηση στο διαρρήκτη τράπεζας στο Χαλάνδρι

Ποινική δίωξη για διακεκριμένες κλοπές κατ΄εξακολούθηση, απείθεια και παράβαση του νόμου περί όπλων ασκήθηκε σε βάρος του 58χρονου συλληφθέντα για το ριφιφί σε τέσσερις θυρίδες σε υποκατάστημα τράπεζα του Χαλανδρίου, που διαπιστώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο. Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην ταυτοποίηση και σύλληψή του μετά την εύρεσης γενετικού υλικού σε θυρίδα.

Ο 58χρονος φέρεται να εντοπίστηκε μετά από έρευνα των θυρίδων από ειδικά κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών της Ελληνικής Αστυνομίας από την οποία προέκυψε ότι υπήρχε βιολογικό υλικό του, σε σημείο μίας από τις διερρηγμένες θυρίδες.

Στην εξιχνίαση της υπόθεσης διάρρηξης προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, μελετώντας βιντεοληπτικό υλικό, καθώς και το είδος και το περιεχόμενο των διερρηγμένων θυρίδων, όπου και βρήκαν γενετικό υλικό του 58χρονου δράστη σε θυρίδα, οδηγώντας στην ταυτοποίηση και σύλληψή του.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, σημαντικό ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης διαδραμάτισε και η εξειδικευμένη αυτοψία και διερεύνηση του χώρου των θυρίδων από ειδικά κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών της Ελληνικής Αστυνομίας στο πλαίσιο των οποίων εντοπίστηκε το βιολογικό υλικό του 58χρονου.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία, το κατάστημα και την θυρίδα που διατηρούσε ο κατηγορούμενος στο συγκεκριμένο τραπεζικό υποκατάστημα, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν: Κλειδί θυρίδας και ρολόι χειρός μεγάλης αξίας, δυο αναδιπλούμενα μαχαίρια, καθώς και πλήθος εγγράφων, αποδείξεων και παραστατικών τραπεζών.

Σημειώνεται ότι ο 58χρονος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν, μεταξύ άλλων, για αδικήματα όπως κλοπές, απάτες, υπεξαίρεση, καθώς και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε απάτες με υπολογιστές.

Οι επίμαχες θυρίδες ανήκαν σε τέσσερις γυναίκες, σύμφωνα με τις καταγγελίες των οποίων κλάπηκαν μετρητά που συνολικά υπερβαίνουν τις 150 χιλιάδες ευρώ αλλά και μεγάλης αξίας κοσμήματα και χρυσές λίρες.

Τι υποστήριξε στην απολογία του ο 58χρονος – «Τρίτο πρόσωπο μετέφερε το DNA μου»

Αρνείται κατηγορηματικά ότι έχει έρθει σε άμεση επαφή με το εσωτερικό της θυρίδας όπου εντοπίστηκε γενετικό του υλικό ο 58χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος μετά την απολογία του προφυλακίστηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Ο κατηγορούμενος στο πολυσέλιδο απολογητικό του υπόμνημα φέρεται να επέμεινε πως το μόνο στοιχείο στο οποίο στηρίχτηκε το εις βάρος του κατηγορητήριο είναι η ταυτοποίηση βιολογικού του υλικού σε μεικτό δείγμα ενός πλαστικού κουτιού «που -θεωρητικά- βρέθηκε χωρίς όμως να κατασχεθεί σε τραπεζική θυρίδα», ενώ στο ίδιο υποκατάστημα η οικογένειά του διατηρεί επίσης μία τραπεζική θυρίδα, στην οποία έχει νόμιμη πρόσβαση.

«Σας δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έχω έρθει σε άμεση επαφή με το εσωτερικό της θυρίδας με αριθμό (…). Μόνη εύλογη εξήγηση της ανεύρεσης του βιολογικού υλικού στο συγκεκριμένο σημείο, και μάλιστα αναμεμιγμένο με βιολογικό υλικό τουλάχιστον άλλων δύο ατόμων, είναι διά τρίτου προσώπου μεταφορά αυτού από το σημείο όπου πρωτογενώς εναποτέθηκε από εμένα», υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες, εξηγώντας τους πιθανούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να γίνει μεταφορά γενετικού υλικού.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να επέμεινε ότι το μεικτό δείγμα DNA δεν εναποτέθηκε πρωτογενώς από εκείνον, αλλά μεταφέρθηκε διά τρίτου προσώπου: «Είναι αυτονόητο ότι στο χώρο του θησαυροφυλακίου ερχόμαστε άπαντες σε άμεση σωματική επαφή με κοινές επιφάνειες, όπως η πόρτα εισόδου του θησαυροφυλακίου, τα κοινόχρηστα καθίσματα και το κοινό στο τραπέζι όπου εναποτίθενται τα κουτιά και το περιεχόμενο των θυρίδων. Ειδικά, δε, η επίμαχη θυρίδα βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο τραπέζι και τα καθίσματα όπου κάθονται οι μισθωτές. Πρέπει να αναφερθεί ότι σε περιβάλλον προστατευμένο από καιρικές συνθήκες, υγρασία κ.λπ., όπως ακριβώς ο κλειστός χώρος του θησαυροφυλακίου, το βιολογικό υλικό διατηρείται αναλλοίωτο για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμα και για χρόνια», φέρεται να υποστήριξε ο κατηγορούμενος, τονίζοντας ότι για το ζήτημα αυτό έχει απευθυνθεί σε τεχνικό σύμβουλο-γενετιστή, ο οποίος θα προβεί σε έλεγχο και ανάλυση της κατάστασης.

Τι υποστήριξε ο 58χρονος κατηγορούμενος για το ριφιφί στις θυρίδες

Κατά τον κατηγορούμενο η μισθώτρια της συγκεκριμένη θυρίδας, βιολογικό υλικό της οποίας εμπεριέχεται στο μίγμα που βρέθηκε από τους αστυνομικούς, είναι αυτή που κατά πάσα πιθανότητα μετέφερε ακουσίως το βιολογικό υλικό από κάποια «κοινή» επιφάνεια επαφής, όπως για παράδειγμα το τραπέζι, στο σημείο που τελικά βρέθηκε το μείγμα DNA και όπου εκείνος δεν είχε πρόσβαση και επαφή. Μάλιστα, κατά τον κατηγορούμενο, ο ισχυρισμός του επιβεβαιώνεται «από την ύπαρξη γενετικού υλικού τρίτου προσώπου, που επιβεβαιώνει περαιτέρω ότι το ανευρεθέν μείγμα προέρχεται εκ μεταφοράς και δεν προήλθε εκ πρωτογενούς επαφής».

Σύμφωνα, με όσα φέρεται να ισχυρίστηκε, «το δείγμα συνελέγη από εσωτερικό σημείο ενός πλαστικού κουτιού, με το οποίο σπάνια θα έρθει σε επαφή κάποιος κατά τη χρήση του κουτιού ή κατά τη μεταφορά του εντός και εκτός της τραπεζικής θυρίδας, καθώς πρόκειται για «τυφλό», δυσπρόσιτο, μη λειτουργικό (εσωτερική ακμή). Ακριβώς επειδή πρόκειται για το συγκεκριμένο δυσπρόσιτο σημείο, εκμηδενίζονται οι πιθανότητες να έχουν έρθει σε άμεση πρωτογενή επαφή τρία διαφορετικά πρόσωπα σε τρεις διαφορετικούς χρόνους», φέρεται να είπε στον ανακριτή, συμπληρώνοντας: «Εξάλλου στις χειρολαβές το επίμαχο κουτιού, ήτοι στο μοναδικό σημείο με το οποίο έρχεται κάποιος αναγκαστικά σε άμεση επαφή προκειμένου να το εξάγει και να το εισάγει στην θυρίδα, βρέθηκε μείγμα βιολογικού υλικού της μισθώτριας και τρίτου ταυτοποιεί του προσώπου, αλλά όχι δικό μου».

Κατά τον κατηγορούμενο, ο παραπάνω συλλογισμός οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η ιδιοκτήτρια της θυρίδας μετάφερε το βιολογικό υλικό των άλλων δυο ατόμων, ενώ χαρακτηρίζει «αξιοσημείωτο γεγονός» τη μη ύπαρξη βιολογικού του υλικού σε καμία από τις άλλες τρεις παραβιασμένες θυρίδες.

Ο 58χρονος στάθηκε και στον τρόπο με τον οποίο φέρεται να έχουν παραβιαστεί οι θυρίδες, με «ενισχυμένο κατσαβίδι με επανειλημμένες κρούσεις και ταυτόχρονη χρήση εργαλείου τύπου σφυριού». Φέρεται να υποστήριξε ότι: «είναι προφανώς αδύνατον οι αναφερόμενες ενέργειες του δράστη για την παραβίαση των θυρίδων, να έλαβαν χώρα εντός του ωραρίου λειτουργίας της τράπεζας, και να μην έγιναν αντιληπτές από το προσωπικό της. Τα παραπάνω οδηγούν σε εντελώς διαφορετικά συμπεράσματα σε σύγκριση με αυτά που έχουν αποτυπωθεί στην δικογραφία, τα οποία πρέπει να διερευνηθούν».

Ο ίδιος φέρεται να επισημαίνει ότι το επίμαχο κουτί στο οποίο βρέθηκε το γενετικό του υλικό, δεν περιλαμβάνεται στα πειστήρια της δικογραφίας, «με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η αποτελεσματική άσκηση των υπερασπιστικών του δικαιωμάτων».

Τι είπε για καπέλο, γάντια και μάσκα

Σε ό,τι αφορά το καπέλο, τα γάντια και τη μάσκα που φορούσε όταν επισκεπτόταν την τράπεζα, ο 58χρονος αρνείται ότι προσπαθούσε να αποκρύψει τα χαρακτηριστικά του. «Το επιχείρημα αυτό είναι εντελώς αβάσιμο αφού αφενός μεν καταγράφεται η είσοδος στο χώρο του θησαυροφυλακίου κατόπιν επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας, αφετέρου την επίμαχη περίοδο δηλαδή τέλη Οκτωβρίου 2021 η χρήση χειρουργικής μάσκας και η λήψη αυξημένων μέτρων προστασίας σε χώρους διαρκούς προσέλευσης κοινού ήταν υποχρεωτική και επιβεβλημένη στο πλαίσιο των μέτρων της πολιτείας για την αποφυγή διάδοσης του ιού COVID-19».

Για την τσάντα φορητού υπολογιστή που θεωρήθηκε «ύποπτη» από την αστυνομία για τη μεταφορά της λείας, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι: «Το επιχείρημα αυτό είναι έωλο, διότι αφενός είναι συνήθης η χρήση θήκης ή σακιδίου, αφετέρου είναι αδύνατον ο τεράστιος όγκος των αφαιρεθέντων αντικειμένων από τις θυρίδες να χωρούσε σε μία θήκη λάπτοπ με περιορισμένη χωρητικότητα, ενώ σίγουρα μεταφορά των αντικειμένων αυτόν δεν θα περνούσε απαρατήρητη».

Ο 58χρονος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ότι, σύμφωνα με κατάθεση αστυνομικού, είχε τεθεί υπό παρακολούθηση: «Υπήρξα στόχος παρακολούθησης από την αστυνομία με απολύτως αρνητικό αποτέλεσμα, καθώς το μόνο που διαπίστωσαν οι αστυνομικοί ήταν η καθημερινή μετάβασή μου από την μόνιμη κατοικία μου στη Βάρη προς το κομμωτήριο της συζύγου μου στο Χαλάνδρι και προς λοιπές επαγγελματικές υποχρεώσεις. Δεν διαπιστώθηκε τίποτα άλλο, ούτε ύποπτα ραντεβού, ούτε ύποπτες επαφές, ούτε παράλογα έξοδα, ούτε προσπάθεια απόκρυψης ή αποθήκευση αντικειμένων, ούτε φυσικά προσπάθεια διαφυγής μου ή προπαρασκευή αυτής».

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος, εκτός από τον ορισμό τεχνικού συμβούλου-γενετιστή, έχει υποβάλει και αίτημα να κληθεί ο συγκεκριμένος αστυνομικός για να του υποβληθεί σειρά ερωτημάτων για την έρευνα της αστυνομίας.

——————–

Εξιχνιάστηκε το «χρυσό» ριφιφί στο Ψυχικό – Είχαν αδειάσει θυρίδες

Ένα μυστήριο μηνών, το ριφιφί σε θυρίδες τράπεζας στο Ψυχικό, βρήκε τη λύση του. Έχει ήδη συλληφθεί ένας 58χρονος Έλληνας, γνωστός στους κοσμικούς κύκλους καθώς είναι σύζυγος γνωστής αισθητικού, ο οποίος, όπως πρώτο σας είχε ενημερώσει το newsit.gr, είχε νοικιάσει θυρίδα στην ίδια τράπεζα προκειμένου εκεί να κρύψει τα κλοπιμαία και να τα “βγάζει” λίγα λίγα!

Οι αρχές έφτασαν στη σύλληψή του μέσα από τα βίντεο των επισκέψεων στην τράπεζα στο Ψυχικό και από τον πιθανό χρόνο του ριφιφί. Στο σημείο της διάρρηξης βρέθηκε και το DNA του, γεγονός που τον πρόδωσε και οδήγησε αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής να του περάσουν σήμερα (24.03.2021) χειροπέδες για τη διάπραξη τεσσάρων διαρρήξεων και μίας απόπειρας διάρρηξης σε θυρίδες.

Το ριφιφί σε γνωστή τράπεζα στο Ψυχικό είχε αποκαλυφθεί τον περασμένο Νοέμβριο, όταν μια από τις ιδιοκτήτριες των θυρίδων που είχαν “ανοιχτεί” βρέθηκε αντιμέτωπη με την κλοπή μαμούθ. 

Ο 58χρονος που έχει συλληφθεί αλλά δεν έχει ομολογήσει, είχε νοικιάσει, νόμιμα και με τα στοιχεία του, μια θυρίδα, στην ίδια τράπεζα. Σκοπός του ήταν να βάλει εκεί τα κλοπιμαία και μετά σε κάθε του επίσκεψη να “βγάζει” τα κοσμήματα χωρίς κανείς να τον καταλάβει και να αντιληφθεί το παραμικρό.

Όταν οι έρευνες κατέληξαν στο πρόσωπό του, ελέγχθηκε και η δική του θυρίδα, ενώ σε μια από εκείνες που είχαν διαρρηχθεί, βρέθηκε το DNA του… Ο 58χρονος, που είχε απασχολήσει τις αρχές και στο παρελθόν για κλοπές και διαρρήξεις, δεν αποκλείεται να είχε συνεργό και πληροφόρηση εκ των έσω, αφού τώρα ερευνάται πως γνώριζε ποιες θυρίδες να διαρρήξει και τι περιείχαν αυτές.

Πως εξιχνιάστηκε το ριφιφί με λεία 5 εκατ. ευρώ

Το μεγάλο ριφιφί στην τράπεζα στο Ψυχικό είχε αποκαλυφθεί τον περασμένο Νοέμβριο. Αποκαλύφθηκε όταν μια από τις ιδιοκτήτριες θυρίδων διαπίστωσε ότι την είχαν κλέψει.

Οι πολύμηνες έρευνες με ανάλυση των δεδομένων και συνδυαστική μελέτη των όσων είχαν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας, της επισκεψιμότητας της τράπεζας, του είδους και του περιεχομένου των διερρηγμένων θυρίδων και του πιθανού χρόνου διάπραξης των κλοπών, οδήγησαν στη σημερινή (24.03.2021) εξέλιξη.

Σημαντικό ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης διαδραμάτισε και η εξειδικευμένη αυτοψία και διερεύνηση του χώρου των θυρίδων από ειδικά κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών της Ελληνικής Αστυνομίας. Σε μια από τις θυρίδες που είχαν διαρρηχθεί, βρέθηκε DNA του 58χρονου, ο οποίος είναι σεσημασμένος για κλοπές και διαρρήξεις και μοιραία οι αρχές έφτασαν στην ταυτοποίησή του.  

Έρευνες έγιναν και στο κέντρο αισθητικής που διατηρεί η σύζυγος του 58χρονου στο Χαλάνδρι

Από τη στιγμή που βρέθηκε και ταυτοποιήθηκε το DNA του, οι εξελίξεις πήραν το… δρόμο τους.

Στις έρευνες στο σπίτι, το μαγαζί και στη θυρίδα που διατηρούσε στο ίδιο υποκατάστημα της τράπεζας που είχε κλέψει, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • κλειδί θυρίδας και ρολόι χειρός μεγάλης αξίας,
  • κινητό τηλέφωνο,
  • 2 αναδιπλούμενα μαχαίρια και 7 κατσαβίδια, καθώς και
  • 680 ευρώ, πλήθος εγγράφων, αποδείξεων και παραστατικών τραπεζών,

Ο 58χρονος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν, μεταξύ άλλων για αδικήματα όπως κλοπές, απάτες, υπεξαίρεση, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε απάτες με υπολογιστές.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και απείθεια οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

—————–

Συνελήφθη ο Βασίλης Γκουρούσης, σύζυγος της Τέτας Καμπουρέλη

Εξιχνιάστηκε το «χρυσό» ριφιφί σε τραπεζικές θυρίδες στο Χαλάνδρι, που θύμιζε τη σειρά… La Casa De Papel – Συνελήφθη ο Βασίλης Γκουρούσης, σύζυγος της γνωστής τηλεπερσόνας, Τέτας Καμπουρέλη.

Ένας 58χρονος Έλληνας, σεσημασμένος για κλοπές και απάτες, συνελήφθη σήμερα για τη μεγάλη διάρρηξη θυρίδων που σημειώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο σε τράπεζα του Χαλανδρίου.

Ο συλληφθείς είναι ο 58χρονος Βασίλης Γκουρούσης, σύζυγος της Τέτας Καμπουρέλη.

————-

Κακουργήματα σε βάρος του συζύγου της τηλεπερσόνας για το ριφιφί στο Ψυχικό – Θα απολογηθεί την Παρασκευή

Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για διακεκριμένες κλοπές, κατ’ εξακολούθηση, απείθεια και παράβαση του νόμου περί όπλων από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη βρίσκεται ο 58χρονος θεατρικός επιχειρηματίας και σύζυγος γνωστής τηλεπερσόνας που συνελήφθη για παραβίαση των τεσσάρων θυρίδων από τράπεζα του Ψυχικού τον περασμένο Νοέμβριο.

Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για διακεκριμένες κλοπές, κατ’ εξακολούθηση, απείθεια και παράβαση του νόμου περί όπλων από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Προθεσμία για την Παρασκευή ζήτησε και πήρε από τον ανακριτή ο 58χρονος. 

Σημειώνεται, ότι ο 58χρονος συνελήφθη σήμερα σε περιοχή της Αττικής από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ φέρεται να αρνείται τις κατηγορίες παρά την εύρεση γενετικού του υλικού σε μια εκ των θυρίδων, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Πώς έφτασαν στη σύλληψή του

Οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη του μετά τον εντοπισμό βιολογικού υλικού (D.N.A.) του 58χρονου σε σημείο διερρηγμένης θυρίδας.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο πολύμηνων ερευνών και ανάλυσης των συλλεχθέντων ερευνητικών δεδομένων, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας προχώρησαν στην συνδυαστική μελέτη του βιντεοληπτικού υλικού, της επισκεψιμότητας της τράπεζας, του είδους και του περιεχομένου των διερρηγμένων θυρίδων και του πιθανού χρόνου διάπραξης των κλοπών και προχώρησαν στην ταυτοποίηση και τη σύλληψη του 58χρονου.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία, κατάστημα και σε θυρίδα που διατηρούσε στο συγκεκριμένο τραπεζικό υποκατάστημα βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • κλειδί θυρίδας και ρολόι χειρός μεγάλης αξίας,
  • κινητό τηλέφωνο,
  • (2) αναδιπλούμενα μαχαίρια και
  • (7) κατσαβίδια, καθώς και
  • (680) ευρώ, πλήθος εγγράφων, αποδείξεων και παραστατικών τραπεζών.

Σεσημασμένος ο 58χρονος

Ο 58χρονος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν, μεταξύ άλλων για αδικήματα όπως κλοπές, απάτες, υπεξαίρεση, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε απάτες με υπολογιστές.

Ο συλληφθείς με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για διακεκριμένες κλοπές και απείθεια οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Σε ποιες κυρίες ανήκουν οι θυρίδες

Σύμφωνα με πληροφορίες, του Star τέσσερις κυρίες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια είναι οι κάτοχοι των θυρίδων στις οποίες έγινε η ληστεία.

  • Η πρώτη θυρίδα ανήκει σε σύζυγο επιχειρηματία με τα αρχικά Κ.Α. και είχε μέσα μετρητά και κοσμήματα συνολικής αξίας 1.100.000 ευρώ.
  • Η δεύτερη θυρίδα ανήκει επίσης σε σύζυγο επιχειρηματία με τα αρχικά Κ.Τ. Τα μετρητά και τα κοσμήματα που είχε τοποθετήσει υπολογίζεται ότι είναι 1.500.000 ευρώ.
  • Η τρίτη θυρίδα ανήκει σε γυναίκα επιχειρηματία και είχε βάλει στη θυρίδα 1 εκατομμύριο ευρώ, καθώς και κοσμήματα.
  • Η τέταρτη θυρίδα ανήκει και αυτή σε γυναίκα επιχειρηματία με τα αρχικά Μ.Γ. Μέσα στη θυρίδα είχε 43.000 ευρώ και κοσμήματα μεγάλης αξίας.

Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή η ΕΛ.ΑΣ. είχε βάλει στο «μικροσκόπιο» της έρευνας ιδιοκτήτες άλλων θυρίδων.

—————–

Ριφιφί – Ψυχικό: Πως η ΕΛΑΣ έφτασε στα ίχνη του 58χρονου για την κλοπή των τεσσάρων θυρίδων

Το παρασκήνιο των ερευνών της ΕΛΑΣ στο θρίλερ της κλοπής του θησαυροφυλακίου.

Το βαρύ ποινικό μητρώο του, η προσπάθεια απόκρυψης των χαρακτηριστικών του κι ορισμένες άλλες ύποπτες κινήσεις εντός της τράπεζας, οι επισκέψεις του στο θησαυροφυλάκιο και το κρίσιμο χρονικό διάστημα τον περασμένο Αύγουστο, οδήγησαν την ΕΛ.ΑΣ. στην σύλληψη του 58χρονου συζύγου γνωστής αισθητικού για την μυθιστορηματική κλοπή τεσσάρων θυρίδων –με λεία περίπου 5.000.000 ευρω- Τράπεζας στο Χαλάνδρι, που διαπιστώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο 58χρονος είχε αποκτήσει προ τριετίας θυρίδα που ήταν γειτονική σε εκείνες που διαρρήχθηκαν και φαίνεται ότι στόχευσε τα συγκεκριμένα τέσσερα τραπεζικά «συρτάρια» με χρήματα και τιμαλφή λόγω του μεγέθους τους.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο δράστης δεν είχε αντικλείδι και προχώρησε στην διάρρηξη των θυρίδων με εργαλεία και χειρουργικές παρεμβάσεις στις κλειδαριές. Κι αυτό σε μία ή δυο επισκέψεις του στο εν λόγω τραπεζικό κατάστημα το περασμένο καλοκαίρι.

Συνολικά φέρεται εντός του 2020 να είχε πραγματοποιήσει τουλάχιστον 5-6 επισκέψεις στο θησαυροφυλάκιο της τράπεζας στο Χαλάνδρι, ενώ φαίνεται να επισκέφθηκε τον εν λόγω χώρο και μετά την διαπίστωση της διάρρηξης και την αρχική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Πριν από ένα 24ωρο ο 58χρονος που είχε κατηγορηθεί για κλοπές, υπεξαιρέσεις κι απάτες, κλήθηκε να δώσει δείγμα DNA που ταυτοποιήθηκε με γενετικό υλικό που είχε ήδη ανιχνευθεί σε μία από τις διαρρηγμένες θυρίδες.

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. είχαν μπει περίπου 300 κάτοχοι θυρίδων του εν λόγω θησαυροφυλακίου και η έρευνα είχε εστιασθεί σε άτομα με περίεργη συμπεριφορά ή που είχαν διαπράξει παλαιότερα κι άλλα αδικήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα είχε εστιασθεί και σε συγγενή άλλου ατόμου που είχε απασχολήσει προ επταετίας την επικαιρότητα, χωρίς ωστόσο να διακριβωθεί οτιδήποτε.

Ο 58χρονος που είχε εμπλακεί παλιότερα σε υποθέσεις με πλαστογραφίες αδειών αυτοκινήτων, αλλά και για ηλεκτρονικά παιγνίδια με πειραγμένο λογισμικό, αρνείται κάθε κατηγορία.

Πηγή: in.gr /newsit.gr /newsbomb.gr /dikastiko.gr /iefimerida.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged