Το Μετρό σε νέες διαδρομές…. της Δυτικής Αθήνας και όχι μόνο…

Αττική
Μοιραστείτε το:

Μεγαλώνει το Μετρό αλλάζουν τα κυκλοφοριακά δεδομένα σε δεκάδες δήμους

Μείωση της κυκλοφορίας των οχημάτων Ι.Χ. κατά 23.000 ημερησίως, με 115 χιλ. πολίτες να εξυπηρετούνται στη ζώνη επιρροής των σταθμών του Μετρό υπολογίζουν ότι θα φέρει επέκταση του Μετρό Πειραιά στους σταθμούς Αγίας Βαρβάρας, Κορυδαλλού και Νίκαιας που θα παραδοθούν σύμφωνα με δηλώσεις του Γενικού Γραμματέας Υποδομών κ. Γιώργου Καραγιάννη.

Αμέσως μετά το πολύ σε ένα χρόνο προβλέπεται και η παράδοση των υπολοίπων σταθμών, Μανιάτικα, Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρο.

Η λειτουργία αυτή συνδέει ουσιαστικά δεκάδες δήμους μεταξύ τους της Ανατολικής και της Δυτικής Αττικής που θα επηρεάσει σημαντικά και τα εσωτερικά τους συστήματα κυκλοφορίας και αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία αναμόρφωσης καθώς θα μειωθούν κατά πολύ οι μετακινήσεις εντός των δήμων και θα αυξηθούν οι ανάγκες σε δίκτυα δημοτικής συγκοινωνίας και ποδηλάτων.

Εντωμεταξύ μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ ξεμπλοκάρει και η γραμμή – 4 του Μετρό, η λεγόμενη U, που θα συνδέει την Πετρούπολη με την Λυκόβρυση, ακολουθώντας την διαδρομή Πετρούπολη – Περισσός – Γαλάτσι – Κυψέλη – Ακαδημία – Ευαγγελισμός – Καισαριανή – Ζωγράφου – Γουδή – Λεωφόρος Κηφισίας – Μαρούσι – Πεύκη – Εθνική Οδός, με τον κλάδο Ευαγγελισμός – Άνω Ηλιούπολη. Το έργο υπολογίζεται να ολοκληρωθεί το 2030 αλλά και αυτό σταδιακά θα συνδέει δήμους.

Το πρώτο στάδιο καλύπτει τη διαδρομή από το Άλσος Βεΐκου έως το Γουδή

Με την νέα γραμμή δεν θα υπάρχει κανένας απολύτως λόγος οι κάτοικοι των περισσότερων δήμων να πάρουν το αυτοκίνητό τους αν δεν μεταφέρουν βαριά φορτία. Αυτό σημαίνει δυνατότητα τεράστιας μείωσης των απαιτήσεων και σε θέσεις στάθμευσης σε κεντρικά σημεία και σίγουρα γύρω από τους σταθμούς μετεπιβίβασης. Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται καλή προετοιμασία υποδομών, καλά Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και καλή προετοιμασία του κόσμου για να αποκτήσει τις σωστές συνήθειες πριν την έναρξη λειτουργίας των σταθμών.

Και μην ξεχνάμε ότι αναπτύσσεται ραγδαία και η ηλεκτροκίνηση των ποδηλάτων αλλά και μετά τον κορονοϊό και η συνήθεια των πολιτών για περισσότερο περπάτημα.

Πηγή: michanikos.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged