Το μεγαλύτερο Άλσος της Δυτικής Αθήνας. το «Μπαρουτάδικο» αναμορφώνεται – Επαναλειτουργεί η τεχνητή λίμνη του

Uncategorized
Μοιραστείτε το:
Το μεγαλύτερο Άλσος της Δυτικής Αθήνας. το «Μπαρουτάδικο» αναμορφώνεται – Επαναλειτουργεί η τεχνητή λίμνη του

Το «Μπαρουτάδικο», το μεγαλύτερο αστικό άλσος της Αττικής, που ο δήμος Αιγάλεω κατάφερε να το διατηρήσει και να το προστατέψει από την τσιμεντοποίηση, αναμορφώνεται μέσα από το πρόγραμμα ανάπλασής του που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ανάμεσα στα σημεία που ανανεώνονται αι αλλάζουν μορφή, μέσα από αυτές τις δράσεις είναι και το υδάτινο στοιχείο που κάνει πλέον αισθητή τη παρουσία του. Οι επισκέπτες του αντικρίζουν πλέον μια ιδιαίτερη και πολύ ευχάριστη εικόνα, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η επαναλειτουργία της τεχνητής λίμνης. Η λίμνη έχει γεμίσει νερό και εκτός από τον καταρράκτη έχουν προστεθεί και πίδακες. Ο καθαρισμός της θα στηρίζεται κυρίως με φυσικές διεργασίες (ειδικά βακτήρια, βιολογικό φίλτρο κ.λπ.) και ο έλεγχος κουνουπιών θα γίνεται με ειδικό σκεύασμα, χωρίς τοξικές χημικές ουσίες, με βάση τη σιλικόνη. Προβλέπεται ειδικός φωτισμός και σε πρώτη φάση τοποθέτηση υδρόβιων και υδροχαρών φυτών, όπως νούφαρα, ίριδες, κάλες κ.λπ.

Η αναγεννημένη τεχνητή λίμνη του Άλσους «Μπαρουτάδικο»

Ήδη ο συγκεκριμένος χώρος έχει γίνει το αγαπημένο σημείο για τους περιπατητές και επισκέπτες του Άλσους, αναμένεται δε να αυξηθεί με την παρουσία οικογενειών και παιδιών, μόλις η λίμνη λάβει την τελική λειτουργική μορφή της. Να σημειωθεί ότι οι εργασίες ανάπλασης του Άλσους «Μπαρουτάδικο», που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής, συνεχίζονται, δίνοντας πλέον νέα μορφή σ’ αυτό, με χωμάτινους δρόμους περιπάτου, περιποίηση των δένδρων και φυτών που βρίσκονται σ’ αυτό, τοποθέτηση νέων σημείων ξεκούρασης των επισκεπτών του, κλπ. χωρίς τη τσιμεντοποίηση των άλλων χώρων πρασίνου (Άλση) των δήμων της δυτικής Αθήνας, που έχουν αλλοιώσει τον χαρακτήρα τους.

«Μπαρουτάδικο», το μεγαλύτερο Άλσος της Δυτικής Αθήνας (Αιγάλεω)

Με την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης, το Vukentra.gr θα παρουσιάσει την ολοκληρωμένη νέα εικόνα του, μέσα από βίντεο που θα δημιουργηθεί με όλα τα σύγχρονα μέσα (Drones, κλπ), καθώς και τον ολοκληρωμένο οδηγό για όσους επιθυμούν να το επισκεφτούν.

Δημ-άρχης

Vukentra.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged