Το Εθνικό Χρέος που παρέδωσαν οι Έλληνες Πρωθυπουργοί – ΓΑΠ, Καραμανλής και Τσίπρας

Δημοσιονομικά
Μοιραστείτε το:

Oι Ελληνες πρωθυπουργοί που εκτόξευσαν το χρέος στα 11.401.495.000.000 δραχμές

Τα τελευταία σαράντα χρόνια ψηφίζαμε, έως τώρα, και εκλέγαμε κυβερνήσεις για να αυξήσουν το χρέος από 500 εκατ. ευρώ το 1976 στα  340 δις. ευρώ το 2018 και, με «οικονομική» πολιτική Χότζα, παρέδιδαν και παρελάμβαναν  10 φορές «καμένη γη»

Με την ίδια «οικονομική» πολιτική και την ίδια προεκλογική τακτική να επαναλαμβάνεται επί σαράντα χρόνια, σε ένα μήνα ή το πολύ σε τέσσερις μήνες η νέα κυβέρνηση που θα προέλθει από τις επικείμενες εθνικές εκλογές θα παραλάβει από την άλλη την 11η «καμένη γη», ένα δημόσιο χρέος πάνω 340 δις. ευρώ, μιαν οικονομία καθημαγμένη, τα ελληνικά νοικοκυριά λεηλατημένα από τα μέτρα λιτότητας και τον φορομπηχτισμό και με σπατάλες να σπάνε ρεκόρ όλων εποχών. Και για να «χρυσώσει το χάπι» και η σημερινή «πρώτη αριστερά» κυβέρνηση, εφαρμόζει την ίδια προεκλογική τακτική όλων σχεδόν των προηγούμενων τα τελευταία σαράντα, δηλαδή να κάνουν παροχές – ψίχουλα για να κρατήσει την πιο «αλμυρή καρέκλα» στην Ευρώπη, όπως προκύπτει από τον παρατιθέμενο πίνακα ντροπής και αγανάκτησης!

EVAAFOT_YMHT_TSIPRAS1622.jpg

‘Ετσι, ένδεκα κυβερνήσεις με τους αντίστοιχους πρωθυπουργούς παρελάμβαναν από τους άλλους ή από τον εαυτό τους «καμένη» και φέσωσαν έως τώρα τα ελληνικά νοικοκυριά με πάνω από 340 δις. ευρώ ή … 11.401.495.000.000 δραχμές, ως εξής:

  • Η «Πρώτη Καμένη Γη» στην οικονομία παρελήφθη από τον Ανδρέα Παπανδρέουκαι μετά τις εκλογές της 18ης Οκτωβρίου 1981 ως αποτέλεσμα της πρώτης μείζονος εγκατάλειψης της δημοσιονομικής σωφροσύνης.
  • Η «Δεύτερη Καμένη Γη» διαπιστώθηκε στις 13 Οκτωβρίου 1985, λίγο μετά τις γνωστές εκλογές με σύνθημα « Για ακόμα καλύτερες μέρες!», όταν η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναγκάστηκε, υπό την πίεση της ΕΟΚ και την ανάγκη λήψης της δεύτερης δόσης του κοινοτικού δανείου, να εξαγγείλει το πιο σκληρό πακέτο μέτρων λιτότητας.
  • Η «Τρίτη Καμένη Γη» σηματοδοτήθηκε το 1989 από τη γνωστή πρωθυπουργική ιαχή στο Περιστέρι «Τσοβόλα δώστα όλα» και χαρακτηρίσθηκε από την περίοδο οικονομικής αστάθειας και λεηλασία της οικονομίας.
  • Η «Τέταρτη Καμένη Γη» επιβεβαιώθηκε από τη φοροεισπρακτική καταιγίδα στις 3 Αυγούστου 1992 και την εφαρμογή νέου σταθεροποιητικού προγράμματος, με το οποίο η τότε κυβέρνηση πήρε πίσω και πολλαπλάσια όσα είχαν δώσει η προηγούμενες με το σταγονόμετρο!
  • Η «Πέμπτη Καμένη Γη» διαπιστώθηκε από την Eurostat αρχικά το 2003 και το Μάρτιο του 2004 και την αναθεώρηση πολύ προς τα πάνω βασικών μακροοικονομικών μεγεθών και ιδιαίτερα των ελλειμμάτων και του δημόσιου χρέους, τα οποία μεφανιζονταν ωραιοποιημένα με την περιβόητη «Δημιουργική Λογιστική»!
  • Η «Έκτη Καμένη Γη» επισημοποιήθηκε πανηγυρικά με τη φοροεισπρακτική καταιγίδα του Σεπτεμβρίου του 2008, με το ΠΑΣΟΚ να υποστηρίζει ότι «Λεφτά Υπάρχουν!» και κατακάηκε από τη δεινή διεθνή οικονομική κρίση που σάρωνε τα πάντα στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
  • Η «Έβδομη Καμένη Γη» σηματοδοτήθηκε με την ένταξη της χώρας μας στο Πρώτο επαχθές Μνημόνιο το 2010, επειδή το χρέος 129,7% του ΑΕΠ δεν ήταν … «βιώσιμο» και είναι τώρα (181,1% του ΑΕΠ).
  • Η «Όγδοη Καμένη Γη» επισημοποιήθηκε με την υπογραφή το 2012 του «Δεύτερου επαχθούς» Μνημονίου, όταν συνοδεύθηκε από τη μεγαλύτερη λεηλασία της ιδιωτικής περιουσίας με το «κούρεμα» 177 δις. ευρώ, από το οποίο πήγαν σε μείωση του δημόσιου χρέους μόνο 51 δις. ευρώ (τα άλλα τα «έφαγαν» ιθ τράπεζες και οι ζημιογόνες δημόσιες επιχειρήσεις!!!)
  • Η «Ένατη Καμένη Γη» παρελήφθη τον Ιανουάριο του 2015 από τον Αλέξη Τσίπρα, η οποία στη συνέχεια «κατακάηκε» με τους γνωστούς «λεονταρισμούς» και τη βαρουφάκειο «Δημιουργική Ασάφεια»
  • Η «Δέκατη Καμένη Γη» παρελήφθη από τον Τσίπρα από τον … εαυτόν του και προέκυψε με εντυπωσιακά περιπετειώδη τρόπο με την υπογραφή (αντί κατάργησης των προηγούμενων!) τον Αύγουστο του 2015 του Τρίτου επονείδιστου Μνημονίου.
  • Η ¨Ενδέκατη Καμένη Γη» θα παραληφθεί σε ένα ή το πολύ τέσσερις μήνες με ένα ρεκόρ χρέους … πάνω από 180% του ΑΕΠ ή πάνω από 340 δις. ευρώ, ενώ όταν εντάχθηκε η χώρα στο Πρώτο Μνημόνιο το χρέος ήταν 300 δις. ευρώ!!!

Εξέλιξη του δημόσιου χρέους (1974-2018) με τους «μπουρλουτιέρηδες» πρωθυπουργούς

Πηγές: Εθνικοί Λογαριασμοί, Κρατικοί Προϋπολογισμοί

Το «μάθημα» Χότζα με τους «άριστους μαθητές» του

Φαίνεται ότι το «μάθημα» του Νασρεντίν Χότζα, του δημοφιλούς κεντρικού ήρωα μύθων, παροιμιών, ανεκδότων, είναι κορυφαίο για τους Έλληνες πολιτικούς και ιδιαίτερα πρωθυπουργούς, καθώς και ο σημερινός κ. Αλέξης Τσίπρας μιμήθηκε όλους σχεδόν τους προηγούμενους με τα νέα «ψίχουλα» που έδωσε από άδεια ή καλύτερα υπερχρεωμένα δημόσια ταμεία. Επειδή η επανάληψη της ιστορίας, σύμφωνα με τον Μαρξ, τον «σύντροφο» του κ. Αλέξη Τσίπτα και στελεχών του, εμφανίζεται την πρώτη φορά ως τραγωδία και τη δεύτερη φορά ως φάρσα, παραθέτω το «μάθημα» του Χότζα» για να μη το «ξεχάσουμε»!

Ένας φτωχός οικογενειάρχης, που ζούσε σε ένα δωμάτιο με την πολυμελή οικογένειά του, πήγε στον Χότζα και του ζήτησε ένα πιο μεγάλο σπίτι για να ανασάνει λίγο η ταλαιπωρημένη οικογένειά του.

  • Αγαπητέ μου Χότζα, θέλουμε ένα πιο μεγάλο σπίτι, γιατί δεν μπορούμε να ζούμε η γυναίκα μου και εγώ, τα τόσα μας παιδιά και συγγενείς όλοι μαζί σ΄ένα δωμάτιο, έκλαψε ο δύσμοιρος άνθρωπος.

Ο Νασρεντίν τον ρώτησε αν έχει ζώα στην αυλή του.

  • Έχω, του απάντησε.

Τότε απόψε βάλε και τις όρνιθες μαζί σας, τον συμβούλεψε ο Νασρεντίν.

Τις βάζει ο άνθρωπος και πάει το επόμενο πρωί στον Χότζα.

  • Αγαπητέ μου Χότζα, είμαστε χειρότερα, σκάσαμε όλοι μαζί και με τα ζώα.

Έχεις και άλλα ζώα; τον ρώτησε ο Νασρεντίν.

  • Έχω, είπε ο άνθρωπος, σκύλο και γάτο.

Απόψε βάλε και αυτά μαζί.

Τα βάζει ο καημένος και πάει ξανά το επόμενο πρωί για να κλάψει απαρηγόρητος.

Ο Νασρεντίν τον ρωτάει και πάλι:

Μήπως έχεις και κανέναν γάιδαρο στην αυλή;

  • Ναι, του απαντά ο άνθρωπος.

Απόψε βάλε και αυτόν και έλα αύριο.

Την επομένη πάει απαρηγόρητος. Τότε ο Νασρεντίν του λέει:

Απόψε βγάλε το γάιδαρο έξω και έλα αύριο.

Την επομένη ο άνθρωπος πάει χαρούμενος και του λέει:

  • Ευχαριστούμε Χότζα μου, είμαστε λίγο καλύτερα.

Απόψε βγάλε λοιπόν και τις όρνιθες, αύριο το σκύλο και μεθαύριο τη γάτα.

Έτσι κάνει ο άνθρωπος και πάει χαζοχαρούμενος στον Χότζα και τον ευχαριστεί θερμά για τη βοήθειά του και του λέει:

  • Να ‘σαι καλά Χότζα μου, τώρα ανασάναμε, σε ευχαριστούμε πολύ, πολύχρονος να ‘σαι!

Και, προφανώς, (αυτό λέω εγώ) κούνησε το κεφάλι του για το … ζωικό βασίλειό του !

Δημήτρης Στεργίου

Πηγή: kourdistoportocali.com

Μοιραστείτε το:
Tagged