Τι αναζήτησαν τα παιδιά την άνοιξη του 2022 – Oscars, Backrooms και PSY…

Πολυμέσα
Μοιραστείτε το:

Δημοφιλείς εκδηλώσεις, όπως τα Όσκαρ, βρέθηκαν στις top αναζητήσεις των παιδιών στο Διαδίκτυο κατά την Άνοιξη του 2022. Τα διαθέσιμα στοιχεία για τις online αναζητήσεις των παιδιών δείχνουν, επίσης, αυξανόμενη δημοτικότητα του ανατριχιαστικού παιχνιδιού “Backrooms”, ενώ στον τομέα της μουσικής, στο επίκεντρο βρέθηκε ο PSY με το κομμάτι “That That”, που κυκλοφόρησε σε συνεργασία με τον star των BTS, SUGA.

Μια νέα μελέτη του Kaspersky Safe Kids ανέδειξε τα ενδιαφέροντα των παιδιών με τις περισσότερες προβολές μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου 2022Η Kaspersky ανέλυσε ανώνυμα δεδομένα που παρέχονται εθελοντικά από χρήστες του Kaspersky Safe Kids, όπως αναζητήσεις, οι πιο δημοφιλείς εφαρμογές Android, αλλά και κατηγορίες ιστότοπων.  Όσον αφορά τα δημοφιλή γεγονότα, το περίφημο χαστούκι των Όσκαρ του Will Smith τράβηξε την προσοχή των παιδιών παγκοσμίως και συζητήθηκε ευρέως όλη την άνοιξη.

Επιπλέον, η δίκη για το διαζύγιο του Johnny Depp και της Amber Heard και οι εικασίες για το διάσημο ζευγάρι του Spiderman, Zendaya και Tom Holland, ήταν τα hot θέματα της ποπ κουλτούρας. Απροσδόκητα, τα παιδιά έψαξαν επίσης συχνά και το UwU, ένα emoticon που απεικονίζει ένα χαριτωμένο πρόσωπο.

Στο κομμάτι του gaming παρατηρήθηκαν, επίσης, κάποιες μικρές αλλαγές την άνοιξη. Μια ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι το παιχνίδι The Backrooms, το οποίο έχει γίνει δημοφιλές στα παιδιά τους τελευταίους μήνες. Πρόκειται για ένα ανατριχιαστικό creepypasta (αναφέρεται σε διαδικτυακό περιεχόμενο Τρόμου), που βάζει τον παίκτη σε έναν ατελείωτο λαβύρινθο από δωμάτια γραφείων που δημιουργούνται τυχαία.

Περιλαμβάνει πολλά επίπεδα, που πρέπει να εξερευνήσουν οι παίκτες. Επιπλέον, το παιχνίδι “Among US” έχει πτωτική τάση τους τελευταίους μήνες, με τα παιδιά να χάνουν ολοένα και περισσότερο το ενδιαφέρον τους για αυτό.

Μουσικές αναζητήσεις

Η μουσική είναι, επίσης, μια από τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες στο YouTube. Ανάμεσα στα κορυφαία βίντεο ήταν το “That That” του PSY στο οποίο συμμετέχει ο σταρ των BTS, SUGA. Μια επίσης νέα ένταξη στη λίστα με τις δημοφιλείς αναζητήσεις ήταν το “We Don’t Talk About Bruno (Από το “Encanto”)”.

Μιλώντας για ταινίες και κινούμενα σχέδια, πολλές αναζητήσεις των παιδιών ήταν για το κανάλι My Story Animated. Το κανάλι αυτό κάνει animation σε ιστορίες που ισχυρίζεται ότι είναι αληθινές και τις έχουν σταλεί από εφήβους. Για τις ταινίες, στην κορυφή των αναζητήσεων βρέθηκαν οι “The Bad Guys”, “Sonic the Hedgehog 2”, “Rock Dog 2” και “Heartstopper”.

Αυτήν την άνοιξη, τα παιδιά ενδιαφέρθηκαν για software, audio και video (43,6%), επικοινωνία μέσω διαδικτύου (17,2%) και e-commerce (16,1%). Οι πιο δημοφιλείς εφαρμογές στο Android ήταν το YouTube (31,6%), το TikTok (19%) και το WhatsApp (18,3%).

Για τα προγράμματα Windows, στην πρώτη θέση με τεράστιο προβάδισμα ήταν το Google Chrome (44,7%). Το πρόγραμμα περιήγησης της Microsoft, Microsoft Edge, κατάφερε να συγκεντρώσει 12,6%. και στην τρίτη θέση βρέθηκε η πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων, Discord, με μερίδιο 9,8%.

Προστασία των παιδιών

Για να διασφαλιστεί ότι τα παιδιά έχουν μια θετική διαδικτυακή εμπειρία, η Kaspersky συνιστά στους γονείς:

  • Συμμετέχετε στις διαδικτυακές δραστηριότητες των παιδιών σας από μικρή ηλικία, έτσι ώστε να είναι ο καθιερωμένος κανόνας και στη συνέχεια να μπορείτε να τα καθοδηγείτε σχετικά με πρακτικές ασφάλειας στο διαδίκτυο.
  • Εξετάστε το ενδεχόμενο λήψης εφαρμογών γονικού ελέγχου και συζητήστε το θέμα με το παιδί σας για να τους εξηγήσετε πώς λειτουργούν αυτές οι εφαρμογές και γιατί είναι απαραίτητες για να παραμείνουν ασφαλές στο διαδίκτυο.
  • Κάντε τις συζητήσεις για την κυβερνοασφάλεια πιο ευχάριστες και ενδιαφέρουσες συζητώντας τη με το παιδί σας μέσω παιχνιδιών και άλλων διασκεδαστικών μορφών.
  • Αφιερώστε περισσότερο χρόνο στην επικοινωνία με τα παιδιά σας σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας στο διαδίκτυο. Προσπαθήστε να δώσετε προσοχή στις δικές σας συνήθειες. Χρησιμοποιείτε το smartphone σας όταν τρώτε ή συνομιλείτε; Δείτε αν υπάρχουν μοτίβα μίμησης των δικών σας συνηθειών από τα παιδιά σας. Αντιδρούν με διαφορετικό τρόπο όταν αφήνετε το τηλέφωνό σας μακριά;
  • Ζητήστε από το παιδί σας να μην συμφωνήσει με καμία ρύθμιση απορρήτου από μόνο του και να ζητήσει βοήθεια από εσάς. Οι ενήλικες θα πρέπει να αποκτήσουν τη συνήθεια να διαβάζουν όλες τις συμφωνίες απορρήτου”.

Πηγή: sepe.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged