Τα «πλαστά» πτυχία γνώσης Αγγλικών και Πληροφορικής και ο αστυνομικός που οδεύει σε απόταξη

Κατάρτιση
Μοιραστείτε το:

Σε μάστιγα έχει εξελιχθεί το φαινόμενο των πλαστών πτυχίων Αγγλικής Γλώσσας και γνώσης Πληροφορικής σε δεύτερο επίπεδο, στη δημόσια διοίκηση και γενικά σε όλο το Δημόσιο και τους ΟΤΑ.

Τελευταίο επεισόδιο στη σειρά, αυτό με τον αστυνομικό που απασχολεί την δημοσιότητα για όσα του καταλογίζουν στην δολοφονική επίθεση κατά επιχειρηματία στο Χαϊδάρι πριν δύο ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η ιστοσελίδα newpost.gr, ο ένας από τους δύο αστυνομικούς που διαπιστωμένα βρέθηκαν στον τόπο της δολοφονίας και η παρουσία των οποίων στο συμβάν ερευνάται από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, οδηγείται στην απόταξη εξαιτίας της εμπλοκής του στη χτεσινή ενέδρα θανάτου, αλλά γιατί κατά την πρόσληψή του στην υπηρεσία προσκόμισε πλαστό πτυχίο αγγλικών.

Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν είχε διαταχθεί σαρωτική έρευνα ελέγχου της γνησιότητας των πιστοποιητικών σπουδών που έχουν καταθέσει στο φάκελό τους, είτε για να διορισθούν, είτε για να προαχθούν, είτε για να επιλεγούν σε θέσεις ευθύνης που απαιτούν αυξημένα προσόντα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση υψηλόβαθμου εκπαιδευτικού στελέχους, που είχε καταθέσει αμφισβητούμενης γνησιότητας πτυχίο Ξένης Γλώσσας, κατά τις κρίσεις για θέσεις Διευθυντών Εκπαίδευσης, προκειμένου να μοριοδοτηθεί με πρόσθετα στοιχεία αντικειμενικής βαθμολόγησης και ο οποίος το απέσυρε τελικά, όταν του διεμηνύθει «συναδελφικά» ότι με βάση το στοιχείο αυτό θα παραπέμπονταν στο πειθαρχικό με το ερωτηματικό της απόλυσης για χρήση πλαστού πιστοποιητικού.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι στην Δυτική Αθήνα δρά κύκλωμα ημεδαπών που  με την συνδρομή μεγάλου ιδιωτικού εξωσχολικού εκπαιδευτικού συγκροτήματος, χορηγεί, -έναντι τιμήματος που κυμαίνεται στα 250-600 ευρώ-, εικονικά και κατά τα άλλα γνήσια ως προς το τύπο «πιστοποιητικά γνώσης ξένων γλωσσών» και ενίοτε πιστοποιητικά γνώσης πληροφορικής.

Η εικονικότητα ή αν θέλετε η «πλαστότητα» αυτών των πιστοποιητικών έγκειται στο γεγονός ότι οι «ενδιαφερόμενοι» δεν φοιτούν και δεν δίνουν εξετάσεις για την απόκτησή τους, αλλά απλώς καταβάλουν το ζητούμενο τίμημα απόκτησής τους και το λαμβάνουν επί αποδείξει με ταχυμεταφορές στο σπίτι τους. Μην κουραστούν κι όλας…

Το αν το γνωρίζουν οι αρμόδιες αρχές είναι άγνωστο…

———————-

Υ.Γ.: Το συγκεκριμένο «εξωσχολικό» εκπαιδευτικό συγκρότημα, βιώνει περίεργη οικονομική άνθηση τα τελευταία χρόνια, δημιουργώντας τοπικά παραρτήματα σε περισσότερους από ένα δήμο της Δυτικής Αθήνας, έχοντας μάλιστα και την στήριξη τοπικών πολιτικών παραγόντων για το «κοινωνικό έργο» που προσφέρει. Όσο για την αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης που κατά νόμο ελέγχει την λειτουργία του, αυτή απλώς… «αγρόν αγοράζει» κατά την λαϊκή έκφραση…

«Διογένης ο Κρατών και τον Φανόν»

Μοιραστείτε το:
Tagged