Τα «μυστήρια» της Ιεράς Μητρόπολης Περιστερίου

Uncategorized
Μοιραστείτε το:

Μυστήρια, όχι Θεία, αλλά επίγεια φαίνεται ότι βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου, λίγο καιρό από την τοποθέτηση στην θέση του Μητροπολίτη του Σεβασμιώτατου (πρώην) μητροπολίτη Μεθώνης κ. Κλήμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος Μητροπολίτης, έχει μέχρι στιγμής προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές στην διοικητική πυραμίδα της Μητρόπολης Περιστερίου, αντικαθιστώντας  όλα ή σχεδόν όλα τα στελέχη που υπηρετούσαν σ’ αυτή με νέα που έχει  κριθεί ότι θα προφέρουν  στο νέο όραμα και την κατεύθυνση που θέλει ο προκαθήμενός της, στις σχέσεις της τοπικής εκκλησίας με το ποίμνιο της.

Ήδη, όπως έχει δει και το φως της δημοσιότητας, με απόφαση του νέου Μητροπολίτη, καταργήθηκε η «μονιμότητα» των ιερέων στον ναό του δημοτικού κοιμητηρίου, στον οποίο πλέον προσφέρουν υπηρεσίες όλοι υπηρετούντες στην Μητρόπολη Περιστερίου ιερείς, σύμφωνα με σχετικό πρόγραμμα που ορίζεται από τις υπηρεσίες της.

Υπάρχουν, όμως και θέματα, οργάνωσης και λειτουργίας που αν μη τι άλλο και επειδή δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμη, προκαλούν εύλογα ερωτήματα. Ενδεικτικά και σύμφωνα με πληροφορίες αυτά είναι:

  • Θα διατηρηθεί ή όχι ο προσκυνηματικός χαρακτήρας  του 50% σχεδόν των ιερών ναών που λειτουργούν στην πόλη του Περιστερίου;
  • Θα υπάρξει λειτουργική διαμόρφωση και απόδοση των ακίνητων περιουσιακών στοιχείων που ανήκουν στα νομικά πρόσωπα των ιερών ναών και της Μητρόπολης, με ποια μορφή και με ποια χρηματοδότηση;
  • Υπάρχει ή όχι σε εξέλιξη πρόγραμμα εσωτερικού οικονομικού ελέγχου για την μέχρι τώρα διαχείριση των οικονομικών των ιερών ναών;
  • Υπάρχει ή όχι πρόγραμμα μετακίνησης – εσωτερικής μετάθεσης ιερέων σε άλλους ιερούς ναούς απ’ αυτούς που υπηρετούν;

Τα θέματα αυτά και άλλα που δεν είναι της παρούσης, ήδη διακινούνται, ως ανεπιβεβαίωτες προς το παρόν πληροφορίες στο εκκλησιαστικό ποίμνιο της Μητρόπολης Περιστερίου, προκαλώντας μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις ερωτήματα που χρήζουν διευκρινήσεων τουλάχιστον.

Η στήλη θα παρακολουθεί το θέμα και θα ενημερώσει τους αναγνώστες εάν πρόκειται για απλές πληροφορίες ή πρόκειται για δράσεις που βρίσκονται στο στάδιο της εφαρμογής. Να συμπληρώσει, όμως, ότι η τοπική εκκλησία αποτέλεσε, στην σημερινή κρίση που ακόμη βιώνει ο λαός, μεγάλο στήριγμα για το εκκλησίασμα και ιδιαίτερα για τους πένητες και τους έχοντες ανάγκη, με το κοινωνικό έργο που πρόσφεραν τα στελέχη των ιερών ναών της με την συνδρομή και τις ευχές της Ιεράς Μητρόπολης.

«Εκκλησιαστής»

Μοιραστείτε το:
Tagged