Τα μυστήρια της ελληνικής Τρομοκρατίας περιπλέκονται ξανά…

Τρομοκρατία,
Μοιραστείτε το:

Τρομοκρατία: Ροζ πάνθηρας εναντίον «Ταλιμπάν»

Εδώ και τουλάχιστον ενάμισι έτος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, γνώριζε η Αστυνομία πρόσωπα που αποτελούσαν την “Επαναστατική Αυτοάμυνα”. Ωστόσο, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές σχετικά με τη δράση της ομάδας, αν και παρακολουθούνταν κάποιοι από τους φερόμενους ως μετέχοντες, δεν υπήρχαν αποδεικτικά στοιχεία προκειμένου να συλληφθούν. Εκτιμάται, μάλιστα, ότι χάρις στην παρακολούθησή τους, από τον Δεκέμβριο του 2018, δεν κατάφεραν στη συνέχεια να προβούν σε κάποια σοβαρή επίθεση.

Ωστόσο, βάσει των στοιχείων που έδωσε πρόσφατα η ΕΛΑΣ, η ανακάλυψή τους στάθηκε δυνατόν, μετά το “παιδαριώδες” λάθος που έγινε στις 21 Οκτωβρίου 2019, οπότε κατά τη ληστεία ενός καταστήματος ΟΠΑΠ Play, ο ένας δράστης πυροβόλησε κατά λάθος τον άλλον στο πόδι. Γεγονός που έδωσε στην Αστυνομία τη δυνατότητα να συγκεντρώσει στοιχεία (αίμα, κάλυκας) και, κατόπιν ερευνώντας και πλειάδα άλλων στοιχείων, να οδηγηθεί στις γιάφκες τους. Εξάλλου, ο ένας εξ αυτών είχε συλληφθεί και φυλακιστεί στο παρελθόν. Άρα, ήταν “σεσημασμένος”.

Κατά τις ίδιες πηγές, κυριαρχεί η εκτίμηση ότι πρόκειται για την τελευταία ομάδα που διαθέτει σχέσεις με κύκλους της “παραδοσιακής” εγχώριας τρομοκρατίας, και, ως εκ τούτου, αναφέρουν, οι οποιεσδήποτε νέες οργανώσεις εμφανιστούν, θα πρόκειται για “παρθένα” νέα γενιά τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ένας εκ των τριών συλληφθέντων (2 άντρες, ηλικίας 41 και 45 ετών, και μία 39χρονη γυναίκα), ο ηλικίας 41 ετών “είχε συλληφθεί την 10-04-2010. Υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε, σε δεύτερο βαθμό, σε ποινή κάθειρξης έξι ετών και αποφυλακίστηκε την 12-02-2018”. Εφόσον ισχύει κάτι τέτοιο, τότε το συγκεκριμένο πρόσωπο, όπως άλλωστε εκτιμά η Αστυνομία, συνδέεται με την ομάδα Μαζιώτη. Ο τελευταίος θεωρείται από εκείνους που διατηρούσε στενές σχέσεις με ορισμένους κύκλους της “παραδοσιακής” τρομοκρατίας.

Οι δυο άνδρες, αλλά και ο τρίτος που διαφεύγει, θεωρούνται, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν κύκλοι της ΕΛΑΣ, “σκληροί φανατικοί”, και ικανοί για επιθέσεις σαν κι αυτή που πραγματοποίησαν στις 06-11-2017, εναντίον ΜΑΤ, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, οπότε οι σφαίρες πέρασαν λίγο πάνω από το κεφάλι ενός αστυνομικού. Ένας εξ’ αυτών, σύμφωνα πάντα με όσα διαρρέει ή δηλώνει η Αστυνομία, είχε σημαντική εμπλοκή με την κατάληψη αντιεξουσιαστών GARE, στα Εξάρχεια. Λέγεται ότι είναι αυτός που αναζητείται. Να σημειωθεί πως τα προηγούμενα χρόνια, δυο φορές η Αστυνομία είχε εισβάλλει στην κατάληψη.

Βέβαια, η κυβέρνηση, και η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με επικεφαλής τους Μ.Χρυσοχοΐδη και Λευτέρη Οικονόμου, οι οποίοι το μόνο ίσως που ξέρουν καλύτερα, είναι η επικοινωνιακή εκμετάλλευση τέτοιων συμβάντων, αλά 17 Νοέμβρη, έσπευσαν να πανηγυρίσουν, παρουσιάζοντας ως μείζονα επιτυχία τη σύλληψη των φερομένων ως μελών της “Επαναστατικής Αυτοάμυνας”. Για να συνεχίσουν την επόμενη ημέρα με την “εκκαθάριση” της ΑΣΟΕΕ, και βλέπουμε οσονούπω ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου.

Ο αρχηγός της 17Ν

Βέβαια, από το πάρτυ το οποίο έστησαν οι κ.κ.Χρυσοχοΐδης, Οικονόμου, και άλλοι, το 2002, με τις συλλήψεις για την 17Ν, ακόμα αιωρούνται αναπάντητα τα ερωτήματα:

  • Ποιος ήταν επιτέλους ο αρχηγός της 17Ν; Αυτός που ήθελε να εμφανίσει στη δίκη ο Μ.Χρυσοχοΐδης, δηλαδή τον Γιωτόπουλο, ο οποίος βέβαια ακόμα και σήμερα αρνείται την κατηγορία, ή κάποιος άλλος που έμεινε άφαντος;
  • Ήταν αυτή η 17Ν που εμφάνισαν στη δίκη ή ήταν ένα κομμάτι της, και την πραγματική ιστορία της οργάνωσης, όπως και τα πραγματικά πρόσωπα, θα τα πάρουν κάποιοι που ξέρουν στον τάφο τους, πεθαίνοντας; ‘Η θα πρέπει να περιμένουμε κάποιον να γράψει βιβλίο (όχι σίγουρα σαν αυτό του Κουφοντίνα) για να μαθευτεί η πραγματική ιστορία της 17Ν;
  • Γιατί η 17Ν, έμεινε για πάνω από τριάντα χρόνια ασύλληπτη; Την κάλυπταν κάποιοι, κι αν ναι, ποιοι; Μήπως να ξανακοιτάξουν τις καταθέσεις που είχε δώσει σε Έλληνα εισαγγελέα, πολύ πριν τις συλλήψεις για τη 17Ν, ο Κάρλος “το τσακάλι”, και να μας πουν γιατί αυτοί τόσες δεκαετίες δεν ήξεραν τίποτα για τον … φόνο;

Να σημειωθεί ότι η ιστοσελίδα Antinews, επανειλημμένως έχει θέσει αυτά τα ερωτήματα, και πάρα πολλά άλλα, σχετικά με την εγχώρια τρομοκρατία. Πλην, όμως, όλα καλύπτονταν κάτω από τον επικοινωνιακό κουρνιαχτό των μεγάλων “επιτυχιών”.

Όπως και να’ χει, όμως, το στόρυ του κ.Χρυσοχοΐδη είχε – και εξακολουθεί να έχει – πάρα πολλές γκρίζες ζώνες και σίγουρα οι σημερινές “επιδόσεις” του ουδόλως πείθουν για την εικόνα που θέλει να καλλιεργεί ως ο νέος Πουαρώ, ο οποίος θα φέρει ασφάλεια και τάξη και θα ρίξει άπλετο φως στην κάθε “περίεργη” υπόθεση.

Εικόνες ντροπής

Πολύ περισσότερο, που αυτό που έχει ανάγκη ο Έλληνας πολίτης είναι η ασφάλεια στην καθημερινότητά του. Από τις κλοπές στα σπίτια μέχρι το σοβαρό έγκλημα και ο υπόκοσμος.

Άραγε, να αναμένει ο Έλληνας “εκκαθάριση”, κάποια “επιχείρηση Αρετή” στο κέντρο διακίνησης των ναρκωτικών σε όλη την Αθήνα, στο Ζεφύρι για παράδειγμα, ή αυτό πέφτει μακριά από το κέντρο της Αθήνας;

Και με την ευκαιρία. Είναι τουλάχιστον αποκαρδιωτική η εικόνα που παρουσίαζε η Πατησίων, μπροστά από την ΑΣΟΕΕ, την ίδια νύκτα μετά τα πρωϊνά επεισόδια που είχαν γίνει εκεί μεταξύ κάποιων αριστερίστικων ομάδων με τα ΜΑΤ. Όλος ο δρόμος ήταν γεμάτος με ναρκωμανείς, ξαπλωμένους κάτω, σε άθλια κατάσταση, να χτυπούν με την σύριγγα στις φλέβες. Αυτή την Αθήνα θέλουμε; Αν ναι, όλα τα άλλα δικαίως αποκαλούνται επικοινωνιακό σόου.

Απαιτούνται διευκρινίσεις

Στην περίπτωση της “Επαναστατικής Αυτοάμυνας”, η ΕΛΑΣ προσπάθησε να δημιουργήσει την εντύπωση ότι τα μέλη της ομάδας σχεδίαζαν να προβούν σε ένα εξαιρετικά θεαματικό και αιματηρό κτύπημα. “Εκείνο που τρομάζει ακόμα περισσότερο είναι η ποσότητα και η δύναμη των εκρηκτικών υλών που κατασχέσαμε. Ευτυχώς προλάβαμε”, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος.

Κάποια πολύ λίγα εκρηκτικά (2 τεμάχια ζελατινοδυναμίτιδα και 1 τεμάχιο εκρηκτικής ύλης, πιθανόν TNT, και 40 κιλά – μάλλον “ταλαιπωρημένης”, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες της Αστυνομίας, αμμωνίας), αν και δείχνουν αρκετά επικίνδυνο υλικό, δεν οδηγούν οπωσδήποτε, σύμφωνα με ειδικούς, στο συμπέρασμα του “κτυπήματος αλά Καμπούλ”.

Απαιτούνται, λοιπόν, περισσότερα στοιχεία εκ μέρους της ΕΛΑΣ. Βέβαια, δεν είναι λίγες εκείνες οι περιπτώσεις που τέτοιες ομάδες έχουν χρησιμοποιήσει αμμωνία με ειδικές προσμείξεις (εκρηκτικά και βενζίνη) σε βομβιστικές επιθέσεις τους, ως επί το πλείστον κατά κτιρίων, με αποτέλεσμα μεγάλες υλικές ζημιές.

Το ίδιο, περαιτέρω διευκρινίσεως χρήζουν και οι διαρροές, σύμφωνα με τις οποίες τα αυτοκόλλητα όπου αναγραφόταν “ασθενοφόρο” με το σήμα του κόκκινου σταυρού, προορίζονταν για όχημα, το οποίο θα “καμουφλαριζόταν” καλά για να μοιάζει πάρα πολύ σε ασθενοφόρο ώστε να μην το αντιληφθεί κάποιος τυχαίος αστυνομικός και το σταματήσει, προκειμένου να το γεμίσουν εκρηκτικά και στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσουν.

Περισσότερο ανησυχητικός εκτιμάται ότι είναι ο οπλισμός (5 Καλάσνικοφ), δεδομένου μάλιστα ότι η συγκεκριμένη ομάδα τα έχει χρησιμοποιήσει, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίδει η ΕΛΑΣ, δίχως μέχρι τώρα θύματα. Όπως και χειροβομβίδες. Το καλάσνικοφ- “σφραγίδα” της οργάνωσης, κατά την ΕΛΑΣ, είχε δεχτεί τροποποίηση με προσθήκη χειρολαβής για καλύτερη δυνατότητα βολής και ράγας τύπου “Picatinny”, με δυνατότητα προσθήκης διόπτρας, νυχτερινής διόπτρας και σκοπευτικού lazer.

Βέβαια, όποιος στοιχειωδώς γνωρίζει από Καλάσνικοφ, και ειδικά από “αλβανικά” ή κινέζικα”, όπως αυτά που βρέθηκαν, ξέρει πολύ καλά, λέγουν οι ειδικοί, ότι το τυφέκιο αυτό “κλωτσάει” πάρα πολύ και, ως εκ τούτου, δεν προσφέρεται για “σταθερά” πλήγμα εξ αποστάσεως, αλλά μάλλον για επιθέσεις από σχετικά κοντινή απόσταση.

Τι σόϊ τρομοκράτες

Πάντως, αυτό καθεαυτό το προφίλ των συλληφθέντων και του καταζητούμενου, φερομένων ως μελών της “Επαναστατικής Αυτοάμυνας”, γεννούν πάμπολλα και σοβαρά ερωτηματικά γύρω από την σοβαρότητα και την εκπαίδευση των μελών της συγκεκριμένης ομάδας. Κάτι, ωστόσο, που διόλου μετριάζει την επικινδυνότητά τους.

Εύλογα, λοιπόν, διερωτάται καθένας απλός πολίτης:

  • Τι σόϊ τρομοκράτης είναι αυτός που κατά λάθος πυροβολεί τον “σύντροφό” του ενώ του δίνει το όπλο του; Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, στο πρακτορείο ΟΠΑΠ Play του Χολαργού, στις 21 Οκτωβρίου 2019, τη στιγμή που 41χρονος έδινε το όπλο του στον 46χρονο που ακολουθούσε πίσω του, κατά λάθος εκπυρσοκρότησε το Καλάσνικοφ και τραυματίστηκε στο αριστερό πόδι ο 46χρονος. Έτσι, η Αστυνομία κατάφερε, με τον κάλυκα και το αίμα που βρήκε επί τόπου, να αρχίσει να ξετυλίγει το κουβάρι. Πόσο μάλλον, που ο ένας εξ’ αυτών είχε συλληφθεί στο παρελθόν, ενώ όπως προαναφέρθηκε, ήδη εδώ και ενάμιση χρόνο η ΕΛΑΣ ήταν στο κατόπι κάποιων.
  • Τι τρομοκράτης είναι αυτός που, ενώ έχει “καεί”, δεδομένου ότι έχει συλληφθεί στο παρελθόν και φυλακιστεί, βρίσκεται στην ενεργό δράση; Τέτοια παιδαριώδη λάθη δεν τα κάνει ούτε καν ένας μαθητευόμενος τρομοκράτης.
  • Τι τρομοκράτες είναι αυτοί που δεν είχαν ούτε γάζες για να δέσουν ένα τραύμα τους; Ως γνωστόν, μετά το “ατύχημα” – “λάθος” στο πρακτορείο, πήγαν, σύμφωνα με τις διαρροές της ΕΛΑΣ, αρχικά σε κάποιον γνωστό τους – άκουσον, άκουσον – σε δημόσιο νοσοκομείο (Σισμανόγλειο). Εκεί τους εδόθησαν οδηγίες πρώτων βοηθειών. Στη συνέχεια πήγαν σε φαρμακεία, πήραν επιδέσμους, αντιβιοτικά και ό,τι άλλο χρειάζονταν, για την περίθαλψη. Και ο επιθεωρητής Κλουζώ να τους κυνηγούσε, αργά ή γρήγορα, θα τους έβρισκε.
  • Τι σόϊ τρομοκράτης είναι αυτός τέλος που πάει να ληστέψει το προπατζίδικο της γειτονιάς του; Θα απαντήσει κανείς, βέβαια: Εδώ ο Ξηρός πήγε με τα κλειδιά από τις γιάφκες της 17Ν να βάλει βόμβα και του έσκασε στα χέρια (;) και δεν θα έκαναν οι “νέοι” τέτοια αποκοτιά; Κάτι τέτοια θα βλέπουν οι “πρώτες γενιές” της 17 Νοέμβρη, βλέποντας τηλεόραση στο σαλόνι τους και πίνοντας το τσάι τους, και θα θέλουν να “καρυδώσουν” τον Χρυσοχοΐδη!

Πηγή: antinews.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged