Σύλληψη 38χρονου μέλους της συμμορίας που έκλεβε χρηματοκιβώτια

Γεγονότα
Μοιραστείτε το:

Συνελήφθη 38χρονος ημεδαπός με ένταλμα που εκκρεμούσε σε βάρος του ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε διαρρήξεις σε εταιρείες αφαιρώντας κυρίως χρηματοκιβώτια. Εξιχνιάστηκαν 18 περιπτώσεις κλοπών

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 16-2-2022 στην περιοχή του Πειραιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά, 38χρονος ημεδαπός, δυνάμει εντάλματος που εκκρεμούσε σε βάρος του κατηγορούμενος για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία.

Σε βάρος του 38χρονου καθώς και έτερου 27χρονου ημεδαπού και άλλων τριών αγνώστων δραστών, είχε σχηματισθεί δικογραφία από την ανωτέρω Υπηρεσία. Ο 27χρονος τυγχάνει ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης για άλλη υπόθεση.

Σύμφωνα με τη σχηματισθείσα δικογραφία, τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2019 οι προαναφερθέντες είχαν συγκροτήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση.

Η κύρια ενασχόληση τους ήταν οι διαρρήξεις εταιρειών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, με σκοπό την αφαίρεση των χρηματοκιβωτίων τους.

Με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων (βαριοπούλες, σιδερένιοι λοστοί, κατσαβίδια) παραβίαζαν τις θύρες εισόδου των εταιρειών και αφαιρούσαν τα χρηματοκιβώτια από τα σημεία που ήταν πακτωμένα.

Συμπληρωματικά της κύριας εγκληματικής τους δράσης, προέβαιναν σε κλοπές αυτοκινήτων και πινακίδων κυκλοφορίας, τις οποίες τοποθετούσαν στα «επιχειρησιακά» αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν, για να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα άλλαζαν και τις ζάντες των επιχειρησιακών αυτοκινήτων, για τον αποπροσανατολισμό των ερευνών.

Οι εταιρείες που στοχοποιούσαν, στεγάζονταν σε οδούς πλησίον κεντρικών οδικών αρτηριών, εξασφαλίζοντας την άμεση διαφυγή τους.

Έχουν εξιχνιαστεί μέχρι στιγμής -12- περιπτώσεις διαρρήξεων εταιρειών και κλοπών χρηματοκιβωτίων, -4- περιπτώσεις κλοπής οχημάτων και πινακίδων κυκλοφορίας και -2- διαρρήξεις-κλοπές σε οικίες.

Το περιουσιακό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική οργάνωση υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τις -175.000- ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Μοιραστείτε το:
Tagged