ΣΥΡΙΖΑ: Η Ελλάδα διέρχεται περίοδο θεσμικής εκτροπής – Δεν έχει ξαναγίνει να διώκεται ο διώκτης υποθέσεων διαφθοράς

Πολιτικά Κόμματα
Μοιραστείτε το:

Δεν θα αφήσουμε καμία πρόκληση προς το ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του να πέσει κάτω αναφέρουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Τη θέση ότι δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα να διώκεται ο διώκτης υποθέσεων διαφθοράς διατύπωσαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν με θέμα «Η δημοκρατία – δικαιοσύνη σε πολιορκία».

Με αφορμή τις εξελίξεις γύρω από την Προανακριτική και την υπόθεση Novartis, στον απόηχο και της δίωξης της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, αλλά και ευρύτερα, οι Φώτης Κουβέλης, Νίκος Παρασκευόπουλος, Σπύρος Λάππας, Δώρα Αυγέρη κατηγόρησαν την κυβέρνηση σε πολιτικό επίπεδο για σχεδιασμένη προσπάθεια με στόχο την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον «αποπροσανατολισμό» της κοινωνίας από τα πραγματικά προβλήματα του τόπου που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με τον χειρότερο τρόπο».

«Η δικαιοσύνη είναι σε κατάσταση πολιορκίας και όταν αυτό συμβαίνει, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι δεν είναι ανεξάρτητη.

Πρέπει να σπάσει αυτή η πολιορκία, να λειτουργήσουν οι δικαιικοί θεσμοί όπως ακριβώς προβλέπεται.

Η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη είναι υπόθεση βαθιάς δημοκρατίας» υπογράμμισε ο Φ. Κουβέλης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία υπεύθυνος για τη Δικαιοσύνη.

«Η δίωξη Τουλουπάκη παρέχει ένα μήνυμα σημαντικό και γενικεύσιμο, απευθύνεται κυρίως προς τους υπόλοιπους δικαστές, ενώπιον οικονομικών διαχειρίσεων που επίκεινται και ενώπιον επιχειρήσεων που προσκρούουν σε συνταγματικές ελευθερίες και οι οποίες έχουν ξεκινήσει: Μη διανοηθεί εισαγγελέας ή δικαστικός λειτουργός να μας ελέγξει», είπε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος ενώ ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, εισηγητής στην Προανακριτική, Σπύρος Λάππας, καταλόγισε στη ΝΔ και στο Κίνημα Αλλαγής ότι «αρνούνται» πως η Novartis, με το συμβιβασμό με τις ΗΠΑ, «ομολόγησε τα αμαρτήματά της» και χαρακτήρισε «διολίσθηση στη γελοιότητα» να υποστηρίζει η ΝΔ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «κάνει λάθος στη μετάφραση».

«Η χώρα διέρχεται περίοδο θεσμικής εκτροπής.

Απέναντι σε αυτή τη μεθοδευμένη προσπάθεια σκανδάλων και παραπλάνησης της κοινής γνώμης ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στέκεται ως θεσμικό ανάχωμα

Ήρθε η ώρα να πούμε “ως εδώ και μη παρέκει”.

Δεν θα αφήσουμε καμία πρόκληση προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του να πέσει κάτω.

Κάθε απόπειρα κατασυκοφάντησης θα παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης», ανέφερε η βουλευτής και μέλος της Προανακριτικής, Δώρα Αυγέρη.

Πηγή: bankingnews.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged