«ΣΥΡΙΖΑ+Τσίπρας»: Δεν μας αξίζει τέτοια αντιπολίτευση

Άρθρα Πολιτικά Κόμματα
Μοιραστείτε το:

Στείλτε τον ΣΥΡΙΖΑ στους εφιάλτες της Ιστορίας

Η πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή για το νομοσχέδιο του επιτελικού κράτους ήταν επιεικώς, θλιβερή. Από τη μία, έβλεπε κανείς στο βήμα τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Γιώργο Γεραπετρίτη να αναλύει τις παραμέτρους του νομοσχεδίου κι από την άλλη, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, ως σύγχρονο οιωνοσκόπο, να προβλέπει την αποτυχία του. Όπως ακριβώς, είχε προβλέψει και τόσα άλλα γεγονότα στη θητεία του, ως κυβερνήτης της χώρας.

Στη μία πλευρά, υπήρχε ένας προετοιμασμένος και διαβασμένος  τεχνοκράτης και από την άλλη ένας “πολιτικός ποιητής”. Ο  σχεδιαστής ενός ρεαλιστικού πονήματος για την αποκομματικοποίηση τού επιτελικού κράτους και ο απογοητευτικός “αστειέμπορας” που χρησιμοποιεί αποτυχημένες ατάκες του Κοέλιο…

Δυο διαφορετικοί κόσμοι. Της κοινής λογικής και της ελεύθερης περιδιάβασης στο χώρο των ανερμάτιστων ιδεών.

Κοιτάξτε τι λέει ο Γεραπετρίτης: “Ο νόμος 4369/2016 τον οποίο επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ ως νομοσχέδιο τομή για την αποκομματικοποίηση, ήταν ενεργός επί τρία χρόνια.  Και παρήγαγε έναν γενικό γραμματέα! Διότι είχαν εκκινήσει προκηρύξεις οι οποίες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαρακτηρίστηκαν φωτογραφικές.  Και επεστράφησαν! Και διότι δεν ήταν μια διαδικασία ΑΣΕΠ, αλλά μια διαδικασία που το ΑΣΕΠ πρότεινε 3 από έναν κατάλογο και στο τέλος επέλεγε ο υπουργός!”

Και τι προέβλεψε ο Τσίπρας: ότι το νομοσχέδιο δεν θα πετύχει, ότι δεν βλέπει να μπαίνουν μπουλντόζες στο Ελληνικό και ότι η νέα κυβέρνηση θα έχει μετακλητούς… Κάτι που θα μπορούσε να πει και ο σύντροφος συριζαίος Μήτσος σε κάποιο καφενείο της Άρτας.

Και εδώ ακριβώς τίθεται το ερώτημα; Να εμπιστευτώ τις τύχες της χώρας στον Μήτσο ή στον Γεραπετρίτη; Να θεωρήσω πως είναι καλύτερος να με κυβερνήσει ένας που μοιάζει με συμπαθητικό αναλυτή καφενείου ή ένας καθηγητής που δούλεψε σκληρά για να βρει τι ταιριάζει στους νόμους, στους θεσμούς και στο τέλος στο άτομο που ζει και «πολιτεύεται» σε μία σύγχρονη κοινωνία;

Kι όμως, για 4,5 χρόνια, η χώρα κυβερνήθηκε από ανθρώπους οι οποίοι έμοιαζαν με τον μέσο όρο της. Που μιλούσαν τη γλώσσα του καφενείου ή χρησιμοποιούσαν στίχους και αποσπάσματα από την “παράδοση”. Λες και ήταν λαϊκοί θυμόσοφοι σε κάποιο πανηγύρι του προηγούμενου αιώνα.

Δεν αρκεί η νέα κυβέρνηση να διοικήσει σωστά τη χώρα. Δεν φτάνει. Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν αντιπολιτευτικό πολιτικό χώρο που αρνείται την πραγματικότητα και σπέρνει παντού φαντασιώσεις και σκιάχτρα παράνοιας. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατασκευάστηκε για να στεγάσει τους τυχοδιώκτες των μνημονίων. Αυτών που άδραξαν την ευκαιρία για να κεφαλαιοποιήσουν τον τυχοδιωκτισμό τους εις βάρος μας.

Μόνο ένας τρόπος υπάρχει να απαλλαγεί το πολιτικό σύστημα από τη ανερμάτιστη Αριστερά και στη θέση της να δημιουργηθεί μία σοβαρή και υπεύθυνη Κεντροαριστερά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ να μας ταράξουν στην πολιτική ωριμότητα, στην ανάπτυξη και στο κράτος δικαίου! Να μην αφήσουν κανένα περιθώριο στον λαϊκισμό να ανασάνει. Και η σημερινή αμηχανία του Αλέξη Τσίπρα να τον οδηγήσει στην σταδιακή απαξίωση.

Αυτό που πέρασε η χώρα στα 4,5 προηγούμενα χρόνια δεν ήταν αστείο. Έμεινε πίσω τη στιγμή που η Ευρώπη έτρεχε με μεγάλες ταχύτητες ενώ εμείς αναζητούσαμε τον ταξικό μας προσανατολισμό σε ρίμες και επωδούς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να περάσει στη γκρίζα πλευρά της πολιτικής ιστορίας μας. Έχουμε ανάγκη από μία καλύτερη αντιπολίτευση. 

Ανδρέας Ζαμπούκας

Πηγή: liberal.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged