Στο Δημαρχείο Ιλίου μαθητές και καθηγητές από το 1ο ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων

Ίλιον
Μοιραστείτε το:

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Δημαρχείο Ιλίου πραγματοποίησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί από τον τομέα Υγείας του 1ου ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων, στο πλαίσιο προγράμματος με δράσεις για τη διατροφή και το περιβάλλον. Το ενδιαφέρον των μαθητών συγκέντρωσε η επιγραφή του 4ου αιώνα π.Χ. που βρίσκεται μέσα στο Δημαρχείο και η οποία φέρει χαραγμένο το αρχαιότερο οικολογικό μήνυμα.

Τους μαθητές υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, ο οποίος τους μίλησε περιεκτικά για τα σημαντικότερα ευρήματα που καθιστούν το Ίλιον μια πόλη με αρχαιολογικό και ιστορικό ενδιαφέρον. Επίσης, τους ευχαρίστησε θερμά για την επίσκεψή τους και τους παρέδωσε το Ιστορικό Λεύκωμα του Ιλίου για τη βιβλιοθήκη του σχολείου.

Όπως τόνισε ο κ. Ζενέτος:

«Είναι πολύ σημαντικές τέτοιες πρωτοβουλίες που ευαισθητοποιούν τα παιδιά σε σχέση με το περιβάλλον και παράλληλα τα ωθούν να μαθαίνουν την ιστορία του τόπου που κατοικούν, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Αξίζουν συγχαρητήρια στους μαθητές, αλλά και τους καθηγητές τους Άννα Αγγελοπούλου, Φώτη Δρούγκα και Όλγα Καλκατζίκου.»

Μοιραστείτε το:
Tagged