Σταθμοί Μετρό στον Πειραιά: Δευτέρα 10 Οκτωβρίου ξεκινά η λειτουργία τους – Εγκαίνια από τον Πρωθυπουργό

Αττική Κατασκευές
Μοιραστείτε το:

Τι ώρα θα γίνουν τα εγκαίνια, πότε ξεκινά ο πρώτος συρμός;

Μέρα-ορόσημο αποτελεί η Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου, για τον Πειραιά, μιας και θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια των τριών νέων σταθμών της επέκτασης της γραμμής 3 του Μετρό στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Μία σπουδαία ημέρα ξημερώνει τη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου, για τον Πειραιά και, γενικότερα, για ολόκληρη την Αθήνα, μιας και θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια των τριών σταθμών που ολοκληρώνουν την επέκταση της Γραμμής 3 (μπλε) του Μετρό.

Πρόκειται για τους σταθμούς «Μανιάτικα», «Πειραιάς», «Δημοτικό Θέατρο», της γραμμής 3 του Μετρό, η λειτουργία των οποίων στο δίκτυο του Μετρό θα προσθέσει στο δίκτυο του Μετρό 132.000 πολίτες ημερησίως, μειώνοντας τόσο την κυκλοφορία των Ι.Χ. οχημάτων κατά 23.000 ημερησίως όσο και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 120 τόνους την ημέρα.

Παράλληλα, με την παράδοση του έργου, θα μειωθεί θεαματικά ο συνολικός χρόνος από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας στο αεροδρόμιο, δεδομένου ότι θα απαιτούνται μόλις 55 λεπτά.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου και ώρα 10:30 στον σταθμό «Δημοτικό Θέατρο» (Ηρώων Πολυτεχνείου & Βαζιλέως Γεωργίου, Πλατεία Κοραή, Πειραιάς), παρουσία του πρωθυπουργού της χώρας, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του carandmotor, μετά τα εγκαίνια θα ακολουθήσουν οι απαραίτητες ενέργειες (όπως καθαρισμός του χώρου) ώστε να πάρει σειρά η εμπορική λειτουργία των σταθμών, κάτι το οποίο αναμένεται να έχει γίνει μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες της Δευτέρας.

Τα δρομολόγια

Η συχνότητα των δρομολογίων στο τμήμα Δημοτικό θέατρο – Δουκίσσης Πλακεντίας τις ώρες αιχμής (07.30-11.00 & 13:30 – 17:30) παραμένει στα 4΄ και τις νυχτερινές ώρες (22:00 – 00:20) μειώνεται στα 9΄ από 10΄. Στο τμήμα Αεροδρόμιο – Δημοτικό θέατρο η συχνότητα διαμορφώνεται στα 36΄.

Το πρώτο δρομολόγιο από τους σταθμούς Δημοτικό θέατρο και Δουκίσσης Πλακεντίας θα ξεκινά στις 05:30. Πρώτα δρομολόγια στις 05:30 θα ξεκινούν και από τους σταθμούς Αιγάλεω και Μοναστηράκι στην κατεύθυνση προς Δουκίσσης Πλακεντίας και από το σταθμό Εθνική Άμυνα στην κατεύθυνση προς Δημοτικό Θέατρο. Το τελευταίο δρομολόγιο (Δευτέρα – Πέμπτη & Κυριακή) από το Δημοτικό Θέατρο θα γίνεται στις 23:59 και από τη Δουκίσσης Πλακεντίας στις 00:03. Παρασκευή και Σάββατο, οπότε και ισχύει η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας, οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρούν στη 01:06 από το Δημοτικό Θέατρο και στη 01:10 από τη Δουκίσσης Πλακεντίας.

Τελευταίοι συρμοί από το σταθμό Σύνταγμα προς όλες τις κατευθύνσεις θα αναχωρούν στις 00:23 (Δευτέρα – Πέμπτη & Κυριακή) και στη 01:30 (Παρασκευή και Σάββατο).

Πηγή: carandmotor.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged