Σκάνδαλο Novartis: Ραγδαίες εξελίξεις – Εξηγήσεις ως «ύποπτοι» οι Εισαγγελείς Διαφθοράς κκ Τουλουπάκη, Ντζούρας και Μανώλης

Δικαιοσύνη
Μοιραστείτε το:

Novartis: Καλείται ως ύποπτη η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη

Νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση Novartis μετά την κλήση από τους αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των δύο επίκουρων εισαγγελέων, Χρήστου Ντζούρα και Στέλιου Μανώλη.

Κλήθηκαν ως ύποπτοι για την τέλεση ενός κακουργήματος και τριών πλημμελημάτων. Οι τρεις εισαγγελικοί λειτουργοί κλήθηκαν και προσήλθαν σήμερα στο γραφείο του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή, ο οποίος ερευνά «ανάποδα» την υπόθεση Novartis, εξετάζοντας δηλαδή το ενδεχόμενο να έχει εξυφανθεί σκευωρία σε βάρος πολιτικών προσώπων που στοχοποιήθηκαν.

Ουσιαστικά οι 3 εισαγγελικοί λειτουργοί  θα δώσουν εξηγήσεις για αδικήματα που ερευνάται ως ηθικός αυτουργός ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για τον οποίο διενεργείται παράλληλη έρευνα από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Προθεσμία

Οι εισαγγελείς έλαβαν προθεσμία για να καταθέσουν για την εν λόγω υπόθεση στα τέλη Μαρτίου. Τόσο η κυρία Τουλουπάκη όσο και οι κ.κ. Ντζούρας και Μανώλης καλούνται από τον κ. Ζαχαρή, να καταθέσουν  ανωμοτί, δηλαδή ως ύποπτοι τέλεσης αδικημάτων.

Ειδικότερα, θα κληθούν να παρέχουν εξηγήσεις για τα αδικήματα που τους αποδίδουν με τις μηνύσεις τους πολιτικά πρόσωπα, όπως είναι ένα κακούργημα και τρία πλημμελήματα. Δηλαδή για αυτά της κατάχρησης εξουσίας, της παράβασης καθήκοντος, της παράβασης του υπηρεσιακού απορρήτου, της σύστασης συμμορίας, κ.λπ.

Ο Σ. Μιωνής απαντά στον Ν. Παππά:: Ο Παπαγγελόπουλος μου ζήτησε να πληρώσω τα «έξοδα» του Γ. Φιλιππάκη

Ο Παπαγγελόπουλος μου ζήτησε να πληρώσω τα «έξοδα» του Γ. Φιλιππάκη

Με ένα υπόμνημα «απαντά» ο Σάμπυ Μιωνής στην κατάθεση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, αποδομώντας τα όσα υποστήριξε και επιμένοντας ότι ο Δ. Παπαγγελόπουλος του ζήτησε στο ραντεβού στο Μαξίμου να πληρώσει τα «έξοδα» του εκδότη της «Δημοκρατίας», Γιάννη Φιλιππάκη. Διευκρινίζει ότι δεν συνάντησε ποτέ τον Αντώνη Σαμαρά.

Με ένα υπόμνημα «απαντά» ο Σάμπυ Μιωνής στην κατάθεση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, επιμένοντας ότι ο Δ. Παπαγγελόπουλος του ζήτησε στο περιβόητο ραντεβού να πληρώσει τα «έξοδα» του εκδότη της «Δημοκρατίας», Γιάννη Φιλιππάκη, διευκρινίζει δε, ότι δεν συνάντησε ποτέ τον Αντώνη Σαμαρά.

«Ο κ. Παπαγγελόπουλος, παρουσία του κ. Νίκου Παππά απαίτησε να πληρώσω έξοδα στον κ. Φιλιππάκη και όχι “δικαστικά έξοδα” όπως ψευδώς και τεχνηέντως αναφέρεται», τονίζει ο επιχειρηματίας στο υπόμνημά του και επισημαίνει ότι «μοναδική αλήθεια είναι ότι εκβιάστηκα από τον κ. Παπαγγελόπουλο και την εγκληματική του συμμορία προκειμένου να πληρώσω 350.000 ευρώ για να πάψουν οι εναντίον μου ποινικές διώξεις».

Την ίδια ώρα ξεκαθαρίζει ότι δεν συνάντησε ούτε μίλησε με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όσο εκείνος ήταν πρωθυπουργός. «Τον κ. Σαμαρά δεν τον συνάντησα ποτέ, ούτε του μίλησα ποτέ όσο ήταν πρωθυπουργός, ούτε στο Μέγαρο Μαξίμου πάτησα το πόδι μου, έστω για ένα δευτερόλεπτο», υπογραμμίζει προσθέτοντας ότι «αυτονοήτως ο κ. Σαμαράς δεν μεσολάβησε ποτέ μεταξύ εμού και του κ. Φιλιππάκη προκειμένου να επέλθει οποιοσδήποτε συμβιβασμός. Οποιοσδήποτε συμψηφισμός γίνεται μεταξύ του δικαστικού συμβιβασμού του 2013 με τις εκβιαστικές ενέργειες της περιόδου 2016 – ’18, γίνεται ελλείψει επιχειρημάτων και είναι δείγμα πανικού από τους μηνυόμενους».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι λυπάται ειλικρινά για την μνήμη του Ν. Παππά, η οποία -όπως λέει- φαίνεται ότι τον προδίδει με αποτέλεσμα να λέει ανακρίβειες. «Κατανοώ την δύσκολη πολιτική θέση του», υπογραμμίζει με νόημα, ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι ο πρώην Υπουργός δεν ήταν μέρος του προβλήματος. «Το μόνο για το οποίο μπορώ να μεμφθώ τον κ. Παππά είναι ότι ενώ είχε καταλάβει ότι ο κ. Παπασταύρου είναι αθώος ήθελε να εκμεταλλευτεί για πολιτικούς λόγους την υπόθεσή του. Μάλιστα όπως μου είχε πει χαρακτηριστικά “it’s just politics’’», λέει.

Πηγή: liberal.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged