Σημαντικά έργα υποδομών στο επίκεντρο συνάντησης του Δημάρχου Ιλίου με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών

Ίλιον
Μοιραστείτε το:

Την πρώτη επίσκεψη εργασίας μετά την ανάληψη των καθηκόντων του πραγματοποίησε, σήμερα Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019 στο Δημαρχείο Ιλίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Ανδρέας Λεωτσάκος. Ο κ. Λεωτσάκος είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ιλίου Νίκο Ζενέτο και, επί τάπητος, τέθηκε η υλοποίηση έργων που βρίσκονται από το παρελθόν σε εξέλιξη ή παραμένουν στο «συρτάρι» της Περιφέρειας.

Ο Δήμαρχος Ιλίου ζήτησε να προχωρήσει το έργο ανάπλασης της λεωφόρου Αγίου Νικολάου και η ολοκλήρωση του Πολυδύναμου Βιοκλιματικού Κέντρου, προκειμένου να καταστεί λειτουργικό ενώ χαρακτήρισε ως έργο προτεραιότητας την ανάπλαση της λεωφόρου Πετρουπόλεως, για το οποίο υπάρχει έτοιμη μελέτη και θα πρέπει, αμέσως μετά την τακτοποίηση πολεοδομικών θεμάτων, να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας.

«Ο Δήμος Ιλίου αντιμετωπίστηκε με άνισους όρους τόσο από την προηγούμενη κυβέρνηση, όσο και από την Περιφέρεια. Αδικηθήκαμε σε σημείο που να θεωρούμαστε «πληγέντες» από την πολιτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών που ακολουθήθηκε στην Αυτοδιοίκηση. Για αυτό επιβάλλεται να ενταχθούμε σε ειδικό πρόγραμμα, ώστε να μπορούμε να μιλάμε για δικαιοσύνη» σημείωσε ο κ. Ζενέτος. Χαρακτήρισε δε ως εξαιρετική επιλογή του κ. Πατούλη για την Αντιπεριφέρεια τον Ανδρέα Λεωτσάκο, ο οποίος είναι «φίλος και συνοδοιπόρος από την εποχή που υπηρετούσε τον Α΄ βαθμό Αυτοδιοίκησης».

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών εξήρε την οργάνωση και την άρτια δομή που διαθέτει ο Δήμος Ιλίου, γεγονός που, όπως ανέφερε, μπορεί να τον καταστήσει πρωταγωνιστή στη Δυτική Αθήνα και εμφανίστηκε απολύτως θετικός στα αιτήματα του Δημάρχου. «Έχετε κρατήσει το Δήμο σε πολύ καλή κατάσταση. Είμαστε εδώ για να ιεραρχήσουμε τα έργα, να τα προχωρήσουμε και να βοηθήσουμε στην καθημερινότητα. Η άριστη συνεργασία μαζί σας είναι μονόδρομος» επεσήμανε.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος και οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου.

Μοιραστείτε το:
Tagged