Σεβ. Περιστερίου Κλήμης: Πήρε το Φραγγέλιο και καθαρίζει τις «γάγγραινες»…

Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

Επιχείρηση «συλλογή χρημάτων» τέλος στο «εκκλησιαστικό»  Περιστέρι

Ο Μητροπολίτης Περιστερίου Κλήμης ξήλωσε την «παράγκα» που λειτουργούσε χρόνια τώρα για να μαζεύει χρήματα.

Ο νέος Μητροπολίτης Περιστερίου Κλήμης το είπε και το έκανε: σάρωσε τα πάντα στο Περιστέρι, ξήλωσε όλα τα περιττά παγκάρια από το νεκροταφείο, ξερίζωσε όλα εκείνα τα καρκινώματα που αποτελούσαν μεγάλες και ανίατες πληγές στο σώμα της εργατούπολης του Περιστερίου και τα οποία συνιστούσαν μια καλοστημένη «παράγκα» ερανισμού χρημάτων για δήθεν αγαθοεργιές, αλλά στη συνέχεια διοχετεύονταν σε αλλότριους σκοπούς.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κλήμης σε επίσκεψη που πραγματοποίησε προ ημερών στο νεκροταφείο ξήλωσε όλα τα ύποπτα παγκάρια που είχαν στηθεί για τα συσσίτια και για το γηροκομείο και θύμιζαν «επιχείρηση». 

Ναί, έβαλε τέλος στην «επιχείρηση… Ζαφείρης», όπως την αποκαλούσαν όλοι και το συζητούσαν μεταξύ τους. «Είναι ανεπίτρεπτα όλα αυτά….» τους είπε στην αιφνιδιαστική επίσκεψή του στο νεκροταφείο. 

Μάλιστα το ένα παγκάρι ήταν με ρόδες για να μπορεί να μεταφέρεται στα κατάλληλα σημεία όταν το νεκροταφείο παρουσίαζε κινητικότητα …. «Πάρτε το αυτό από δώ! Να μην το ξαναδώ σε αυτό το χώρο», τους είπε.

Οι ιερείς μέχρι τώρα, με εντολή άνωθεν, έβγαζαν το παγκάρι έξω κατά στις κηδείες και ανακοίνωναν στον κόσμο ότι είναι για το γηροκομείο και για τα συσσίτια. Έλεγαν στους τεθλιμμένους μέσα στο ναό: «να ρίξετε στο κυτίον που είναι έξω κάτι για την ψυχή του ανθρώπου σας. Είναι για τα συσσίτια και το γηροκομείο».

Ο νέος Μητροπολίτης Περιστερίου Κλήμης με την απόφαση αυτή έβαλε ένα τέλος στην αρρωστημένη κατάσταση που είχε δημιουργηθεί και η οποία είχε πάρει διαστάσεις άγριας εκμετάλλευσης.

Μάλιστα την ώρα που έδινε τις εντολές του ο Σεβ. Περιστερίου Κλήμης τον χειροκροτούσαν οι δημοτικοί υπάλληλοι και του φώναζαν: – Αξιος, άξιος! Μπράβο, καλά τα κάνεις Δέσποτα!

Στις δυο τελευταίες φωτό – που μας τις έστειλε ανυποψίαστος επισκέπτης του νεκροταφείου- φαίνονται οι ρόδες από το παγκάρι……Μάλιστα υπάρχει και εικόνα με την μακέτα του Γηροκομείου για να βλέπουν οι πιστοί το κτίριο που θα ανεγερθεί και ότι τα λεφτά του πιάνουν τόπο.

Και σε μια άλλη φωτό, φαίνεται ο Σεβ. Κλήμης με το μπαστούνι να τους λέει να φέρουν μαρμαράδες να τα ξηλώσουν!

Με τις κινήσεις αυτές ο νέος Μητροπολίτης Περιστερίου Κλήμης κατάφερε να κερδίσει την εκτίμηση και τον σεβασμό του ιερού κλήρου της επαρχίας του σε σύντομο χρονικό διάστημα αφού απαλλάχθηκαν επιτέλους από το βαρύ φορτίο που είχαν οι δύσμοιροι ιερείς να συλλέγουν χρήματα για …αλλότριους σκοπούς.

Επίσης ο απλός κόσμος πληροφορηθείς τις αποφάσεις αυτές του νέου Μητροπολίτη κάθε μέρα που περνά τον νοιώθει όλο και περισσότερο ως πνευματικό πατέρα και άξιο Ταγό του. Αλλά και ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, μόλις πληροφορήθηκε τις αλλαγές και τις αποφάσεις του νέου Μητροπολίτη εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του.

Αν συνεχίσει λίγο ακόμη σε αυτούς τους ρυθμούς ο Σεβ. Κλήμης τότε η περίπτωσή του θα σημειώσει νέο ρεκόρ Γκίνες, αφού θα θυμίζει τον…Λόρδο που έγινε πόπολο, για το καλό του ποιμνίου του.

Σωτήρης Τζούμας

Πηγή: newpost.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged